onsdag, september 19, 2007

Skarpa jämställdhetsförslag

Kvinnor är kraftigt överrepresenterade bland dem som får arbetslöshetsersättning samtidigt med ett deltidsarbete. Ca hälften av alla kvinnor som får arbetslöshetsersättning arbetar deltid. Vad skönt att regeringen har upptäckt detta och ser till att klämma där det gör mest ont.

(Snabba kommentarer från Josefin Brink, Handels respektive Kommunal)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du att man ska ha rätt till deltidsersättning i hela 18 år?

Anonym sa...

Skulle man kolla upp vilka kvinnor som lyfter deltidsa-kassan så är det säkert en mycket hög andel som är sammanboende med någon med högre lön och alltså skulle klara sig lika bra utan.

Nu slipper skattebetalarna vara med och betala för en massa rika mäns deltidshemmafruar. Bingo för rättvisa och jämställdhet!

Ofattbart att "Jämställdhetsivrarna" till vänster gått med på sådan dold hemmafrusubventionering i alla år.

Anonym sa...

Hördu herr anonym:

"Skulle man kolla upp..."

Ja men GÖR DET! Kom med en studie, presentera fakta: hur många är dessa stämplande subventionerade hemmafruar?

Jag - och Ali med skulle jag tro - ger mig gärna in i en diskussion utifrån ett existerande FAKTAUNDERLAG. Inte nåns jävla herrklubbsfördom.

Till dess får vi väl utgå från den befintliga världen. Där finns en hel drös deltidsstämplande, handels- restaurang- och kommunalanställda kvinnor, som drabbas stenhårt av regeringens nästa attack.

De finns på riktigt. Både i statistiken och i din egen ICA-butik.

Anonym sa...

Alla är jämställda i så måtto vi inte hade en klåfingrig stat som lägger sig i allt och numera skapat vårt nya proletäriat, de som inte räknas och står utanför. Utanförskapet.
Välfärdsmodellen är i utförsbacke av ett enda enkelt logiskt skäl. Allt färre kan inte försörja än mer som lever på bidrag hur orättvist det nu än må vara. Man behöver inte vara idiot för att begripa att det går käpprätt åt helvete.

Grisen Särrimer har slaktats tillräckligt i Sverige redan, ni vet grisen o köttet som stod på bordet upperuppstånden efter var dags slakt. Vår lilla välfärdsgris är inte återuppstånden o strax död för evigt.

Mr. JB

Anonym sa...

Välfärd har vi inte råd med?
OK. Tur då att vi det räcker till feta skattesänkningar åt villaägarna.
Och billiga pigor, DET har vi råd med.
Liksom att göda privata vård- och skolföretags vinster, skatteavdrag för privata forskningsbidrag (är du rik, köp dig en professor. Nu med rabatt!)

ochvidare.

Att vi även fortsättningsvis kan göda storföretagen och börsen med nya rekordvinster, det behövs ju inte ens diskuteras.

Men några ynka hundra miljoner till deltidsstämpling, nä DÄR går gränsen.

"Vi har inget val"-brigaden, A K A mr JB, går från klarhet till klarhet.

Anonym sa...

Var och en är i första hand skyldig att svara för sin egen välfärd. Enkelt ordnat om inte skattetrycket var så vansinnigt för låg o medelklass och att de istället får bestämma över sina liv.
De som faller igenom tar vi hand om, men inte kan väl över millionen var offer i världens friskaste land. Det är försäkringssystemen som är genomsjuka.

Mr JB

Anonym sa...

Ano 8.49, märker du inte hur trasigt du skriver? Jag har inte skrivit vi inte har råd med välfärd men det är i första hand den enskildes ansvar, inte staten. Om du fick mer än dubbelt i lönepåsen är du då så jävla korkad och inkompetent att du inte kan klara dig själv och ordna ditt eget liv?

Skall du bo på vuxendagis livet ut heller?

Mr. JB

Anonym sa...

Mr JB

jag tror att typ alla i hela världen uppfattar dina inlägg som att vi inte har råd med gemensam välfärd. Så du behöver inte dribbla bort dig själv där. Klart att vi fattar att du tycker att var och en ska betala för sitt. Och det är just den tanken vi vänder oss emot.

Och så då ditt snack om vuxendagis... tydligen tror du att folk till vänster vill ha gemensamma välfärdssystem enbart för att de själva är bidragstagare.
Det säger väl rätt mycket om din vidriga människosyn.

För egen del tjänar jag drygt 30 000, nyttjar sällan sjukvård och försäkringar, och borde vara den idealiske Alliansväljaren.

Men, ser du, man KAN ju tänka lite längre än till sin egen plånbok och i lite längre tidsramar än till nästa deklaration.

Åtminstone en del av oss.

Åter då till mina tidigare påpekanden: varför har vi råd med miljardsubventioner till pigor, om vi inte har råd med deltidsstämpling? Det finns inget objektivt facit, som du försöker påskina - det är helt enkelt ett politiskt val.

Jag gör andra val. Andra prioriteringar.