måndag, augusti 29, 2005

Ett vidare hot

Att det finns allsköns förvirrade individer och obehagliga typer på nätet är ju varken någon nyhet eller något att lyfta på ögonbrynen åt. Lite anmärkningsvärt är det ändå, tycker jag själv, att den här bloggen lyckats dra till sig en sådan exklusiv skara av aggressivt fascistoida herrar. Under dagen har jag ägnat mig åt att vid upprepade tillfällen radera någon ettrig anonym persons djupt rasistiska arabhatarkommentarer. Så upptäcker jag senare på kvällen att signaturen ”Simulev” (som alltså är samma person som kört kommentartrakasserierna) skrivit ett frånstötande inlägg på sin egen blogg, som han också skickat länken till, bland kommentarerna. Jag har noterat att det skrivs en del upprörda texter om mig på nätet, och jag tar det med viss ro. Den här tänker jag dock länka till, för allmän beskådan. Notera särskilt invektivuppradningen i slutet, samt det faktum att skribenten haft vänligheten att länka till en karta med min hemadress.

Nämnde ”Simulev” har tidigare lyckats med bedriften att förvisas från Carl Bildts blogg för att han där uppenbarligen hetsade för folkmord på araber. Det räcker med ca 20 sekunder på hans blogg för att förstå vartåt det barkar i varje inlägg. Att han också driver en blogg som på något sätt ska påvisa en pro-palestinsk bias (!) hos TT (!!) understryker det orimliga i hela situation.

Man skulle förstås kunna avfärda det hela som tragiskt, men det är inte så enkelt. Detta är måhända lite mer hämningslöst och oborstat än vanligt, men faktum är att såväl de ideologiska grundvalarna, som argumentationstekniken är helt och hållet symptomatiska för dem som drar lans för staten Israels politik. Den som hårdnackat går till attack till förmån för en rasistisk kolonialmakt som dagligen förnedrar och våldför sig på palestinierna, och därmed också själv förgiftar det israeliska samhällslivet, vandrar med nödvändighet ut i allmän människofientlighet, hets och hot.

Ibland får vi som arbetar för palestiniernas rätt till självbestämmande och mänsklig värdighet frågan om varför just Palestina. Människor är förtryckta på många ställen. Det är sant, men det finns konflikter som har andra övertoner. Palestina är – och Irak har blivit – en fokalpunkt för det koloniala projektet och den rasism som det både göder och närs av. Det är inte en slump att stödet för palestiniernas sak är så starkt i hela tredje världen. Så var det också med de svartas situation i Sydafrika. Hundratals miljoner människors kval under kolonialt förtryck speglas i det palestinska folkets umbäranden under israelisk apartheid.

När vi idag genomlever en extrem nykolonial våg – som för tillfället i särskilt hög grad rör direktkontroll över Mellanösterns oljetillgångar – knyts det israeliska kolonialprojektet närmare USA:s världsherravälde. Det är ett strategiskt partnerskap som är ekonomiskt och geopolitiskt mycket viktigt. (Samir Amin beskriver det intressant i den här artikeln, även om mycket kan ifrågasättas i hans i mitt tycke tunna analyser kring Europa). Och som alla sådana projekt föder det sin ideologiska överbyggnad. Det begripliggör den allt starkare sammanlänkning man kan notera mellan försvar av en nyliberal ekonomisk ordning, stöd till USA:s vålds- och ockupationspolitik runt om i världen, förhärligande av repressiva åtgärder i de kapitalistiska kärnländerna, och stödet till Israels apartheidpolitik. Att hetsen mot muslimer blivit legio hos våra ”liberaler” är ett utslag av denna utveckling.

Så visst kan och bör sådana som ”Simulev” avfärdas som vettvillingar. Men det är inte de konkreta hot som de sprider omkring sig som är allvarliga. Det är den politiska utveckling de är en indikation på, som är det verkliga hotet mot många, många människors väl och ve.

69 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag som alltid trott att du bor på Föllingebacken. Attans.

simulev sa...

Hey Ali. How many comments have you killed this time in a true communist manner? I counted at least 5, not including mine, (mine is copied at my blog as an answer) since you obviously cant take a political debate.

