onsdag, augusti 25, 2010

Grillen brinner

Som bekant är arbetarrörelsens och vänsterns mäktigaste motståndare i valrörelser inte högerpartierna, utan det penningstarka organiserade kapitalet som bland annat uppträder under namn som ”Svenskt Näringsliv”. I denna regi ordnades nyligen bland annat en ”grillning” av olika partier för att komma fram till vilka som var bäst på högerpolitik. Här kan man se Clara Lindblom från Ung Vänster och Vänsterpartiet göra ett grymt bra framträdande i grillningen. Kolla in, inklusive eftersnacket.


[Del 2][Eftersnack]

7 kommentarer:

David SF sa...

Lysande! Clara verkar vara en av era stjärnor.

En invändning bara. Är det inte lite riskabelt att slopa sjuklöneansvaret för småföretag? Visst, klart det är bra att inte små företag riskerar att gå omkull bara för att någon blir sjuk. Men försvinner inte då också företagens ekonomiska intresse i att inte arbeta ihjäl sina anställda?

Seb sa...

Haha vilken jävla lol-panel

Staffan sa...

Snyggt!

mrtn sa...

Det var den jævligste interiøren på et debattprogram jeg noengang har sett. WTF med chiliene? Og WTF med at juryen sitter på en plattform og ser ned på henne? Bisarro.

Anonym sa...

Clara är så dj-a bra, men verkligen vilket bisarrt upplägg.

Symboliskt dock så det räcker att en duktig politiker ska förhöras av viktigpettrande B-entreprenörer som inte verkar ha lyft blicken utanför sin egen bokföring.

Simsalablunder sa...

Clara gör det förbaskat bra men vilket skämt till program.

Anonym sa...

Kul att se och jag tycker Clara klarade sig rimligt väl, om än dock inte riktigt så väl att jag skulle sträcka mig till att kalla hennes framträdande för "bra". Förmodligen helt enkelt pga att tillväxt i privat sektor inte är en av V:s starka sidor. Man kan fortfarande tycka att V har en bra och sund politik, men om man tror att den är bäst för tillväxt i privat sektor är man nog aningens naiv.

Dock hade programmet blivit mycket, mycket bättre om de hade valt två-tre huvudfrågor och grävt djupare i enbart dem. Som det var nu släpptes Clara gång på gång utan att ha svarat ordentligt på frågor eftersom någon annan jurymedlem ville säga något/fråga en annan fråga, trots att det var uppenbart att svaret förtjänade en uppföljningsfråga.

En övrig punkt som förtjänas att nämnas är detta: Det är felaktigt förenklat att antyda att svenska storföretag - svenskt näringsliv - skulle vara huvudfiender till vänsterblocket. Kanske till V, det köper jag nog i viss mån, men storföretagen har nog lika ofta som inte att vinna på S-politik snarare än mer liberal dito. T.ex. gynnar avancerad och komplex skattelagstiftning stora byrokratier som storföretagen (relativt de små alltså, i kampen om de begränsade svenska resurserna, t.ex. bästa arbetskraften). Och S är mer benäget än M att stödja storföretag i vissa industrier som de gillar (t.ex. bilindustrin), vilket gör det svårare för mindre företag med tillväxtpotential att få tag på annars billig personal om dåliga storföretag hade tvingats skära ned. Och överhuvudtaget så är nog facket ett större problem för små företag än för de riktigt gigantiska, vilket återigen ger de stora företagen konkurrensfördelar i kampen om resurser mot de mindre företagen.