torsdag, juni 09, 2005

Gemensam kamp för gemensamma intressen?


Frågan är väl vems karriär som är i störst behov av en boost.

6 kommentarer:

magnus sa...

Att oegennyttiga motiv ligger bakom hjälp till fattiga, om inte de som aviserar hjälpen är vänsterpartister (även helst kommunister(?), med tanke på att 1/3 av vänsterpartiets riksdagsmän som nästan samtliga är förnyare inte är aktuella för omval) är dig främmande? ...att överhuvudtaget EU:s, USA:s, Bill Gates eller andra rika i västerlännignars insatser för att lindra nöden i världen skulle vara oegennyttiga?

(Ursäkta mig, för jag är säkert en sån där blå högerdåre som klampar in här nån gång emellanåt... :-/ )

magnus sa...

Fast måste även erkänna att jag log lite åt din posting! ;-)

T ex även svårt att inte skratta åt de stormrikas "uppoffrande" insatser för barnkrubban i Strindbergs Röda Rummet... (Jisses! jag är inte mörkblå... :-/ )

Anonym sa...

"Frågan är väl vems karriär som är i störst behov av en boost." ?

Läste runt lite för att försöka förstå vart ovanstående frågeställning skulle leda mig i för tankeriktning ... uppsod bara skön tomhet ... men man för väl hoppas att både tankar och väder finner ljusare stigar.. önskar er all en trevlig tid ...

magnus sa...

kas: Du känner inte till att EU:s kommisionsordförande för närvarande har stora motgångar med fördraget samt att U2-killen är en gammal rockstjärna som nu som en Jesus gett sig in politiken?

Det som nu ska göras för Afrika verkar det ju vara Blair som planerat (så det är kanske även lite synd om den bloggare vi kommenterar hos?) Är Blairhjälpen mer än filantropi för syns (och estradernas) skull är den förstås en gudagåva! Men att en fungerande utvecklande marknadsekonomi kommer "på spåret" är ju en nyckel, vilket de få framgångsrika exemplen på den kontinenten visat! En samplanerad rättvis handel, samplanerade hälsoinsatser, att Afrika erbjuds kunskaper rörande inte minst kommunikationer (utbyte i undervisning etc) och att en sund marknadsekonomi får utvecklas är nog några centrala komponenter(det senare något som kanske inte Ali heller är så pigg på). Hälsofrågan är naturligtvis helt central, men viktigt även att EU raserar sin jordbrukspolitik, så att den internationella marknad som är Afrikas enda hopp för en positiv ekonomisk utveckling (och därmed välståndsutveckling) börjar fungera!

Fredrik Lindholm sa...

Gnägg! Kackel! Frust!

Anonym sa...

Åh, jag har alltid gillat Bono.