Anonym sa...

Det unga fascistgardet tycks fira julafton här. Föga förvånande.

På 30-talet var det judar som förföljdes av fascistiska dårar. Idag är det muslimer. Annars är det mesta likadant.

Anonym sa...

Simulev,

Jag har inte läst din blogg (än), men det kan i alla fall inte vara mer oseriös än Alis blogg. (Även om språkbruket självfallet kan vara mindre i Alis smak.)

En sak bara som störde mig vid första anblicken:

"Ali Esbati, a anti-democratic hate agitator"

Det skall vara ".. an anti-democratic ...".

Alltså "an", inte "a"!

M.v.h

Anonym sa...

"På 30-talet var det judar som förföljdes av fascistiska dårar. Idag är det muslimer. Annars är det mesta likadant."

Är du också en sån där vänsternisse som inte vet vad skillnaden är mellan en islamist och en muslim? Det brukar vara sådana som inte förstår debatten och blir upprörda av sina egna missförstånd.

Anonym sa...

Men jösses! Varför skriva på engelska på ett för övrigt svenskspråkigt forum?

Anonym sa...

Vilda konspirationsteorier om "islamister" cirkulerar idag bland de unga högerextremisterna. "al-Qaida" och "muslimska brödraskap" styr visst världen idag. Inte så svårt att dra paraleller till "sions vises protokoll"...

Anonym sa...

Ta den senaste anonyme högerextremistens inlägg (på egelska??? Herregud, skriv på svenska!) och skriv om det så att det handlar om judar istället för muslimer. Då skulle det vara som klippt och skuret ur ett nazistiskt propagandablad från 30-talet. Paralellerna är inte svåra att se.

Vad resultatet av 30-talets judehets blev känner vi alla till. Vad kommer resultatet av dagens muslimhets bli?

Törs man gissa att "simulev" kommer vara en av dem som skruvar på gasen när det är dags för den slutgiltiga lösningen på islamistfrågan?

Anonym sa...

"Vilda konspirationsteorier om "islamister" cirkulerar idag bland de unga högerextremisterna. "al-Qaida" och "muslimska brödraskap" styr visst världen idag. Inte så svårt att dra paraleller till "sions vises protokoll"..."

Vem har påstått att dom styr världen? Det är deras mål, ja, men det är långt dit än! Att det är målet är ju basal kunskap.

Tyvärr ingår ju i kampen för att nå målet att förinta västerländsk civilisation som vi känner den idag. (Inte alla människor i väst! Underkastelse kommer att accepteras.) Detta är ju också allmänt bekant för de flesta.

Nu utgör ju de som predikar detta en liten andel av alla muslimer, men dessvärre en rätt stor mängd människor!

En liten effekt av denna kamp såg vi ju bl.a Sep 11, 2001. Det var ju bara ett litet smakprov på vad man vill åstadkomma.

Innan man avfärdar detta som fantasier så bör man bilda sig lite. När man sedan kan lite mer så blir det tyvärr inget avfärdande. Tro mig, jag önskar verkligen att detta vore fantasier och konspirationsteorier!

Anonym sa...

Personligen är jag (som inte är Jinge) fullständigt ointresserad av att tala med en galning som uppenbarligen kan läsa det jag skriver men som inte bemödar sig att bemöta det på svenska.

Varför engelska? varför inte ryska, arabiska eller finska?

Anonym sa...

Puhu sinä suomi?

Anonym sa...

Herregud vilka dårar som kryper fram i dessa tider! Att flera av dem är sinnessjuka är ju inte allt för svårt att se. Men det är ändå rätt obehagligt att leva i tider där mentalt störda rasister tar sådan stor plats.

Är det inte judar så är det "islamister".

Dock så bör vi nog inte fokusera allt för mycket på dessa dårar. Det är inte de som är problemet. Problemet är det samhällsklimat som släpper fram galningarna. Om vi inte gör något åt det så kommer nog snart "simulev" och hans vänner att stå som lägervakter vid gaskranarna. Och de kommer nog vara lika ivriga på att gasa "islamister" som deras föregångare var på att gasa judar.

Anonym sa...

