lördag, oktober 04, 2008

Jan Björklund klargör

Efter att, med blandat resultat, ha använt den svenska Afghanistan-truppens eventuella möjligheter att råka snubbla över Usama bin Ladin som ”argument” för såväl ökad polisövervakning som massavlyssning av svenska folket i FRA:s regi, övergår Jan Björklund nu till att hylla den olagliga, kränkande och ur utrikessäkerhetssynpunkt fullständigt värdelösa massövervakningen av människor som kunde tänkas tillhöra svensk vänster.
Den svenska underrättelsetjänsten har skyddat oss mot kommunismen. Nu vill Mona Sahlin ge den svenska kommunistledaren vetorätt mot FRA-lagen. Jag undrar vad Tage Erlander hade sagt, det är sorgligt att se, sade Björklund.
Ja du, Jan. Jag vet inte vad Tage Erlander hade sagt om massavlyssning i kabel som alternativ till att använda informanter i facket för att spionera på folk åt IB. Men det är i alla fall betryggande att veta att ledaren för folkpartiet liberaaalerna, inte kan släppa den småtrevliga tanken på en underrättelsetjänst om ska användas mot inhemska politiska motståndare. Jag undrar vad Joseph McCarthy hade sagt. "Great stuff, this trafikstråk thing", kanske? Should teach them commies for sure.


På samma tema: Röd Press

2 kommentarer:

Anonym sa...

Word!

Anonym sa...

Han måste väl vara felciterad? Annars är han ju spritt språngande... Uttalande som "den svenske kommunistledaren" väntar man sig möjligen av galna bloggkommentatorer på DI, men av en rksdagspolitiker i mittfåran? Hans desperation kan bli FPs slutliga fall.