lördag, augusti 25, 2007

Två tips

1. Syrran skriver läsvärt och tankekrävande om den demokratiska tortyren.

2. Josefin Brink skriver, apropå trädgårdsrökning, om nyckelord i den juridiska bedömningen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där, tack för länken!

Jag inser när jag läser kommentarerna att jag borde ha förklarat caset lite tydligare... nu blir ju reaktionerna ungefär "men sluta slåss mot väderkvarnar, det är väl ingen som försvarar tortyr i NÅGOT sammanhang?" Eh, jo.

Mvh Syrran/Kristina

Anonym sa...

Jag förstod inte denna kommentar. Är det internt?

Anonym sa...

Apropå Syrran och väderkvarnar.
Det är många som, om inte öppet så i smyg, försvarar "viss" tortyr. SRs Konflikt i P1 hade flertalet program om tortyr som förekom mot misstänkta terrorister. Ofta framkom att de utsatta var rätt troende muslimer, några ville rent av bo i "riktigt muslimska länder". Lyssnarreaktionerna till programmet var så omfattande att de ställde in ett program och enbart behandlade ämnet som Syrran skriver om. Folk ringde in och skrev brev om att Konflikts redaktion var terroristkramare. "Vems sida står ni på egentligen". Några gick längre och tyckte att man borde låsa in dessa människor och slänga bort nyckeln. Så ämnet är mer relevant än somliga kan tyckas tro...

Min fördom är dessutom att det inte är Sverigedemokrater och nynazister som främst sitter och lyssnar på P1 Konflikt. Snart blir dessa åsikter politiskt korrekta. Snegla lite på Darnmark så vet ni var tangentens riktining pekar.

Anonym sa...

Det är inte svårt att lista ut vilka som agaerar "lyssnarstorm" så fort minsta antydan till försök att reda ut krigen i mellanöstern görs, byt ut "terrorist" mot "arab" eller "palestinier" så blir det lättare.

Det är samma personer som skitar ner Alis blogg så fort han skriver något om "konflikten" (den överlägsna apartheidstatens folkmord på icke-judar) här.

TT gjorde en undersökning om hur pass stor "stormen" mot dem var när de nämnde "israel" i ett inte alltför smickrande sammanhang och fick fram att det rörde sig om runt 20 sionistiska haverister i olika skepnader...

Och då skall vi också komma ihåg att programet med Celilia Udden i spetsen gått från någorlunda oberoende i saken till rent av "israelkramare" dvs anpassats till papegojmedia i övrigt.