Jinge?

Anonym sa...

Det som är mest förolämpande är unghögerns skrämmande och onyanserade övertygelse att alla som kritiserar Israel är jude-hatare.

Anonym sa...

Ungefär som att alla som kritiserade nazi-tyskland skulle varit tyskhatare... ;-)

simulev sa...

"Vilket skitsnack!"

What a "lovely", but obvious Jew hateing slanderous agenda, since I am ‘supposedly’ banned, how come i just made comment on his blog, minutes ago?

Oh and by the way, anonymous liar “Jinge,” when will you dare to reveal your true home address and identity for us? You don’t live how you preach and teach?

Anonym sa...

vem bryr sig vad en tokig sjukpensioner tycker? Enl. Jinge e ju folkpartiet rasister. Vadan denna hastiga sympati med Carl Bildt?

Anonym sa...

"Herregud vilka dårar som kryper fram i dessa tider! Att flera av dem är sinnessjuka är ju inte allt för svårt att se."

Men snälla rara, det är ju inget konstigt att känna till lite om islamister och muslimska brödraskapet! Det behöver man inte ens vara särskillt involverad i frågan för!

Menar du på fullt allvar att du inte har någon aning om detta? Isåfall bör du inte fälla omdömen om dina motdebattörer. Prova istället att bilda dig. Googla på Muslim Brotherhood först och läs på om historien!

Följande artikel (7 sidor) kan kanske vara av intresse:

http://www.chicagotribune.com/news/specials/chi-0409190261sep19,1,3910166.story?coll=chi-newsspecials-hed&ctrack=1&cset=true

(Jag har inte ens läst dem själv än, men det verkar seriöst skrivet. Svårt att hitta källor som kan anses totalt "oeroende".)

Anonym sa...

"You dont understand. He is not only crazy. He does not understand English."

Kyllä minä ymmärä. Ymmärä sinä suomi?

Anonym sa...

Visst finns det muslimska fanatiker och terrorister. Precis som det finns judiska fanatiker och terrorister samt kristna fanatiker och terrorister.

Fundera dock lite på vilken religiös grupp det hetsas mot idag i västvärlden. Pratas det om muslimer så pratas det alltid om terrorism. Verklig och påhittad.

Ungefär som det pratades om judarna på 30-talet.

Anonym sa...

I repeat. Jinge/Anonymous or whatever the f*ck you call yourself:

Please answer this:

Oh, and why do you pretend to care about the Jews of the 1930s, while you are trying to stop people who criticize the Jew-hatred of the Islamists today?!

And when will you answer the rest of my questions? Or are you incapable of answering them? Or do you share the Jew-hatred of the Islamists?

Failure to answer this proves Jinge\'s position.

Anonym sa...

"Visst finns det muslimska fanatiker och terrorister. Precis som det finns judiska fanatiker och terrorister samt kristna fanatiker och terrorister.

Fundera dock lite på vilken religiös grupp det hetsas mot idag i västvärlden. Pratas det om muslimer så pratas det alltid om terrorism. Verklig och påhittad.

Ungefär som det pratades om judarna på 30-talet."

Jag känner faktiskt inte igen din beskrivning här! Är du säker på att du inte blandar ihop "islamister" med "muslimer"? (två väldigt olika saker)

P.S: Läs gärna artikeln jag länkade till när du har tid. Jag tror det kan ge mer förståelse för vad det handlar om.

M.v.h

Anonym sa...

Jag tror nog att alla som skriver/läser här behärskar engelska. Frågan är dock varför någon väljer att skriva på engelska när vederbörande uppenbarligen behärskar svenska. Detta är ju en svensk blogg. Ungefär lika begåvat som om man skulle börja skriva på arabiska, finska eller kinesiska.

Anonym sa...

Fundera dock lite pa vilken religios grupp det hetsas mot idag i vastvarlden

What does this have to do with criticism against religious fanatics and terrorists? Does that equal criticism against all Muslims?

Do you beleive all Muslims are terrorists, Jinge?

Fundera dock lite pa vilken religios grupp det hetsas mot idag i vastvarlden

Jews. Some Muslim youth in Europe have burned synagogues, spitted on Jews in the street, attacked Jewish schools with stones. Have you read the anti-Semitism report written by the EU?

