torsdag, augusti 23, 2007

Ingen väpnad konflikt, tydligen

Kalle Larsson (v) presenterade idag ett förslag till utskottsinitiativ för en lagändring som skulle möjliggöra för irakier och afghaner på flykt från de väpnade konflikter som följt på USA:s angrepp, att få en fristad i Sverige. Initiativet röstades ner av samma borgare som länge talat om behovet av en generösare flyktingpolitik och som till och med uttalat sig om att en lagändring vore på sin plats i dessa specifika fall. Kalle Larsson deltar nu, för att visa sitt stöd för de utvisningshotade afghanernas kamp, under 24 timmar i deras hungerstrejk.


[Tidigare: Varm borgerlighet…; Democracy is a blast]

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så blev det politiskt jippo av det hela. Om Kalle nu inte anser att hungerstrejker ska styra svensk migrationspolitik, vad anser han då att hans egen närvaro ska leda till?
Och vill Afghanerna alls ha honom där?

Anonym sa...

m,

du är ett äckel.

Anonym sa...

Att vilja och kunna ta emot flyktingar ar tva helt olika saker.
Naturligtvis vill vi ta emot sa mycket flyktingar som mojligt men det ar ibland lattare sagt an gjort.
Pga av hog arbetsloshet och platsbrist samt stora kostnader maste man begransa antalet flyktingar och naturligtvis passar det inte alla i smaken.

Anonym sa...

Anonym 9:07 har rätt. Sverige är ju nästan på gränsen till svältkatastrof och undergång som det är - ska vi rädda konstiga bruna människor från säker död kommer det kosta oss både platt-tv och SUV. Kanske måste tom Troppan-resan ställas in nästa år. Hur ska det då gå för champagneleverantörerna? Har inte de rätt till arbete kanske?

Nä, för att hjulen ska snurra borde vi ju snarare skicka ner våra svenska pensionärer (=utsugare) till Afghanistan som minröjare. Ut med tärande in med närande (om de är blonda)!

Anonym sa...

Pelle: Tack då slapp jag skriva så!

Anonym sa...

Inte för att det kanske tillför debatten något, men även jag vill tacka Pelle för det inlägget.

Anonym sa...

Baltslavar och andra östeuropeer med utbildning från den tiden sådan var gratis där vill de ta in hur många som helst, men inte folk från länder ockuperade i USA/Israels "kampen mot terrorismen" och där de deltar med svenska ockupationssoldater.

Vad är skillnaden?