söndag, november 08, 2009

Mur och motstånd

9 kommentarer:

Hugo sa...

Åtminstone skickade inte DDR raketer över de självbyggda murarna för att fängsla ett folk i kommunismens namn.

Simsalablunder sa...

Är det Hugos eminenta debattförmåga vi ser prov på här?

Lars Hultman sa...

Lustigt att Kamrat Esbati läggeer in ett videoklipp på några skäggiga kvinoförtryckare som hackar på en betongmur just idag. Det hindrar oss demokrater att fortsätta ha fokus på morgondagen och firandet av berlinmurens fall och befrielsen av det förtryckta folket i DDR. Det skulle sitta fint med ett inlägg på din blogg med dina ärliga tankar om den händelsen. Jag ser fram mot att få läsa det när jag kommer hem från jobbet i morgon eftermiddag.

Magnus Röös sa...

Känns det bittert att muren föll?

Förvisso levde dom i diktatur men slapp ju bli utnyttjade av kapitalismens inneboende ondska

Anonym sa...

Uppenbart att borgarnas "default mode" är att gilla murar. Ibland gör man undantag, som i Berlin. Men det är dumt att låta sig luras av det.

Simsalablunder sa...

Hur vet den skallige Hultpågen att människorna på videoklippet är kvinnoförtryckare? Det är väl inte så att den skallige Hultpågen rapade upp en fördom?

mattias med hår sa...

Om man är reaktionär, och uppenbart flintis, blir man då per automatik oförmögen att avkoda skägg i visuell framställning?

det var ju inte ett skägg i den filmen....Idiot!

/mattias

Hugo sa...

Nä, låtom oss gråta bittra tårar över Berlinmurens tragiska fall. Det är väl då själva djävulen att verkligheten inte stämmer överens med ideologierna. Pöpeln vet inte sitt eget bästa eller hur Simsalablunda.

Simsalablunder sa...

Hugo kan givetvis gråta om det känns bättre. Hugos bitterhet över att det kapitalistiska tankegodset inte gillas av en överväldigande majoritet i världen kan jag inte hjälpa till med. För Hugo återstår bara att vara bitter eller tänka annorlunda.
Det senare lär nog aldrig ske då tänka inte är Hugos starka sida.