Of course there is racism against Arabs and other people too. But that\'s not an excuse for some Muslim extremists to spread racism and terrorism against Jews or anyone else!.

But you seem to think so. And that\'s why I asked you to answer whether you share the anti-Semitism of the Islamists and the fanatics?

If you do not answer, I think everyone can assume that the answer is yes.

Anonym sa...

Intressant läsning...

http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1302

Tobias Lindberg sa...

Här kan ni läsa vad Carl Bildt säger om Simulev bland kommentarerna till hans inlägg.

"Let me just calmly point out to the person hiding - I understand why - under the pseudonym Simulev - that he not only is he advocating a policy of collective punishment but that he also advocates genocide as that particular punishment."

Carl Bildt

Anonym sa...

http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=1302

Eh... Fredrik Malm upptäckte under valrörelsen 2002 att Ung Vänsters medlemmar ofta var kunniga och pålästa medan de borgerliga ungdomsförbundens medlemmar inte var det (vilket bl.a. ledde till rekordresultat för vänsterpartiet bland förstagångsväljare). Och han är lite putt över det. Det tycks vara artikelns kärna.

Jättespännande. Eller kanske inte.

Anonym sa...

Jag ogillar också starkt Simulevs debattstil, men kan ni inte bemöta sakfrågan istället för att diskutera om han är eller inte är portad hos Kalle?

Till Simulev kan jag bara säga att du förlorar så mycket cred på dina "f*ck", "crazy", "stupid" och allt vad det är. Verkligt infantilt. (Och då är jag ändå på din sida i denna debatt!)

Anonym sa...

"Tobias Lindberg och Jinge = samma person"

Var kommer den "informationen" ifrån? Själv känner jag varken Jinge eller Lindberg, så jag har ingen aning om det är sant eller falskt.

Anonym sa...

Är kanske Ali Esbati och Per Ahlmark också samma person?

Anonym sa...

"Ung Vänsters medlemmar ofta var kunniga och pålästa medan de borgerliga ungdomsförbundens medlemmar inte var det (vilket bl.a. ledde till rekordresultat för vänsterpartiet bland förstagångsväljare). Och han är lite putt över det. Det tycks vara artikelns kärna."

Kärnan i artikeln tycks snarare vara UV:s bisarra vurmande för totalitära diktaturer och besinnigslöst terrorvåld mot civila. Under Ali lär ju UV ha blivit ett klockrent instrument för Israelhat dessutom, om det nu inte var det innan. Medlemmarna i UV är ju totalt hjärntvättade -förblidade av ett enormt och irrationellt USA-hat.

Anonym sa...

USA-hat? Jag har nog aldrig träffat en USA-hatare. Däremot så tycker de flesta svenskar (och, naturligtvis, nästan hela tredje världens befolkning) genuint illa om USA:s utrikespolitik.

Ungefär samma inställning som folk hade till Tyskland på 30-talet. Alltså inte tyskhatare utan antifascister.

Anonym sa...

"Däremot så tycker de flesta svenskar (och, naturligtvis, nästan hela tredje världens befolkning) genuint illa om USA:s utrikespolitik."

Vad är skillnaden?
Svenskar i gemen är ju duktigt indoktrinerade av svenska media. SVT är ju rena vänsternästet.

Att tredje världens befolkning skulle ogilla USA är nog en myt. Klart många har lillebrorskomplex, precis som svenskarna, men det är ju ingen grund för något större hat.

Det som är mest obegripligt är ju vurmandet för vidriga diktaturer.

Min psykologiska analys är att UV är fullt med människor med extremt lågt självförtroende, vilka projicerar sina känslor av otillräcklighet på USA. Man tyr sig av samma skäl till en stark ledare (UVs ledning är alltid auktoritär). Det är inte helt olikt processerna och profilen på de individer som skapade de socialistiska nationalisterna i upptakten till andra världskriget.

Anonym sa...

"Att tredje världens befolkning skulle ogilla USA är nog en myt"

Och att judar skulle ogilla nazismen är även det en myt?

