söndag, augusti 28, 2005

Berglin sammanfattar

Jag kopierar bara Jinge här, men vill dra mitt strå till stacken för att fler ska upptäcka den alltid briljante Berglin och hans stilla sammanfattning av det "nya" folkpartiet.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Jag följde Ali's råd, och länken till Jinge, där hittar jag även ytterligare en Ali-kommentar:
http://www.jinge.se/?p=1319#comments

"Det är verkligen ny rashets vi talar om. Och riktigt slemmigt blir det när folkpartiet bjuder in till seminarium med henne, på temat integration. Frånstötande och alarmerande." [...]
-Ali Esbati

Ali tycker tydligen att religionen Islam är liktydligt med "ras"? Väldigt underligt också att just den f.d vänster-ledaren, vars generella politik annars brukar bestå i, "religion är opium för folket", tydligen har svårt för legitim kritik och närmare gransking av en specifik religion helt plötsligt? En religion, vars mer extrema anhängare inte bara har först siktat in sig utan sedan med berått mod massakrerat oskyldiga civila Europeer i massmord Madrid, Holland, och senast England. Denna religion som även har miljontals bokstavs-troende anhängare, som därmed också -enligt de instruktionerna i Koranen,- förtrycker och misshandlar sina egna kvinnor över hela jorden, men Ali kanske har övergett det feministiska rättvisefrågorna också?
Amnesty baserad information om kvinnorna utsätts i Ali's hemlands utsätts för tortyr och barbariska rättsövergrepp

Detta, av Ali, uppenbart hatiska person-omdöme fälls rörande en utländsk svart liberal kvinnlig parlamnets-politiker, som numera lever under dödshot, Ayaan Hirsi Ali, här i en balanserad och smakfull intervju i Agenda
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2216

Anonym sa...

Det brukar ju vara en av de blåbruna "liberala" apologeternas främsta försvar, att islam inte är en "ras" och att det därmed inte kan vara "rasism" att hetsa mot muslimer.

För säkerhets skull har de även "ockuperat" begreppet antisemitism till att endast gälla hets mot judar, trots att termen "semit" även inbegriper en del arabiska folk.

Anonym sa...

Nästa gång jag läser kommentarerna här ska jag hålla i minnet att Ali endast har sparat de värsta vänsterfascistiska kommentarerna och raderat alla bemötanden.

För ett ögonblick trodde jag att världen blivit skadad (att döma av de sjuka kommentarerna här). Men nu fattar jag att 9 tiondelar av kommentarerna har raderats för att de avslöjar det rödbruna hatet ovan.

Anonym sa...

Till anonymous:
Störande att du i din länk nämner att det är Alis hemland det rör sig om. Snacka om att försöka projicera handlingar på någon baserat på deras ursprung. Och förutsägbart (och rasistiskt) att du nämner att Ayaan Hirsi Ali är svart, som att hudfärg ska likställas vid ett antirasistiskt perspektiv.

Men som du ser är ditt inlägg kvar. De inlägg som försvunnit på denna blog har skrivits av två tjatiga diskussionssabotörer.

Anonym sa...

Det här verkar vara en ekokammare för diverse vänsterextremister med odemokratiska fördomar och hat.

Varför ödsla tid här?

Anonym sa...

hohoho. ja... Jag vet inte om någon vettig människa kan kalla jonas n, alexander, bobbo, aqurette och andra för just vänsterextremister. men det är förstås sant att de använder det här stället som en "ekokammare" (roligt ord) för odemokratiska fördomar och hat (till exempel mot kvinnor, arbetslösa och muslimer).

Jonas N sa...

Anonym 3:19 PM

Vad jag vet har jag öht aldrig diskuterat muslimer, alltså i den egenskapen.

Samma sak om 'hat' 'odemokratiska' 'fördomar' och 'kvinnor'

Inte många rätt mao. Men du kanske mår lite bättre en kort stund!?

Anonym sa...

