torsdag, mars 03, 2005

Rasister hyllar (fp)

Igår kom positiva kommentarer från nyfascistiska Dansk Folkepartis Pia Kjaersgaard, beträffande folkpartiets "nya" flykting- och invandrarpolitik. Idag stämmer Sverigedemokraterna in i hyllningarna
"Folkpartiets utspel är förstås välkommet, inte minst då det öppnar upp debatten i en tabubelagd fråga"
säger bland annat den tilltänkte partiordföranden Jimmie Åkesson.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Suck,

När ska vi ha en öppen debatt Ali? Sluta radera mina poster. Ha, är du för cencur eller? Jag tycker not det är lite fegt när de faktiskt bara innehåller fakta och inga som helst personangrepp. Hur ska vi komma fram till sanningen om den fria debatten inte får råda?

/Nick (varken jude, muslim, homosexuell men väl Stockholmare med mor från Finland)

Bulten i Bo sa...

I all välmening Ali, det där är faktiskt också "gult-by association". Jag tycker lika illa om det som när folkpartiet kör sitt "titta vilka som är mot EU, kommunister och fascister, höhö"

Du argumenterar nedan bra med bra argument mot folkpatiets program. Fortsätt med det, det räcker så bra!

Ali Esbati sa...

Hej du.

Det är en märklig jämförelse. Guilt-by-association blir oärligt och falskt när man via en "associerads" åsikt/agerande i en annan fråga drar slutsatser och smutskastar. Precis som du påpekar har jag i ett flertal inlägg (och debattinlägg redan 2002) påvisat hur folkpartiet tar över och introducerar en dagordning som gynnar grupper som Sverigedemokraterna. Att dessa blir glada är därför ingen slump eller något långsökt och skadeglatt från min sida - utan tvärtom ännu en indikation på det jag argumenterat för.

Att Hitler var vegetarian är däremot inget argument mot vegetarianism. Till exempel.

Anonym sa...

Fast det är ju inte alls samma sak. Vänstern och olika sorters nationalister var ju t.ex. emot EMU av *helt olika anledningar*. Vänstern på grund av den minskade demokratin och nationalisterna för att de tyckte så mycket om att det var kungens nuna på mynten. En lagstadgad högerpolitik som EMU borde ju annars passa högerextremisterna som handen i handsken.

Fp och Sd däremot kör ju med precis samma retorik av precis samma anledning. Nämligen att uttnyttja rasistiska strukturer och fördomar för att få röster till en ännu råare högerpolitik.

Anonym sa...

Om ni läser på Sverigedemokraternas hemsida under "Våra åsikter" ser ni att de har flera åsikter som stämmer överens med Vänsterpartiet. T ex att bekämpa droger, minska antalet sjukskrivna och öka sysselsättningen.

Vad jag vill säga är inte, som Ali försöker göra med Fp, att V är samma sak som Sverigedemokraterna. Vad jag försöker säga är att iakttagelsen saknar relevans.

Anonym sa...

När ska ungvänstern göra upp med sin Israel-rasism och antisemitism?

Anonym sa...

Pasqualito försöker lista upp den försvinnande lilla minoritet av rubbade förrädare som alibi för vänsterns judehat, vilka i sammanhanget är exakt lika representativa för majoriteten av dagens Israeliska judar, som Vidar Quisling var för Norrmännen eller Stig Bergling var för Sverige. Eller Judehatarvänsterns nya krist-konverterade landsförrädarhjälte Vananu.

Anonym sa...

Kallar du judar för "rubbade förrädare"? Antisemit! Antisemit!

Anonym sa...

Vänstern, vad vill de egentligen? Planekomoni för fulla muggar? Alla ska ha exakt samma lön? Vad är det ni vill egentligen? Var god och förklara så att jag förstår exakt och konkret slutmålen med er politik.

/Nick

Anonym sa...

Osakligheten har fått ett ny frontperson i Pasqualito! Hans svar på mitt inlägg var ju ganska långt ifrån tavlan, om man säger så.

Anonym sa...

Pasqualito visar här ett antal judar för att bevisa att deras israelkritik inte är antijudisk. Samtidigt så skulle han med glädje anklaga fp för att vara rasister, och de som skrev nya förslaget - som SAMTLIGA själva är invandrare - enbart är "alibin".
Det är nästan så man inte vill säga "kissa i glashus" - snarare gå på en landmina...

/Daniel

Anonym sa...

The Left's Jihad against the Ten CommandmentsThe Left these days is running a jihad against public displays of the
Ten Commandments. It pretends this is because displaying the Top Ten
violates separation of church and state, but in fact the Left simply opposes the contents of the Big Ten.

So as a public service, we thought we would display the Left's ALTERNATIVE Ten Commandments, whose display in public areas is ok, in fact progressive and enlightened. Note how closely these parallel the actual original anti-Palestinian set:

1. Leftists are superior beings whose motives must never be challenged because the Left by definition is pontifically infallible.
2. Thou shalt have no other gods before thee besides Noam Chomsky.
3. All forms of religion are intolerant and racist except fundamentalist Islamofascism.
4. The only people on earth having no rights to equality, freedom, respect, and self-determination are the one's whose sabbath happens to
be on Saturday.
5. Dishonor they father and thy mother.
6. Murder is just, enlightened and progressive when it it perpetrated
by people claiming to have grievances against the US, the West, or dem Joos.
7. Adultery is nothing but a youthful indiscretion when it is
perpetrated by liberal democrats like a Kennedy or a Clinton.
8. Stealing of private property by governmental bureaucrats to be used
to promote the agenda of caring leftists is mandatory.
9. Lying is fine as long as it helps promote the things that the Left advocates, like ten percent of humans being gay.
10. The property of a leftist is inviolable but everyone else's assets may be seized after being coveted, to be used to do good.