Anonym sa...

"Och att judar skulle ogilla nazismen är även det en myt?"

Nej.
Och vad har det med saken att göra?
USA ger enorma mängder bidrag till tredje världen. Vad får dig att tro att USA är hatade i tredje världen?

Anonym sa...

Det är första gången jag läser kommentarerna här, och inser direkt att det får bli den sista. Maken till osaklighet och invektiv (från båda "läger") har jag sällan skådat. Kan inte vara nyttigt för den mentala hälsan att delta i något dylikt.

Peter Björkman sa...

Den här "debatten" med alla sina anonyma inlägg är rätt skrämmande. Påminner om maskerade män i paramilitära styrkor. I anonymiteten förlorar argumenten snabbt skärpa och våldet ligger på lut.

Om det nånsin skall bli fred på östra sidan av Medelhavet är det dags att sluta krigsförberedelserna på de svenska bloggarna.

daniel sa...

"Svenskar i gemen är ju duktigt indoktrinerade av svenska media. SVT är ju rena vänsternästet."

Snälla. SVT har varit nyliberalt åtminstone sen A-Ekonomi började sändas.

Anonym sa...

Jinge, har du nagra bevis for att muslimer som grupp utsatts pa samma satt som judarna pa 30-talet? Nagra overtygande exempel?

Varfor diskuterar man faran med radikal islam idag tror du? Det kan inte ha nagot att gora med att tusentals manniskor har dodats i terrorattentat genomforda av radikala muslimer i vastvarlden under de senaste aren? New York? Madrid? London? Bali? Jakarta? Jerusalem? Sharm al Sheik? Etc? Med mordet pa Theo van Gogh? Med de standiga uttalandena fran islamister i TV-sanda krigsforklaringar mot de sk. otrogna? Du tror inte det kan handla om att man har studerat vad islamisterna sager och vad de vill gora. Menar du att samma sak kunde sagas om det judiska folket? Tror du att det var darfor judeforfoljelserna kom till?

Du verkar tror att den helt oppet uttalade malsattningen att attackera otrogna inte har nagon betydelse for forskarnas och samhallsdebattorernas studier av radikal islam. Allt beror pa en vilja att diskriminera muslimer? Sa dar helt apropa. Helt plotsligt? Om det hade varit radikala buddhister som hade terroriserat och sagt att de ville morda oss, sa tror du att det anda skulle ha varit islamister som granskades? Alla vill ju gora mot muslimer det som gjordes mot judarna, eller?

Varfor har du denna uppfattning? Vore intressant att fatta vad som givit dig detta intryck. Jag tror att valdigt fa skulle vara beredda att halla med dig, men det vore kul att hora var du far din varldsbild ifran. Forklara ocksa varfor sa manga mattfulla muslimer kampar mot islamisterna. Vill de ocksa utplana 1 miljard manniskor?

En fraga om din kunskap om judarna: trodde du att judeforfoljelser bara existerade pa 30- och 40-talen?

Mvh
Ron

Anonym sa...

I am a traditional swedish rättshaverist. Im not that good in the english language, but it sounds cool and intelectuel.

Thank you.

Anonym sa...

intelectuel?

Haha! ;)

olydig sa...

Simulev är en idiot. Helt enkelt.

Men det är lite kul att läsa alla blåbruna dårars försvarstal för honom, där de kommer med ursäkter som att de "tycker Simulev argumenterar bättre för sin sak än vad som presenterats mot Simulev här".

Den "demokratiska" högern äcklar mig med sitt vurmande för folkmord och hat.

Anonym sa...

Det har gjorts mängder av undersökning efter 11/9 om hur muslimer (obs inte islamister) har upplevt sig trakasserade. Bl.a. har rel.vet.inst. i Göteborg gjort en sådan undersökning.

En överväldigande majoritet av muslimerna har upplevt sig trakasserade pga sin religion. Och om man läser vad den radikala högern - ex. Bill O.Reily eller Tom Tancredo - i framförallt USA tycker om islam (obs inte islamism) så är det ganska tydligt hur det idag hetsas mot muslimer.

Anonym sa...

