fredag, oktober 28, 2005

I've seen the future, brother...

Polis bussar hund på mörkhyat tidningsbud i tron att det är en inbrottstjuv. Däerfter:
När hunden till slut släppte honom blödde han från såren han fått. Polismännen som insett att Sahid inte var någon inbrottstjuv utan tidningsutdelare bad om ursäkt och ville köra honom till sjukhuset. Sahid ville dock inte avbryta tidningsrundan utan uppsökte själv Akademiska sjukhuset när han var färdig med jobbet för dagen.
Ackordlöner och springvikariat stärker karaktären. Det ska, som vi vet, alltid löna sig att arbeta.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara citera nästa mening i artikeln som Ali "glömmer" att lägga med:

Vad [Shahid] inte visste var att några minuter tidigare hade en tjuv brutit sig in i en bil i närheten och en polispatrull med hund var på jakt i området, uppger SR Uppland.

Anonym sa...

Jaha, med en biltjuv i faggorna blir det ju helt ok att bussa hundar på folk. Själv undrar jag bara vart "Hur var det här då?" har tagit vägen.

Anonym sa...

Kan vara värt att nämna att Shahid är en högskolestudent som jobbar extra, speciellt om man ska komma dragande med springvikarier och ackordlöner. Att det heller inte nämns huruvida han är mörkhyad eller ej är intressant, då Ali, med utgångspunkt från mannens namn givetvis antar detta.

Men då kan han väl inte antyda att det skulle ligga rasistiska motiv bakom heller.
Följande citat är också intressant:
Han begär nu ersättning från polisen för de förstörda kläderna men tycker inte att poliserna gjort något fel utan menar att det var ett missförstånd. Han har därför inte anmält händelsen.

Anonym sa...

Även om man är högskolestudent som jobbar extra är det väl inte så kul med kackiga anställningsformer?

När jag jobbade som tidnigsbud hade i alla fall jag ackordslön. Det är skit. För ofta händer det något, trasiga hissar, försenade leveranser osv som gör att rundan tar längre tid utan att man får mer i lön för det.

Anonym sa...

Det har alltså varit ett bilinbrott och polisen är där och söker med hund. En brevbärare blir av misstag biten av hunden och polisen erbjuder skjuts till sjukhuset men brevbäraren avböjer.

Vad brevbäraren anser så var det ett olyckligt misstag men han har begärt skadestånd för kläderna.

En klassisk aftobladet nyhet. Frågan är bara vad Estabi vill säga med detta? Man funderar ju varför han vinklar vissa delar hårt samtidigt som han utelämnar annan information.

Vill han säga att den blåbruna fascistpolisen skickar blodtörstiga hundar på invandrare i tid och otid? Känns nästan så med tanke på hur nyheten förmedlas.

Anonym sa...

Esbati beskriver händelsen insinuant och selektivt, alltså. Kanske rätt fördomsfullt också.

Anonym sa...

Kanske Ali kunde skriva om en riktigt elak hund som hotat ett litet men helt land med utplåning? Irans president och mullhundarna har bussat många terrorister på oskyldiga människor. Och inte har de erbjudit någon skjuts till sjukhus för de överlevande heller. Tsk, tsk, tsk!

Anonym sa...

Ali
Hoppas att Du av princip inte har något mot poliser, jag är farfar till två underbara flickor, deras morfar är polis. Det är en helt underbar morfar som sköter sig och sin familj och mina barnbarn helt beundransvärt.

Han jagar och sätter dit mycket bus kan jag lova dig, och utan män som honom skulle landet Sverige vara mycket otrevligt att bo i.

Alla människor har rätt att göra misstag även om man heter ALI

Vördsamt KAS

Anonym sa...

Och så var det det där med käckiga anställningsvillkor...

Det är klart att alla vill ha ett stort urval av trygga, välavlönade, utmanande och lagom ansträngande jobb som man själv som arbetstagare kan styra mycket över. Problemet är att den som står för betalningen brukar ha delvis andra intressen - exempelvis att få något gjort i tid, utan överraskande problem och gärna så billigt som möjligt.

Frågan är då hur dessa motstående intressen ska balanseras? I Kina erbjuder man en extrem - i Sverige en annan. Det orsakar olika problem för olika grupper i våra respektive länder. Jag tillhör dem som tror att idealet ligger någonstans emellan (om än mer åt vårt håll) men bör kunna anpassas till de berörda individernas och organisationernas varierande behov och önskemål.

Många på den här sidan verkar snarare tycka att någon (men vem?) ska tillgodose arbetstagarnas önskemål rakt av. Har jag förstått det rätt?

Anonym sa...

Efter en fight som varade i nästan fem minuter så kom han loss och var rejält chockad. Han blödde från såren han hade fått och poliserna bad då om förlåtelse och ville skjutsa honom till sjukhuset, men Shahid vägrade. Han ville fortsätta dela ut sina tidningarna, vilket han gjorde.
SR P4 Uppland


Framgår inte av artiklarna om polisen gett hunden kommando att attackera, men man får väl anta att hundstandarden inte är så låg numer att lösa polishundar attacker utan att hundföraren gett kommando.

