tisdag, juli 26, 2005

I en stad nära dig...

Javisst. Idag läser vi i en kolumn i Metro att Jan Kallberg vill frånta människor deras medborgarskap och deportera dem. Kallberg ”skäms som svensk över att behöva leva under ett regeringsskick som är så ointresserat av sin egen befolknings säkerhet”. Notera formuleringen sin egen befolkning. Den medborgare som inte har svenskt blod i ådrorna ingår inte ens i befolkningen. Med ett pennstreck är hundratusentals medborgare i det här landet degraderade – också formellt-juridsikt. Kallberg vill att det här ska bli en valfråga. Jag tvivlar inte på att han får rätt. Inte minst för oss svartskallar som bor och verkar i det här landet – vårt land – gäller det att ta upp striden, säga ifrån, här och nu, om inte Kallbergs öppna rasism snabbt ska bli konkret, fysiskt kännbar pogrompolitik.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Givetvis finns det alltid ett land att deportera till... Notera även formuleringen "Pang, bom, ingen diskussion" i samma kolumn. Är det verkligen deportation han talar om?

anon sa...

Hur mycket ska vi slå vad om att när den här überrasistiska linjen normaliserats på svenska ledarsidor och hos proffstyckarna i TV-sofforna, så kommer inte expertkommentatorerna längre heta Anders Hellner och Mats Knutsson utan Jimmi Åkesson eller Tor Paulsson?

Möjligen en viss överdrift men man får nog räkna med att det enda som kommer skilja överdriften från verkligheten är att det inte är de som löst medlemskap i SD som sitter i stuion. Fy fan.

Wille sa...

Det intressanta med denna typ av idéer är ju att extrapolera dess effekter, särskilt med svenska samhälletsdefinition av invandrare.

Jag är t ex "andra generationsinvandrare" per definition enligt Sveriges högst intressanta sätt att definiera invandrare (man måste ju hålla reda på folk och folk, eller?).
Jag har dock Svenska som modersmål, har alltid haft svenskt pass, har aldrig innehavt medborgarskap i något annat land och bodde mina första 24 år i Sverige.
Vad händer med folk i den situationen? Blir de lands- och fredlösa om de gör dumheter?

Anonym sa...

Brokenboy, du är verkligen en broken boy...

Anonym sa...

broken boy har precis lyckats med en liten oskyldig jämförelse rättfärdiga en exporteringspolitik som är av extremhögermått. är det så att många av ni högerliberaler som vistas här faktiskt sympatiserar lika gärna med ny demokrati som kristedemokraterna, eller vilket borgerligt parti som helst? åtminstone när fp hade bengt westerberg fanns det en tydlig antirasism hos en del borgare.

kom igen fan, skärp er. det behövs ett motstånd inom borgerligheten också när sådana här idéer börjar få fotfäste. jag blir överraskad och förfärad över hur många som reflexmässigt försvarar john majors uttalande och försöker minimera betydelsen av det littlejohn skrivit i the sun. och nu vad en svensk kolumnist pruttar ur sig i metro.

gör motstånd. skit i partifärgerna en stund och försök se att ali vill göra oss uppmärksamma på en eskalerande acceptans för rasistiska politiska idéer.

Anonym sa...

"I Sverige är ett grundlagsskydd att man inte kan fråntas ett givet medborgarskap. Det är unikt
i världen. I övriga länder kan terrorister, massmördare,
knarkkungar och oresonliga våldsbrottslingar bli av med ett givet medborgarskap och deporteras åter till sitt ursprungliga hemland."

Det skriver Ali om till

"Jan Kallberg vill frånta människor deras medborgarskap och deportera dem"

Hur skall jag kunna lita på Dig Ali, hädanefter måste man kontrollera källorna Du hänvisar till, eller är allt Du säger blir opålitligt?

Kjell

Anonym sa...

En röd tråd i alla Ali Esbatis bloggkomnentarer är ju föraktet för Sverige och västvärlden. Konstigt att han är så mån om att stanna här när han hatar det så.

Anonym sa...

Jag kan inte i min värld förstå varför det skulle vara rasistiskt att utvisa invandrade brottslingar.

Som invandrare borde väl man också tycka att det är bra att dessa kriminella element utvisades?

Om man nu är låt oss säga irakier, så borde ju rimligtvis skämmas för sina landsmän om dessa beter sig illa.

Att man en gång har fått ett svenskt medborgarskap, borde inte innebära att det inte kan dras tillbaka. Det är inte en mänsklig rättighet på något sätt att man skall få behålla ett givet medborgarskap.

Anonym sa...

Problemen med vår (fullständigt huvudlösa) invandringspolitik är lite mer komplexa än så.

Men lite förenklat kan man säga att 'vi' ser till att folk är ordentligt 'trasiga' innan vi ger dem möjligheten att bo och verka i Sverige. I stort sett ingen får numera asyl utan att uppvisa offerstatus, och även innan, när vi tog emot fler från krishärdar runt om i värlen såg 'vi' till att många blev (trasiga) apatiska och bidragstillvänjda innan de fick komma ut i arbetslivet.

Hur den svenska arbetsmarknaden fungerar, speciellt om man bara får konkurrera med LOs kollektivavtalstvång, det vet väl de flesta.

Stigmatisering är alldeles för milt och passivt. Politiken bryter effektivt ner människor till att antingen bli offer, eller de som vägrar, till att bli brottslingar. De mest kreativa förenar dessutom dessa två katergorier

Gustav sa...

Anonymous said... 10:03 PM:

Klart att det är rasistiskt att döma någon på grund av ens ursprung, därför är avvisning en ganska krov rasistisk kränkning. Det visar ju att man inte är lika inför lagen. Utvisning ska enbart användas när det förligger hot mot landets säkerhet om man inte utvisar den beröda individen.

Vidare så är medborgarsakp eller nationallitet visst en mänsklig rättighet enligt FN stadgan, FN blandar stat och nation ganska friskt men ändå står att läsa här nere. Om inte annat så öppnar det ju upp för en ännu mer rasistisk lagstiftning.

"Artikel 15.

1. Envar har rätt till en nationalitet.

2. Ingen må godtyckligt berövas sin nationalitet eller förmenas rätten att ändra nationalitet."


PS. Såg på Fox News igår, komentatorerna ansåg att det var väldigt strategiskt av terroristena att de såg ut som vanliga männsikor och inte som terrorister. Sen att dessa människor levt större delen av sitt liv eller till och med är födda i england det räknade de aldrig med.DS.

Anonym sa...

Att det skulle vara en liberal linje att utdela villkorade medborgarksap och att på det viset i praktiken skapa ett apartheidsystem där de rättsliga konsekvenserna av lagöverträdelser blir olika för olika "kategorier" av medborgare är ju helt absurt.

En grundbult i den liberala ideologin är ju för tusan att alla medborgare ska vara lika inför lagen. Det finns nog ingen liberal ledarskribent som inte försvarar den principen.