Sedan tycker jag att det är bra att Ali rensar bort de allra mest rasistiska kommentarerna.

olydig sa...

Efter att ha läst alla inlägg är det fullkomligt uppenbart att simulev/anonymous är en och samma idiot som mal på, till högertomtarnas stora glädje.

Att Jinge skulle tro att alla muslimer skulle vara terrorister är befängt; den åsikten får knashögerns ha för sig själva. Anser ni till exempel att alla islamister är terrorister?

isioter.

Anonym sa...

Att kritisera eller ogilla islam, kommunism, nazism, kapitalism = demokratisk frihet.

Att hetsa mot muslimer = brottsligt.

2 helt olika ting. Capisc?

olydig sa...

Jo, Bill O'Reilly är ju känd för att vara muslimernas bäste vän. Det gav han bevis för den 17 juni, då han i sitt radioprogram sade: "we cannot intervene in the Muslim world ever again. What we can do is bomb the living daylights out of them."

Han visade mer kärlek då han sade: "I think that they're a prehistoric group [...] They're just people who are primitive."

För att verkligen bevisa hur mycket han älskar muslimer, så sade han till en gäst han avskydde, Davis Block: "I could make you [...] look like a Communist, a fascist, a Muslim, or a mud-wrestling woman".

Han älskar muslimer så mycket att han jämställer dem med kommunister och fascister. Och gyttjebrottande kvinnor. Han glömde nyliberaler.

Anonym sa...

tråkigt att du få så mycket skit för dina åsikter Ali. Tyvärr verkar det vara en total överrepresentation av mer eller mindre högerorienterade, svenskfödda, unga män med lite för mycket testosteron i blodet i blogvärlden. Om det skulle bli lite mer mångfald i blogskaran så kanske den hotfulla stämningen mot vänsterorienterade människor skulle mattas ut.

Anonym sa...

Kan man inte få sprida lite kunskap om vad muslimska brödraskapet är utan att bli anklagad för att vara facist, nazist eller något annat fult?

Ni på vänsterkanten som ondogör er över simulevs infantila stil (och jag håller med), tro inte att ni därmed har vunnit någon debatt! Ni måste faktiskt också ha några argument att komma med.

Och snälla, dra inte alla över en kam! Jag hatar ingen muslim. Många muslimer avskyr faktiskt islamisterna.

Vad gäller undersökningar om trakaserier av muslimer så låter det ju helt fantastiskt med de siffror som presenteras här! Är det kanske som feminsiternas undersökning om kvinnovåldet -att siffrorna "fixas" för att bevisa något som man redan "vet"?

Slutligen om "elaka" USA: Muslimer i USA har länge haft fantastisk frihet på alla tänkbara sätt, och de har det faktiskt fortfarande! Så sluta gärna demonisera USA.

Jag kör som anonym därför att det är vad jag säger som skall räknas, inte vad ni tror att jag är för någon. Varför det upplevs som "hotfullt" begriper jag inte alls.

Anonym sa...

Att det idag förekommer en oerhörd hets mot muslimer i västvärlden är inte så svårt att se. Amerikanska Fox News är naturligtvis paradexemplet med sin ohöljda rasism (se exempelvis O'Reilly-citaten som någon postade ovan eller titta på Fox News nån gång, sänds på natten i TV8) men även i Sverige har mer obehaglig rasism börjat få utrymme i vår mainstreammedia.

Kolla exempelvis in denna debattartikel av Lisbeth Lindeborg i DN:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=449551&previousRenderType=1

Ett citat ur den:

"De 15-18 miljoner judar som nu finns i Europa måste äntligen ta sin del av ansvaret. Alla ortodoxa judar är inte beredda att utöva våld. Men ortodoxa judar som är potentiella terrorister bör kunna utvisas. Detsamma borde gälla för dem som på olika sätt stöder terrordåd. Likaså vore videoövervakning av 'misstänkta' synagogor en tänkbar åtgärd. Med tanke på den intolerans som utgår från den ortodoxa judendomen är varje form av tolerans visavi militant ortodoxa judar ansvarslös."

Precis så stod det naturligtvis inte. Något sådant skulle aldrig kunna publicers i en svensk tidning efter andra världskrigets slut. Skulle texten ha lytt så så skulle den med rätta ha betraktats som antisemitisk.

