onsdag, september 19, 2007

Tipskvintett

1. Aron Etzler bloggar om regeringsdeklarationen:
I retorikens grundkonventioner finns regeln att undvika att fel ämne och fel talare kombineras. Redan står där: Direktörer bör inte skämta på personalfesten och tyskar får inte skämta om förintelsen. Under regeringen Bildt kunde vi konstatera att borgerliga integrationsministrar inte heller bör sjunga ”We shall overcome”. Det är dags att utöka regelboken: statsministrar som inte bryr sig om att göra någonting åt skillnader baserade på kön bör strunta i att tala om det. Eller åtminstone göra det betydligt bättre än Fredrik Reinfeldt.
Läs hela: We shall overcome, etc!

2. Hans Linde har en hel rad intressanta rapporter från sin resa till Nicaragua.

3. Ekonomen och Yelah-medarbetaren Andreas Bryhn har en blogg där han initierat kommenterar ekonomiska frågor ur ett vänsterperspektiv. Värt att bokmärka!

4. Ung Vänster har lanserat en angelägen kampanjsajt: Stoppa rasismen! (Affischen intill är från kampanjen)

5. Dick Emanuelsson skriver ingående om arbetet för att förbättra företagsklimatet och sänka trösklarna till arbetsmarknaden i Colombia. Alltså, fortsatta mord på fackliga aktivister. (Fler fackliga aktivister mördades i världen förra året jämfört med året innan. Colombia leder).

5 kommentarer:

Fredrik Andersson sa...

Jag har precis beställt ett ex av Arons Etzlers Trondheimsmodellen.

Jag längtar!

Anonym sa...

Fan vad trött man blir på alla dessa menlösa haranger. Skåda i backspegeln och historien för omväxlings skull om nu inte den kommunistiska "ryggsäcken" och arvegodset är så stor(t) att den skymmer all sikt även bakåt. Vem vill ha en blind ledarhund annat än tokvänstern?

Mr. JB

Uncle Sammy sa...

Vill ni ha det som i Sovjet.... Det var en klart schysst affisch för att komma från ung vänster.

Men. Om alla riksdagspartier fick prova att bilda regering helt på egen hand samt ha 100% av platserna i riksdagen... Vilket parti skulle omvandla Sverige mest i riktning mot Sovjet?
Centern? Socialdemokraterna? Möjligen VÄNSTERPARTIET?

Anonym sa...

Vem vill ha en blind ledarhund annat än tokvänstern?

Vem vill ha en ett sjukskrivet eller förtidspensionerat pucko som gapar över att han blir försörjd?

Anonym sa...

Puckot ät förtidspensionär av egen kraft och med egna ihopsparade medel. Ingen betalar för mig själv än undertecknad. Det är skillnaden lille vän, jag kräver inte att du eller andra skall betala för min vällevnad, det ansvaret har jag själv helt åt hållet tagit på mig själv om än privat pensionssparande är sjukt hårt beskattat och allt för mycket gått till staten. Om du sparar 100 tusen per år i 25 år till din pension, har du inte ens en aning hur mycket staten stjäl från eget sparande?

Jag lägger därmed ingen kostnad och börda som plakatvänstern skall betala för min räkning i motsats till utanförskapets offer som ni så givmilt vill försörja.

Bli vuxen ngn gång och tag ansvar för ditt eget liv.

Mr. JB