fredag, mars 04, 2005

Boktips: Slå tillbaka!

Moa Elf Karlén och Johanna Palmström följer upp succén Ta betalt! med nya boken Slå tillbaka! - om vardagsrädsla & systerskap. Författarna (båda födda 1979) vet vad det innebär att arbeta praktiskt med feministiska frågor. Och de har intervjuat kvinnor som med sitt vardagsslit upprätthåller denna den bredaste och viktigaste av sociala rörelser - den feministiska. Här kommer instruktörer i feministiskt självförsvar, företrädare för tjejjourer och unga tjejer som kräver sin rätt i jämställdssgrupper i skolorna till tals. Bland andra. Den här rörelsen rör sig, bygger, stärker, förändrar.

Upplevda berättelser, analys, fakta och praktiska tips varvas i den bästa kombination av folkbildningstradtion och välgrundad feministisk kaxighet. Dessutom är boken fylld av närmast oförskämt starka och roliga fotografier.

1 kommentar:

Frankie sa...

Grymt med vänsterbloggare, det behövs! Läs/bidra gärna med alster till den nya Marxistiska bloggen "Kachi Mashita"! Även om du tillhör etablissemanget så är din röst viktig, speciellt i Stockholm! Keep up the good work!

Peace

/Hankins

http://kashimashita.blogspot.com