Är det den "riktige" Jonas N eller nån av skojarna som skriver? Omöjligt att veta nu för tiden...

Anonym sa...

Tycker att du bedriver språkhets Ali. Ord som fascist, rashets, extrem osv blir ledsna när de används utanför sina riktiga sammanhang. Dessa ord konstruerades för att vara meningsbärande på fullt allvar och det är inte alls säkert att de uppskattar att behandlas som lekklossar av dig. Sluta hetsa mot orden Ali!

Anonym sa...

"Vänstern älskar lidande och förtryck och det är därför vänstern vurmar för vidriga judar. Mannen som dödade Daniel Wretström är vänsterns hjälte."

Du har rätt, Alexander. Tur att det finns fina ariska bröder som du!

simulev sa...

Ali Esbati, a anti-democratic hate agitator.
Have a nice day.

Anonym sa...

Jag har aldrig hört någon vettig person som kunnat leverera några sakliga argument om varför Ali Esbati skulle vara Anti-democratisk.

When arguments run short you retreat to name-calling.

Anonym sa...

"Jag har aldrig hört någon vettig person som kunnat leverera några sakliga argument om varför Ali Esbati skulle vara Anti-democratisk."

Kommunism kan aldrig vara demokratisk. Det är en direkt följd av de mål kommunismen har. Hur skall man kunna ha demokrati i ett samhälle där ingen har något att säga till om utom partiledningen?

I ett fritt samhälle har individerna inflytande genom en mängd mekanismer, som fri opinionsbildning, val av var man lägger sina pengar, demonstrationer, fria val, o.s.v. Man har också en trygghet i att kunna äga t.ex sin bostad, samt tryggheten med ett rättssystem som skyddar individen från övergrepp från staten eller olika grupper.

Allt detta omintetgörs i ett kommunistiskt samhälle. Individens trygghet åsidosätts, och istället är det enbart kollektivet som är av intresse. Individer kan inte skapa sig en trygghet då ägande inte är tillåtet. I ett sådant samhälle slutar allt att fungera, eftersom långsiktig planering inte blir möjlig. Så fort någon gör något bra kommer kollektivet och tar detta ifrån denne. Hur skall någon utveckling kunna ske under sådana förhållanden? Resultatet blir misär. Det enda som fungerar, och som kanske räddar folk från svält, är svarta markander, där kommunismen ju sätts ur spel!

Nordkorea är en fullt utbyggd kommunism. Studera gärna Nordkorea.

Ali Esbati sa...

:-) )

Aha! Tack för att du preciserade de sakliga argumenten. Om man påtalar att det är dåligt med rasism samt att skjuta oskyldiga i huvudet, då är man antidemokrat, eftersom i Nordkorea är det svält.

Glasklart. Jag är överväldigad och tar tillbaka allt jag någonsin har tyckt.

Anonym sa...

Anonymous 5:55 PM said...
""Vänstern älskar lidande och förtryck och det är därför vänstern vurmar för vidriga judar. Mannen som dödade Daniel Wretström är vänsterns hjälte."

Du har rätt, Alexander. Tur att det finns fina ariska bröder som du!"

Islamister är inte detsamma som Muslimer! Detta har du uppenbarligen inte begripit. (Din "analogi" hade ju varit korrekt om Alexander hade skrivit "muslimer", men nu gjorde han ju inte det. OK?)

Islamism:
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamism

Anonym sa...

Ali tyckte konstigt nog:

"Aha! Tack för att du preciserade de sakliga argumenten. Om man påtalar att det är dåligt med rasism samt att skjuta oskyldiga i huvudet, då är man antidemokrat, eftersom i Nordkorea är det svält."

Nej, som du säkert själv förstår så har det ena inte med det andra att göra!

Om man tror på ersättningsreligionen kommunism, så kan man inte samtidigt vara demokrat.

Sedan kan du ju uttala dig vitt och brett om allt möjligt utan att det påverkar detta.