Anonym sa...

Ali, eftersom du hela tiden raderar påminelsen om att Algerier slaktade varandra (utan Fransk inblandning) såsent som under hela 1990-talet, menar du då att det är något man inte får nämna för dig?
Eller är det kommentaren om Vänsterns uteblivna solidaritets-protester som stör?

Anonym sa...

"Det allvarliga med ny demokrati var den främlingsfientliga politiken de ville driva. Dessvärre tycker jag att det inslaget, som jag ogillar och många med mig, finns i folkpartiet."
Bengt Westerberg

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,612343,00.html

Anonym sa...

Om du inte själv inser varför du är osaklig bör du:

a. Slå upp ordet i en ordbok, eller
b. Låta bli att engagera dig i den här sortens diskussioner

Anonym sa...

Johanna, om du inte kan vara saklig kan du väl hålla dig borta från debatten?

Anonym sa...

Ali är upprörd över att Folkpartiet inte längre är liberaler. Det är bra.

Får jag då föreslå att Ali fyller den lucka som då uppstår och blir liberal. Ärligt talat är jag till och med seriös.

/B

Anonym sa...

Pasqualito (om du nu heter så):

Det är inte så konstigt att Johanna inte bryr sig om att svara dig då du totalt missförstått hennes poäng. Hon skrev att bara för att man hittar en gemensam nämnare hos två partier innebär inte det att partierna sitter i samma båt. Som svar på detta fick hon ett påhopp om att det minsann var hon som var mest lik sverigedemokraterna... Tjenare, liksom.

Anonym sa...

Min poäng var att förtydliga Johannas poäng. Om du tycker metadiskussioner är svårbegripliga kan för debattens skull påpeka att du använder dubbla måttstockar. En för vänstern och en för folkpartiet. Du skriver att Ung vänster näppeligen kan vara antisemitiskt eftersom ni samarbetar med judar. Däremot tycker du att det går väldigt bra för folkpartiet att vara rasistiskt, trots att den påstått rasistiska politiken till och med lades fram av invandrare.

Anonym sa...

Det är inte så att Ung Vänster inte är antisemitiskt för att de samarbetar med judar. Ung Vänster är inte antisemitiskt för att Ung Vänster inte är antisemitiskt. Så enkelt var det.

Folkpartiets politik är rasistisk helt oberoende av vem som framför den. Det är innehållet, inte förespråkarna, som gör den rasistisk.

Anonym sa...

Ung Vänster är dokumenterat anti-Israeliska antisemiter, som hittat samarbete med ett fåtal förvirrade självhatande judar.

Varje sionist med självaktningen intakt tar avstånd från Dror Failure med anhangs "revolutionära" Förintelse planer på jordens enda judiska demokrati.

Anonym sa...

Pasqualito!

Du är i behov av allvarlig psykologisk behandling som sympatiserar med suppressiva och fötryckande organisationer som Ung Vänster. Det borde lagstagdas mot kommunistiska tankar i detta land då det är ett hot mot den individuella friheten. Ha, jag skulle vilja ses dig i CNN's O'Reily show, gubben skulle kasta ut dig med fötterna före och förklara för dig vilken jävla nolla du är. Är det inte olagligt att vara kommunistjävel i USA förresten?

Anonym sa...

"Det borde lagstagdas mot kommunistiska tankar i detta land då det är ett hot mot den individuella friheten."

Alltså, jag uppskattar satir riktad mot högern lika mycket som någon, men var inte det där lite väl tunghänt?

Anonym sa...

Israel är det enda landet där judar inte diskrimineras av majoriteten för att de är judar. Tyvärr är det så. Om man för en politik som leder till att Israel upphör att vara en judisk stat så kommer judarna att diskrimineras överallt i det lindrigaste fallet, men sen finns det även fortfarande många som vill utrota judarna: t.ex. Hamas med hadith 4:177 i sina stadgar.

Israel har lämnat Libanon 2000 och Gaza 2005 (som var ockuperade p.g.a. anfallskrig mot Israel från dessa områden), men det har bara lett till raketanfall mot städer i Israel. Om Israel skulle lämna Västbanken (ockuperat p.g.a. anfallskrig mot Israel därifrån) så skulle en tredje front mot Israel troligen öppnas, vilket skulle äventyra Israels existens eftersom folket skulle tvingas fly undan raketanfallen. Skulle Israel även lämna Golan närmast Israel så skulle förmodligen Syriens kanonbeskjutning av hela lilla Israel återupptas. Golan är annekterat och lokalbefolkningen (druser) har fullständiga medborgerliga rättigheter i Israel.

Jag kan heller inte förstå varför palestinierna (d.v.s. muslimska araber) inte kan acceptera några fåtaliga judiska byar på historiska judiska platser på oattraktiv mark (berg eller stenöken) på sitt område (d.v.s. s.k. bosättningar) samtidigt som det bor ca 20 % muslimska araber i Israel. Etnisk rensning borde inte vara förenligt med Vänsterpartiets politik. De judiska bosättningarna på Västbanken borde snarare betraktas som en tillgång ty de ger ett lyft åt den palestinska ekonomin.

Vad gäller vattenfrågan så tillverkar Israel mycket dricksvatten via miljövänliga avsaltningsanläggningar så någon konkurrens om vatten behöver inte vara ett problem och palestinierna kan nog få liknande anläggningar.

Palestinierna måste nog dra ner lite på barnafödadandet om de vill få hög livskvalitet för alla.