torsdag, maj 01, 2008

Alla tillsammans: journalisterna tar sitt särskilda patriotiska ansvar för att reproducera den västerländska rasismen

Jag saxar detta rakt av från Angry Arab:

When Israeli occupation soldiers kill Palestinian children you can always count on the New York Times to come to the rescue: "A Palestinian mother and her four young children were killed in northern Gaza on Monday during an Israeli operation against militants there, and a dispute quickly arose over exactly how they had died." Dispute? Oh, yes. Some people people believe they were hit by lightening.
Ur den första kommentaren på inlägget:
you are niggers. nigger terrorists conduct operations in the midst of nigger children.

in any case, fyi, firing directly upon palestinian children is okay, too.
Samma manus, nya stjärnor i rollerna.

5 kommentarer:

Hugo sa...

Blir du aldrig trött på all den meningslösa skit du sprider runt dig?
Du missade riksdagsplatsen och tur är väl det. Med Ohlys vänstervridning lär du i framtiden vara chanslös och tur är väl det.

Anonym sa...

Hugo, en låt+video för dig, och den nivå du befinner dig på.

Hugo sa...

Jag kallar inte folk för fascister i parti och minut i vart fall, vilket är fallet med Ali Babbla.

Karln är ju en judehatare, inget annat går att tolka av alla hans inlägg. Men som sagt tur att inga sådana tokstollar kommer in i riksdagen som vi skattebetalare skall betala för. Det är en tröst om än klen.

Anonym sa...

Tjena mr Esbati. Måste säga att du skriver en grym blogg. Även om jag inte besitter det kulturella kapitalet för att förstå allt som skrivs, så hänger jag med i viss mån. Kanske inte när det gäller den svenska ekonomipolitiken men dock när det kommer till den brännande Israel-Palestina frågan. Satt och kolla på debatt idag (1maj), tror säkert du kan gå in på svt.se och se avsnittet om du inte redan har sett det. Det handlade iallafall lite kort om huruvida svensk politik och media mörklägger problemen med invandringen och invandrarna. Självklart som vanligt i debatt så tyckte vissa att så var fallet och vissa inte. Jag undrar vad du tycker i frågan och det vore kul att se lite mer inlägg om den svenska "vardagen"/"orättvisan" och dina åsikter och tankar kring det. Ska tillexempel frågan om invandringen och invandrarna få tas upp och granskas och kritiskt diskuteras eller kommer det bara gynna de högerextrema. Jag känner att det finns en stor svensk medveten och omedveten rasism som faktiskt håller med om mkt av det som Sverigedemokraterna står för. Skulle vara najs om du kunde dra något blogginlägg om ämnet.

mvh/ Batcheje Rahekargar

Anonym sa...

"Ska tillexempel frågan om invandringen och invandrarna få tas upp och granskas och kritiskt diskuteras" alltså sådana här frågeställningar förstår jag överhuvudtaget inte. Det är få frågor som diskuteras så intensivt - runt fikabord på arbetsplatser såväl som i paneldebatter på TV - som just invandringsfrågan och dess olika aspekter. Problem och möjligheter. Kulturkrockar, integration, rasism med mera.

Vad menas egentligen? Vad är det som måste "lyftas till ytan"? Är det något slags sverigedemokratisk verklighetsbeskrivning som ska sätta dagordningen (ännu mer än den gör idag)? Det räcker väl att ha en demokratisk debatt och så får vi se hur många xenofoberna lyckas övertyga.