söndag, juni 28, 2009

Olle Svenning om Iran

Bra ledare om Iran i Aftonbladet. Olle Svenning pekar på två mycket viktiga faktorer som behöver finnas med i förståelsen av dagens situation: Att den nuvarande regimens karaktär skiner igenom i dess brutala förtryck av fackföreningsrörelsen, och att protesterna bär inom sig ideal och arv från revolutionen 1979.

11 kommentarer:

Andreas sa...

Otroligt att en kommunist kan tycka att "idealen" från en islamistisk "revolution", strömlinjeformad och påtvingad religiös fanatism och förtryck av kvinnor, är något positivt.

Helt fantastiskt.

Rasmus sa...

Nyckelcitatet i Olle Svennings text riktar sig direkt till Ali Esbati:

"Den lilla dumvänster som ser Ahmadinejad som modig bekämpare av USA, Israel och den globala kapitalismen borde lägga märke till det iranska styrets systematiska kamp mot fackföreningsrörelsen: fängslande av fackliga aktivister och spöstraff mot fackliga ledare."

Och detta gäller även för extremvänsterns allians med islamister överhuvudtaget, inkl. Hamas och Hizbollah.

Micke sa...

Helt normalt att dom fascister som skriver här har ett genomsnittligt iq på 30

pelle sa...

Andreas kanske har dålig koll på historien och Shahens välde? Att blanda hop ideal och praktik verkar också vara ett vanligt semantiskt handikapp på högerkanten. Inte lika fantastiskt.

Anonym sa...

Kolla in den här istället för en tankeställare:

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14134

Unknown sa...

Otroligt att Andreas kan kommentera utan att ha läst inlägget.

Helt fantastiskt.

Mikael sa...

Inte lika otroligt som ditt sätt att läsa, Andreas.

Anonym sa...

Andreas.

Tyvärr är du en smula okunnig om vad revolutionen i sig var för något. Det var en revolution från hela folket, från olika grupper. Det bar med sig hopp och ideal. Kvinnorna stod bakom revolutionen. Vänstern stod bakom revolutionen. Att det efter revolutionen, gick åt helvete beror på flera omständigheter och det hade kunnat förhindrats.

kaka sa...

Rasmus, v.g. ange var/när Ali i någon form hyllat Ahmadinejad som en "modig bekämpare av USA, Israel och den globala kapitalismen".

Cyrus sa...

Ali, jag har svårt att behålla min kvällsmat när jag läser din apologetik, och tänker på att du faktiskt flydde Iran med dina kommunistiska föräldrar. Just den "revolution" 1979 som du nu hyllar.

Jag mår verkligen illa.

Undrande sa...

Cyrys, varför hyllar du Pol Pot och Hiroshima-bomben?