Även om Shahid inte vill hålla på med anmälning, han har säkert annat att intressera sig för än att driva principiella fall om polisen gjorde fel eller inte, borde polisen själv utreda det skedda. Man kan inte ha en ordning där polisen låter hundarna attacker hur som helst. Och vad gjorde poliserna under dessa fem minuter som hunden attackerade Shahid? Stod och tittade på? Fem minuter är mycket lång tid under sådana här omständigheter.

Uppsalapolisen verkar minst sagt vakna och alerta, bilinbrott kl tre på natten och man är på plats med hundpatrull inom ett par minuter. Bussar hunden på första bästa person de får syn på. Man kan inte klaga på effektiviteten. Uppsalapolisen är helt klart på bettet.

Anonym sa...

Shahid betyder martyr...

Anonym sa...

Naturligtvis ska det göras en utredning! Man får bara hoppas och tro att skadan inte var så svår, särskilt som den bitne inte ville fara till sjukhuset med poliserna. Såvida han inte kände att han inte ville vara ensam under dessa polisers ansvar??? Offret verkar dock ha bättre koll på situationen än Ali.

Anonym sa...

Vem som helst som hade blivit anfallen av en hund som är tränad att attackera och detta under åtskilliga minuter hade blivit rejält chockad. Att man under sådana omständigheter inte tar rationella beslut är knappast konstigt, i och för sig är det förstås ett hyggligt rationellt beslut att inte sätta sig i en bil med personerna som precis bussat en stor schäfer på en och antagligen stått passiva och tittat på.

Karolina Lassbo sa...

Herre Gud! Polisen har ju strikt ansvar för sin hund... Tidningsbudet borde anmäla händelsen och kräva ersättning!

Walle sa...

Alltså, människor på den här bloggen!

1. I alla yrken, i alla tider: a) finns rötägg. b) Sker misstag. Att insinuera att det kan så vara fallet betyder inte en allmän avog inställning till polisen.

2. Intressant funderation om: "hur var det här då?" Skickades hundarna fram för att det var en mörkhyad eller är det allmänt beteende? Bäst att inte vara på fel ställe vid fel tillfälle!

3. De flesta missar det som jag tyckte var huvudpoängen: Att tidningsbudet inte ville/vågade avbryta sin runda för att besöka sjukhuset. Ett bett från hund skall ses om, pronto. Samhället spårar ur, olyckor på arbetstid skall självklart åtgärdas på en gång!

Så finns det de som menar att det svenska samhället är för arbetarvänligt och borde ta efter Kina. Jag blir mörkrädd!

Ps) Jag ska inte hyckla- jag hade förmodligen också blivit mer uppmärksam över en mörkhyad yngre man som stryker omkring nära en brottsplats, än om det vore en vit medelålders kostymnisse. MEN återigen "hur var det här då?" ds)

Anonym sa...

Anonym sa...

Och vad har detta med Moderaterna att göra? Historien utspelar sig i ett socialistiskt Sverige.

Någon försöker plocka billiga poäng som vanligt... Populism! Vänsterns demagog har talat igen..

Anonym sa...

Jag tycker inte att det är rimligt att tidningsbud ska dela ut när det är mörkt om dom inte har speciella, synliga kläder. Man kan inte förvänta annat av polisen än att agera snabbt när ett inbrott just inträffat. Speciellt då de ju måste använda sin expertis. Oavsett hur många som kallar polisen rasistisk vet dom om att invandrare är mer benägna till brott och blir självklart mer misstänkta i en sådan situation. De har alltså agerat helt korrekt.

apa666 sa...

För oavsett vilket så ska inte en lös polishund bita folk.

Öhm... Faller inte hela poängen med polishundar om de inte får bitas?

Uncle Sammy sa...

Censor monkey!

Anonym sa...

Brukar inte hundar alltid ge sig på brevbärare?

I det här fallet kanske det var en specialtränad hund som bara spårar muslimer.

Skjut den rasistiska byrackan!
;)

Anonym sa...

Om Shahid hade varit lite mer fetlagd, så kanske det hade gått så här istället:

Hund dör efter 'incident' med brevbärare.

Anonym sa...

Det har ju i alla fall blivit bättre än så här (ljudfil Life of Brian).

Anonym sa...

Life of Brian,
Häftigt ljudklipp! :-)
Det ger en vink om hur ett idealiskt kommunistsamhälle skulle se ut.

Anonym sa...

Har Roth kommit in på antisemitismen än?

Anonym sa...

Nej, men anon. 11:34 gjorde just det. :)

Anonym sa...

Nej, men anon. 11:34 för vilken hat av folkgrupp är något att raljera om
gjorde just det. :)

Anonym sa...

Det är väldigt upprörande att polisen bussar hundar på oskylldiga människor. Kan bara notera att detta sker nu i Röd-Gröna sverige, varför denna anspelning på framtiden och den borgeliga alliansen?

Självklart borde ett ordentligt skadestånd betalas ut till den drabbade och självklart borde händelser som denna leda till utredning på samma sätt som sker när polisen avlossar skjutvapen.