söndag, november 26, 2006

Agit-propledaren i den unga arbetarstaten utlyser banbrytande folklig informationskampanj baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet

Ur svensk-rysk parlör, utgiven av vänskapsförbundet Sverige-Sovjetunionen (1963): ”Existerar det premier för överuppfyllda planer?”

Ur Svenska Dagbladet (2006): Moderaterna planerar kampanjen ”Äntligen har Sverige fått en arbetarregering”, vari ingår en tävling då landets bästa arbetare ska utses och få äran att äta lunch med folkkommissarien i den-som-inte-arbetar-skall-inte-heller-äta-direktoratet, den mångförslagne arbetarhjälten Sven Otto Littorin.

14 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Deras beteende tar ju effektivt död på "ni vill ju ha det som i Sovjet"-argumentet. Detta är riktigt sjukt, och nu tänker jag aldrig mer arbeta, risken är att jag blir utsedd till Sveriges bästa arbetare.
Ska det här bli en årlig företeelse nu, eller?

Anonym sa...

Stachanovit!

Fredrich Legnemark sa...

Hehe, bara väntar på att de ska frambringa en egen Lysenko, som kan utreda och fälla utlåtande om vetenskapers förenlighet med (ny)liberalismen

Anonym sa...

Jag nominerar Ebba von Sydow´och Per Gunne. Hardest wirorking guys in the media!

Anonym sa...

Det känns igen från USA också, och det är givetvis därifrån man hämtat inspirationen. Och självklart, som vanligt när den svenska överklassen försöker applicera amerikanska PR-recept på den svenska verkligheten, kommer det sluta i pinsam tragikomik.

Anonym sa...

det är bara 100 meter från handelshögskolan till mcdonalds.

Anonym sa...

Jobb finns ju överallt, överväg bara de här replikerna från en gammal sovjetisk karikatyr:

(Satan, i dörren till his place:) -Vi har två djävulstjänster lediga.

(två präster, ivrigt:) -Hur stor är lönen?

Anonym sa...

Den där SVD-nyheten måste ju sjukt bajtad från CHTV-kineserna??!!!
/Starkölsvänstern

Anonym sa...

"..socialister i alla partier.."

Detta känns en gång påfrestande aktuellt

Fredrich Legnemark sa...

Varför inte "Folkkriget mot arbetslösheten"?

Gruv.arb sa...

Detta måste bara vara en skröna. Jag vägrar att tro att Moderaterna kan vara så sjukligt pinsama, eller?
Nä, det måste vara ett skämt!

Anonym sa...

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14154839.asp

och hur ställer Er Ni till detta? Eller vägrar Ni kommentera därför att det inte är vänsterpolitik att moralisera över parties deltagande i samhällslivet?

Magnus sa...

Även Marielouise Samuelsson - som förstås inte är socialist, men därmot ofta har ett skarpt öga för ideologiserat skitprat och moraliska floskler - reagerar och kallar den här tävlingen för en besynnerlig övning i Sovjetretrorik (Sydsvenskan idag tisdag, ej på nätet)

Anonym sa...

Nåja, moderaterna har en blandning av aktiva -en del dårar också, uppenbarligen. Om det nu inte var menat som ett slags halvsjukt skämt...
Ali, däremot, borde verkligen uppskatta denna typ av initiativ.