onsdag, juni 08, 2005

Expressen vidgar vår världsbild

Gårdagens Expressen ger verkligen handfasta kunskaper om verkligheten:

”'Desperate housewives'-Teri: Jag kan inte ha sex!” (Teri hävdar själv att hon slutat ha sex och endast använder sexleksaker. En krönikör på New York Post hävdar att detta inte är sant, utan att hon är ’en mansslukerska’)

”Mode-prinsessan dödssjuk efter miljard-arvet” (Gianni Versaces dotter har ätstörningar. Stor bild på framsidan)

”Snoppbilden kom fel – nu kräver han skadestånd” (Ung man fotograferade sin penis för att skicka bilden till sin flickvän. Av okänd anledning kom dock bilden till hundratals andra. Han är ledsen).

”Helga får ingen hjälp av Persson” (Göran Persson ingrep inte personligen för att Helga, 94, skulle komma ut från sin lägenhet, trots att de båda befann sig i Södertälje)

”Här lägger Österrikes finansminister tassarna på hundratals miljoner kronor” (Österrikes finansminister tycks ha ett förhållande med en rik kvinna. Båda bär badkläder)

”Prinsens fötter tål inte marsch” (Englands prins Henry har fått blåsor på fötterna. Nu får han bära gymnastikskor)

”Maria McKee: Jag är galen” (Maria McKee berättar för Expressen att hon äter medicin för vissa psykiska besvär. Expressen rubriksätter följdriktigt)

”Den nya EU-konstitutionen handlar om att sätta kraft i demokratin” (Anders Ehnmark hävdar att det mesta är kört här i världen, men EU-konstitutionen verkar bra).

11 kommentarer:

Anonym sa...

Men köp inte Expressen då. Hur svårt kan det vara?

Anonym sa...

Visst har media ett ansvar...

Anonym sa...

Helt rätt, om det är någon som förtjänar att dissas är det ju Anders Ehnmark. Känner inte till hans historia men vad sysslade han med innan han blev högerns go-to-guy för att skriva debattartiklar om att förslag som är dåliga för arbetarklassen ändå på något dunkelt andligt plan är jättevänster?

Anonym sa...

Så, Nice-fördraget är bra för arbetarklassen? Den var ny!

Anonym sa...

Horribelt att en skräptidning har sådant ickerelevant nyhetsflöde. Särskilt då det finns så mycket gott att rapportera om i svensk inrikespolitik för tillfället - som till exempel de lustiga turerna i det "demokratiska vänsterpartiet" och behandlingarna av de senaste avfällningarna.

Jag har själv inget emot att läsa lite lätt och platsnyheter i Expressen, eller att bläddra i en Kalle Anka när jag väntar hos frisyören. Att jag ibland konsumerar mindre seriös tidningslektyr förhindrar mig dock inte från att ta del av tidningar som DN och Svd när jag vill ha lite mer djup i nyheterna - om än att de kanske inte riktigt är så där jättedjupa de heller.

Skall man tolka det här inlägget av Alin som ett, smått desperat, försök att rikta om strålkastarna i en tid när det finns många växande sprickor och skavanker inom det parti och den ideologi som han företräder? För visst är det lustigt att han sitter och analyserar Expressen under en tid som denna?

Anonym sa...

Fantastiskt Ali, vi är överens om något :)

Nu tycker jag iofs att Aftonbladet brukar hålla en ännu lägre nivå men skillnaden är hårfin.

Anonym sa...

Haha, tabloid-journalistiken firar nya triumfer!
Jag vet inte om jag håller med om att Aftonbladet är sämre dock, såg nån undersökning som visade att AB är den tidning som ligger mest opartiskt till när det gäller politisk granskning, alla andra drakarna har en klar högerpolitisk favorisering.

Och till Anders:
Vad har Anders Ehnmark skrivit mer för förslag som får honom att utmämnas till högerns go-to-guy?
Att plädera för den nya konstitutionen är väl kanske inte så bra, men delar av Europas vänster har ju valt att göra det med motiveringen att den gamla konstitutionen var ännu sämre. Sämre eller bättre kan man ju diskutera, själv tycker jag inte att man kan rösta för en konstitution som grundlagsfäster monetarismen (fast det gör ju förvisso även den nuvarande). Tillbaks till ritbordet!

Anonym sa...

Ehnmark var väl om jag inte minns fel förgrundsfigur i det tragikomiska "vänster för europa" som samlade lite folk från högerflanken i (s) och (v) som propagerade för att EMU egentligen var värsta socialistiska projektet :-D En liten kul detalj med just den organisationen var ju att de lokala MUF-medlemmarna kunde ses åka omkring och klistra upp "vänster för europa"-affischer på stan. Och k:et, du tror på allvar att om man säger nej till konstitutionen så gillar man nice-fördraget? Det vore som om man svarar nej på frågan om vi alla ska få lunginflammation anklagades för att tycka det är bra att många idag går och är förkylda...

Peter Björkman sa...

Tycker det är starkt av Ali att komma fram med så mycket tänkvärdheter - på kort tid. Bra "grundforskning". Ambitiöst och välskrivet.

Pernilla Karlsson sa...

*skrattar* jag tänkte faktiskt precis samma sak då jag såg alla dessa artiklar. Hur orkar dom?

Gillar all den tid de lägger ner på: "Här blir det sol när just Du ska ha just Din semester". Helknasigt!

Anonym sa...

Skvallertidningar är skit.Kvällstidningar är skit.
Gratistidningar är ok.
Morgontidningar är bra.