torsdag, oktober 02, 2008

"Den här gången kommer kapitalismen inte att förlåtas"

Ett tips till. Danska Information har en lång artikel som vi också kör i Klassekampen idag. Ligger ute på nätet på danska här. Främst kommer den brittiske ekonomen Alan Freeman - som tidskriften Fronesis har översatt ett väldigt intressant bidrag av i sitt senaste nummer - till tals i artikeln. Även vänsterpartiets Ulla Andersson är intervjuad. Läs!

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=w09h0unzZJE

"it's alright 'cos the historical pattern has shown
how the economical cycle tends to revolve
in a round of decades three stages stand out in a loop
a slump and war then peel back to square one and back for more

bigger slump and bigger wars and a smaller recovery
huger slump and greater wars and a shallower recovery

you see the recovery always comes 'round again
there's nothing to worry for things will look after themselves
it's alright recovery always comes 'round again
there's nothing to worry if things can only get better

there's only millions that lose their jobs and homes and sometimes accents
there's only millions that die in their bloody wars, it's alright"

Anonym sa...

Det är verkligen inte den fria marknaden eller kapitalismens fel att vårdslösa politiker beslutar om att subventionera lån till fattiga som vill köpa hus, som inte klarar av att betala tillbaka.

Det är som vanligt socialistiska politiska lösningar där politiker använder skattebetalarnas pengar till att köpa röster. Det är bara att gå i genom de politiska besluten, Fannie (demokraterna 1933), Freddie (republikanerna 1970), Clintons beslut 1994. Sedan har ju den repulikanska kongressen ahft alla möjligheter under sin majoritetsperiod att avskaffa slöseriet, men icke.

Det är bara att konstatera att Amerikanska politiker älskar att ta pengar från Paul och betala Peter för att vinna röster. Det är naturligtvis ingenting jämfört med sossar och vänster i Sverige som tror att värlfärden skapas av skatter och inte av arbete, sparande och investeringar. Så är Sverige också världens näst mest extrema skattehelvetet på jorden, ett förtryck av arbetare, entrepenörer och investerare som alla sitter i samma båt. När företagen gör stora vinster, så kan arbetare erhålla högre löner och staten större skatteintaökter, dvs alla tjänar på affären. Ta bort arbetsgivaravgiften, ta bort värnskatten sänk skatten på arebete till 10% på första 100.000kr, 15% på nästa 100.000 kr och 20% på nästa och allt över 300.000 kr 25% i skatt. Ta bort skatten på ränta och utdelning. Ta bort grundavdrag, reseavdrag och ränteavdrag (varför skall arbetare subventionera direktörers villor i djursholm), sänk bolagsskatten från 28 till 25% och höj skattefria avsättning av vinsten från 30% till 50%. Ta ut nödvändig skatt på konsumtionen, höj mosen på mat, transporter, energi och skadlig konsumtion, samt slakta alla onödiga utgifter som tidningssubventioner, partistöd, jordbrukssubventioner, etc. Men ingen moms på arbete.

Det är dags att börja satsa på de välståndskapande krafterna som utgörs av yrkesarbetare, entreprenörer, investerare så att Sverige kan börja vinna på världsmarknaden och återtaga sin plats som världens rikaste land.

Vad är det för arbetarparti som beskattar skiten ur arbetarna med 33% arbetsgivaravgift, 30-55% löneskat och 25% moms, är det någon som är förvånad över varför så många tvingas arbeta svart i Sverige?