måndag, september 19, 2005

Men kamma er!

Bosse Ringholm har tydligen blivit lite förbannad efter en intervju och luftat sin upprördhet med nån kollega utan att lägga på telefonen. Inte smart gjort och allmänt kverulerande över att polisen inte gör nåt är sällan förknippat med en charmig världsbild i övrigt. Men allvarligt talat, dels går det mesta av samtalet ut på att Ringholm mycket riktigt påpekar att den polis som nämnt en siffra på antalet illegala spelautomater inte kan ha haft någon täckning för sin uppgift, dels är det lite kul ändå att Bosse Ringholm visar sig ha flera olika tonlägen samt känslor. Nu har han dessutom bett om ursäkt. Saken borde vara ur världen. Men icke. Riktigt farsartad är borgarnas reaktion med avgångskrav och gud vet vad - särskilt när Ringholm uttalar sig i en riktning som högerpolitiker länge gjort. Vi får ännu ett exempel på hur Allians för Sverige tänkt bedriva valrörelse. Blä.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jajamensan! Känsla för proportioner är något som borgerligheten borde ta efter den nyanserade vänsterrörelsen.

gudmundson sa...

Det riktigt intressanta här är TV4s agerande.

Reportern, om jag förstod rätt var det den rutinerade grävaren Per Hermanrud, gjorde sig vid inspelningen av Ringholms utbrott skyldig till "Olovlig avlyssning" - ett brott som ger minst böter och som mest två år i finkan.

Visst. Hermanrud kanske är kåt på att bli martyr, och få sitta fängslad som Bratt och Guillou, men redaktören för sändningen tycks inte helt reko. En redaktör ska inte sända material som riskerar medarbetarnas frihet. Eller?

Jag kan bara fantisera om den affekt som rått i TV4 idag. Reportern som kanske hotar med att säga upp sig om inte hans scoop går ut i sändning, juristerna som avråder, och en ledning som skrupelfritt låter en medarbetare gå i finkan - för ett halvpissigt scoop som ändå bara höjer vanligt folks respekt för Ringholm.

Detta kommer att bli denna månads stora press-etiska bråk, tror jag. Å andra sidan är ju jag också en gfanska pissig redaktör, så vad vet jag?

Anonym sa...

Inte för att det är en nyhet att politiker säger en sak men tycker (och verkar för) en annan. Kan inte polisen få bugga politiker som misstänks för dylikt dubbelspel?

Anonym sa...

Snacka om bagatell. Det är ju verkligen en detalj att en minister, som representerar svenska folket och ska styra landet, uttrycket detta förakt för vad poliskåren gör och för deras arbetsmoral.. Att de är slöa i största allmänhet må väl vara hänt, men att de inte ingriper vid brott - vilket de definitivt borde göra - säger väl allt.

Frågan är densamma man alltid ställer sig; varför gör regeringen inget åt saken? Om dessutom samarbetspartierna, kära vänsterpartiet och miljöpartiet, är medvetna om hur illa det står till med alltsammans, varför gör inte DE något för att driva på regeringen?

Den som tiger samtycker.

Anonym sa...

Jag är helt säker på att du ljuger just nu Ali och det ska du ta som en komplimang.

Anonym sa...

Kolla omröstningen på aftonbladets hemsida om detta spörsmål. Mycket komiskt att se resultatet... Verkar som om Bosse är ett med den svenska folksjälen trots allt. :o)

Fredriksson sa...

Jag tycker inte Bosse skall avgå. Han är en stor tillgång för oppositionen.

Som vanligt i dom röda leden (nån som kommer ihåg pratkvarnen Rosengren och den sista sovjetstaten Norge?) så säger man en sak när mikrofonen är på och nåt annat när den är avstängd. Som tur är så verkar Bosse Ringholm för dum för att handskas med en högtalartelefon.

Erik F sa...

Klart som korvspad att Ringholm inte skall avgå för en sån här struntsak. Men jag skulle vilja lyfta problemet till lite högre höjder och fråga varför vi accepterar hyckleri till den grad som den ändå handlar om. Poltik handlar allt för ofta om politiker som säger en sak när mikrofonen är på men något helt annat mellan skål och vägg.

Var finns hederligheten bland politikerna? Varför talar man inte sanning jämnt? Varför är det OK att ljuga som politiker?

olydig sa...

Ringholm är ingen personlig favorit, men efter att ha läst vad han faktiskt sade, så är jag benägen att hålla med.

Läs själva på SVD

Gork sa...

Jag gillar då politiker vräker ur sig odiplomatiska sanningar. Björn Rosengren är särskilt bra på det.

Det här höjer Ringholm i mina ögon, även om det inte var meningen.

Anonym sa...

Det värsta är ju att Ringholm faktiskt har en klar uppfattning om polisens arbete. Sedan är han helt utan ryggrad i sin ursäkt. Han kan väl säga som det är, (vi (S) har inte givit polisen de direktiv / verktyg de hehöver, och därför har vi misslyckats). Det här visar att vad han än säger i media, så vet man inte vad han egentligen har för åsikt. Kom igen nu Ali, det här visar bara på att strategin nu är att säga vad man måste för att vinna opinion, sant, eller inte. Därför är detta intressant, och ingen bagatell.