torsdag, augusti 23, 2007

Brott pågår

En libanesisk bombexpert dödades idag i arbetet med att rensa upp kvarlämnade klustervapen. Det är minst trettio personer som tidigare gått samma öde till mötes, många av dem lekande barn. Som en extra krydda till sitt angreppskrig mot Libanon, pepprade Israel landet med klusterbomber. Tusentals bomber med miljoner stridsspetsar. Nittio procent av anfallen ägde rum när det var klart att striderna skulle upphöra, under krigets sista 72 timmarna. FN:s sändebud Jan Egeland kallade det ”chockerande och fullständigt omoraliskt”. Svenska ”liberaler” kallar Israel ”Mellanösterns enda demokrati”.


[Tidigare: Om inte detta är terrorism; ”Insane and monstrous”; Apopå hot]

3 kommentarer:

Rawias Morra sa...

Ali, är det inte dags att skicka ner varenda människa som påstår att Israel är en demokrati överhuvudtaget, att bo någon månad på Västbanken eller Gazaremsan för att få känna på demokrati inpå bara skinnet? Man kan ju inte tvinga dem, men man kan utmana de om de har mage eller ett uns heder, att göra det!

Så får vi höra hur de låter, när de kommer hem igen, till den liberala ankdammen.

Anonym sa...

Rawia, det är väl ingen som har pastatt att Hamas-ockuperade Gaza och Fatah-styrda Västbanken är demokratier? Det är ju folk som ni som framhäver hur pass demokratiskt valda de terroristerna är!

Anonym sa...

Anonym...
Palestinierna gick i ett demokratiskt val. Demokrati får alltid stöd av majoriteten och det ska respekteras som huvudgrund.
Och det är regimistiskt att tortera folk pga valet dom själva har gjort.

Genom sanktionerna, Israel har kvävt demokratiskt utveckling i Palestina och desperation, svält och tortyr tvingades folk att börja slåss mot varandra.

Din sinne på demokrati är totalt utanför grundläggande demokratiska principer.