måndag, juli 11, 2005

Window of Opportunity

Det går verkligen precis som man kunde gissat - och det är genuint äckligt. Våra statsmakter passar på att inskränka medborgarnas fri- och rättigheter med gemensamma ansträngningar. Också i denna fråga är eliterna totalt samstämmiga. Ingen behöver betvivla sin regeringsbroders intentioner. Om någon på sin kammare funderar över hoten mot demokratin idag, så bör det bli uppenbart: Det är det som nu sker, som är hotet mot demokratin.

Precis som jag varnade för i det förra inlägget så springer nu vår regering - socialdemokratiskt kallad - i första ledet för att underlätta att militär sätts in för polisiära uppgifter. Statssekreterare Danielsson lovar att man ska "skynda på". Det spekuleras om att till exempel Försvarets radioanstalt ska kunna avlyssna svenska medborgare. Redan idag finns enormt stora möjligheter att hålla godtycklig koll på människorna och utvecklingen går med raketfart. (Jinge har några exempel)

De som nu pläderar för "hårdare tag" och eufemismer som "utökat samarbete", är inte bara demokratiinskränkare. De är också lögnare av den värsta sort. Politiker och uniformsgubbar säger att vi nu måste lära oss av det inträffade och tyvärr fascistisera samhället. Men de har ju bara gått och väntat på rätt tillfälle! Alla de förslag som nu dyker upp och snabbt ska implementeras, har utarbetats sedan länge, diskuterats och planerats. Inriktningen är klar. Arbete pågår. Så väntar man bara på rätt tillfälle - sin window of opportunity - för att sälja in det öppet till befolkningen, medan det ljusskygga arbetet också pågår.

Den som letar efter bilder på de verkliga hoten mot demokratin behöver bara sätta på TV:n. Den som undrar vilka som cyniskt utnyttjar döda människor för sina egna politiska syften behöver bara titta på några av de "demokratiska" politikerna i de ledande skikten. Den som vill känna igen de farligaste männens klädesplagg, kan leta efter välputsade polis- och militäruniformer.

Den europeiska fascismen har visat sig i många skepnader de senaste 100 åren. Risken är alltid att man lär sig känna igen den senaste, först när det är alldeles för sent.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag uttryckt saken på några andra bloggar: Man börjar alltmer misstänka att Värsvärldens ledare faktiskt vill ha terrorismen, just för att den möjliggör total kontroll av befolkningarna och oskadliggörandet av demokratin.
Alla förnuftiga människor vet ju att terrorism inte kan hejdas med hjälp av mer våld ex. Så när det proklameras krig mot terrorismen och man tar till medel som garanterat ökar antalet personer som är beredda att ställa upp och genomföra terroristdåd, då kan man inte tolka saken på annat sätt än att de politiska ledarna i Väst vill ha mer terrorism.

Anonym sa...

Det är korrekt att folkpartiets förslag om möjlighet till militär inblandning är ett populistiskt utspel som spelar på människors rädsla.
Än värre kan jag tycka det är när stridsflygplan beordras upp i Sveriges luftrum (11 sep) och när poliser med tung beväpning patrullerar tunnelbanan. Det gör mig verkligt orolig angående analysskärpan hos beslutsfattande organ/myndigheter.
Terroristhotet mot landet är helt enkelt obefintligt.
OM det nu ändå skulle inträffa något är det dock viktigt att vänstern intar en öppen ståndpunkt och inte bidrar till handlingsförlamning i beslutsfattandet. Behovet av militär medverkan får styras av händelserna, vars innehåll inte kan prognostiseras på förhand.
Det går hypotetiskt att tänka sig scenarier där militär medverkan kan bli nödvändig (likt det kan snöa i juli, inte troligt men möjligt).
Tills vidare är den enda rimliga ståndpunkten försöka stoppa populister och dårar från att driva igenom förhastade propositioner/motioner i riksdagen.

Anonym sa...

"Terroristhotet mot landet är helt enkelt obefintligt."

Och det borde ju i en förnuftig värld vara slutordet i diskussionen om mer befogenheter för polis och militär.

Folkpartiet har helt axlat moderaternas roll som Sveriges högerpopulister nr 1. Röstfiske är Lars Leijonborgs första och enda prioritering, vi har sett hur omväxlande invandrare, socialbidragstagare och rättssamhälle får stryka på foten till förmån för (fp)s opinionssiffror.