Skillnaden var att istället för "judar", "synagogor" och "ortodoxa judar" skrev LL "muslimer", "moskeer" och "islamister". Och då är det plötsligt helt okej att publicera.

Den som inte förmår dra paralellerna till 30-talets retorik kommer att få en obehaglig överraskning.

olydig sa...

Det är intressant att se hur högertomtarna slänger sig med pop-ordet "islamism", och försöker länka det samman med kommunism och fascism. Åsa Linderborg skrev en intressant artikel om de tre ideologierna som högersmurferna desperat försöker länka samman:

http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/utskrift/0,3258,675122,00.html

olydig sa...

Länken till Linderborgs utmärkta artikel:

http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/utskrift/0,3258,675122,00.html

Anonym sa...

Anon 2:29!

Precis så. Hur många predikningar i synagogor talade inte ut mot Rabins mördare och den ökände Baruch Goldstein, allmänt avskydd bland judar! Det är församlingens ansvar att ta avstånd mot brottslighet inom gruppen.

Man kan diskutera hur man bäst bemöter terror men inte att man ska bemöta. Det är inte antisemitism att tala mot judiska terrorister lika lite som det är antimuslimskt att tala mot muslimska. Det är ens förb---ade ANSVAR!

Varje respektabel trosinriktning måste ha en stor skopa självkritik. Visst talar muslimer ut om terror i Allahs namn men "it's few and far between". Jag tror att det är en stor del rädsla och konventioner om att inte kritisera islam som står i vägen. Men opposition finns där och borde uppmuntras. Man kan förstå folk som inte vågar ta sig an Hamas på plats - man vill ju att en själv och ens familj ska leva - men muslimer i väst har en stor chans nu att nyttja sin uttrycksfrihet till att tala mot terror och annat förtryck.

Anonym sa...

Hoppsan jävlar! Ali tycks ha fått en ny stalker. Vi får innerligt hoppas att denne "simulev" inte äger något vapen. Hans besatthet av muslimer i allmänhet och Ali Esbati i synnerhet är faktiskt jävligt obehaglig. En ny laserman?

Anonym sa...

How the times have changed!

No longer do the communists have time for standing on the barricades or starving and murdering their own populations.

Nowadays, this is what a day in the life of a commie looks like:

1. Wake up at 10
2. Right a post advocating support for terrorism and Jew-hatred.
3. Deleting comments from sane people.
4. Never debate opponents. Smear them.
5. Tell everyone how your youth organisation wa the biggest of them all in the 90s (never mind that is was a fabricated lie and deception)
6. Delete some more comments
7. Go to Blog Meetings telling the media how cool it is to maintain a dialogue with people (Off camera: with people who agree with me)
8. Ignore facts by simply not answering them (never mind how stupid this makes you look)
9. Go to bed at 1 am reading the latest dispatch from the Institute for Historical Review: The Holocaust Is a Lie.
10. Delete some more comments before turning off the lights.

Anonym sa...

anonymous: tönt.

olydig sa...

Vilket urbota korkad människa...

Anonym sa...

No quiero intervenir en su discusion religoso solo que aparece tan estupido publicar el direccion a una persona para inspirar locos y maniaticos ... Este es tipico del los nazistas en suecia que les gustan a publicar direcciones y telefonos a sus enemigos.
Para mi este deberia que estar illegal y contra PUL (person uppgifts lagen).
Sobre el tema de los palestinos contra los judios no entiendo como la gente puede tener una vista tan blanco y negro, pensando que uno de los grupos tiene todo la culpa.

Perdon por las faltas no podia resistir probar escribir en otro idioma.

Ali Esbati sa...

C'est pas grave. Je suis un festis.

olydig sa...

