måndag, november 09, 2009

Manifestationer mot rasism på årsdagen av Kristallnatten

Från Ung Vänsters hemsida:
Natten den 9 november 1938 inträffade vad som blivit känt som Kristallnatten. Efter att nazisterna i Tyskland gjort sig kvitt alla sina politiska fiender inledde de sitt försök att förinta judarna. De tillfångatog och misshandlade judar, satte synagogor i brand och krossade fönstren till butiker med judiska innehavare.

Ung Vänster ordnar varje år manifestationer till minne av denna tragedi, som en del i vårt arbete mot rasism. Här finns en lista på några av de platser som Ung Vänster är med och anordnar manifestationer eller andra arrangemang. Listan uppdateras kontinuerligt.

2 kommentarer:

Hugo sa...

Vad har kristallnatten med dagens firande att göra? Inte ett ord eller kommentar från din sida över kommunismens totalhaveri. Vad saknas er inom vänster, är det självinsikt?

Kurt sa...

Nej den där s.k. kristallnatten är ju så mossig, så den är det hög tid att glömma. Nu skall vi i stället vara positiva och se fram emot en blåbrun seger i nästa val, och då kommer FFLH att få uppgiften att korrigera historien. Så att vi slipper bli påminda om de där mindre schismerna som en del hävdar av. lär ha ägt rum i Tyskland, för typ en evighet sedan.