A day in the life of a neoliberal:

1. Wake the slaves up at sunrise to toil in the sweatshop factory
2. Write a post advocating terrorism and hatred towards people who are not white, male, rich or all of the above
3. Don't bother debating opponents: just send in the marines!
4. Invade a country, steal its natural resources and imprison its people
5. Torture, rape and murder said prisoners
6. Watch Fox News
7. Ignore facts; it's just so much funnier to listen to the rants of O'Reilly, Limbaugh and Coulter!
8. Hate muslims a little more
9. Read Ulf Nilsons column in Expressen
10. Support dictators, as long as they're part of your "Coalition"
11. Ponder which country you should invade next
12. Whip the slaves to sleep
13. Advocate you avid support for democracy, while gladly doing business with the world's largest dictatorship
14. Hate some more: it doesn't matter who it is, it just feels so good to hate!

Anonym sa...

Jamen, jamen, jamen,

är det inte så att fenomenet "slavar" inte existerar i ett neoliberalt tankesätt? Enligt deras sätt att se ska ju alla ha personlig frihet, eller hur? Då finns ju inga slavar, duh! Vad är det då för trams att komma med första frågan öht? Resten faller också på dumheter.

Diktatoriska samhällen, liksom somliga teokratiska, har dock möjliggjort att slaveriet fortsatt och är ett stort problem i Afrika och Asien. Katastrofalt för dem som föds in i eller skickas i slaveriet! I väst var de värsta slavsamhällena nazismen och kommunismen. Nån måtta får det väl vara på okunskaperna.

Kan inte mycket om neoliberaler, antar att det är liknande libertarianer, men har hur mycket som helst information om elände skapat av nazister, kommunister, islamofascister.

NB: genom att så många här inte ser skillnad på islam och islamism avber jag mig dumma kommentarer om islamofobi. Kan dock säga att verkliga terrordåd har gett mig en dos väl förankrad extremistfobi av alla slag, inklusive islamISTfobi!

Extremistfobi=fobi man inte får ha utan att själv ses av extrema som extremist! :)

Anonym sa...

Det är bra, A-K Roth! Död åt ZOG! Eh, nejfan... Död åt islamismen, menar jag. Inte lätt att hänga med i extremhögerns modeväxlingar.

Hur är det nu... Det finns inte längre någon judisk konspiration för att ta över världen, den har avlösts av "al-Qaida" och den "islamistiska" konspirationen. Har jag greppat det rätt nu?

Anonym sa...

Jag har justerar inlägget, så nu borde det inte vara något problem för dig, Ali!
----

Anonym 9:35 skrev:

"Hur är det nu... Det finns inte längre någon judisk konspiration för att ta över världen, den har avlösts av "al-Qaida" och den "islamistiska" konspirationen. Har jag greppat det rätt nu?"

Många kör med kålsuparteorier. Alla är lika goda kålsupare! Akternativet till kålsuparteorin är att ta reda på hur det faktiskt förhåller sig.

Judendomen är inte missionerande.

Islamisternas åsikter kan du läsa om här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Islamism

Anonym sa...

Hur är det fatt Anon. 9:35?

Lite svårt att greppa verkligheten. ZOG?

Anonym sa...

För de som vill förstå vad skillnaden mellan en muslim och islamist är:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Muslim
http://sv.wikipedia.org/wiki/Islamist

Själv tolkar jag muslim som en person som har islam som religion. Islamist som en person som vill införa sharia, islamsk lag. Rätta mig om min tolkning är fel.

Om min tolkning är rätt, så verkar islamism lika galet som om vi i Sverige skulle införa lagar från Moseböckerna.

Islamism låter sig alltså jämföras med fascism, nazism, stalinism och maoism.

olydig sa...

Du glömde nyliberalism och kolonialism...

Anonym sa...

"Du glömde nyliberalism och kolonialism..."

Det är lite papegoja över vänstern får man nog säga.

På vilket sätt är liberalism (eller nyliberalism) totalitärt?

simulev sa...

"rasistisk kolonialmakt"..."israelisk apartheid."
Proud to Be a Right-Wing Extremist
Have a nice day.

Rommedahl sa...

Nu försvinner väl den här frågan mitt i alla meddeladen utan innehåll.

Det jag undrar över är diagramet från LO. Vad är decibelgrupp? Är det någon term som ekonomer använder eller är det något som gör att statistiken i det här fallet passar LO bättre?

Hoppas nåogn, kanske Ali kan svara på det. (rensa gärna upp lite också).