måndag, november 07, 2005

Sveriges jättenya arbetarparti

Jag kanske måste börja läsa Johan Forssells blogg mer regelbundet. Fick just en humorchock:
De senaste dagarna har jag fått några oroliga frågor om huruvida höstkampanjens slogan "Vill du jobba för 28 kr i timmen?" innebär att MUF har lagt sig till med ett vänsterresonemang.

Så är naturligtvis inte fallet.

Höstkampanjens budskap är inte att det per definition skulle vara fel att jobba för 28 kronor i timmen. Vi lägger oss förstås inte i vilka löner människor fritt förhandlat fram.
Detta är bara för bra. Muf försöker hoppa på regeringen och så blir folk som inte hänger med i svängarna internt oroliga. Man kan höra hur det har låtit. ”För bövelen! Vad är det för fel med att obildat pack jobbar för 28 timmar i timmen? Vår barnflicka klagar inte”. Ordförande lugnar: Nej nej. Det är inte fel att jobba för skitlön. Det är bara fel på Göran Persson. Vi lägger in en bild på honom där han verkar tjock.


Det ska påpekas i sammanhanget att regeringens plusjobb ska förhandlas med facket – det står uttryckligen i propositionen – och Kommunal har också tydligt markerat att man kommer att vara noga med att kollektivavtalen upprätthålls, och att de inte ersätter ordinarie arbeten.

Nåväl. Rykten gör nu gällande att MUF planerar att trycka upp en kompletterande uppsättning knappar som svarar på frågan ”Vill du jobba för 28 kronor i timmen?”, med texten ”Jajemän – bara jag slipper kollektivavtal”. Timbro är kontaktad för lettisk översättning. Det är inte klart med bild, men man lutar åt den här.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Fick just en humorchock:

Och vad tror du jag får varje gång jag går in på din sida?

Anonym sa...

Det här med reklamkampanjer kan ju vara lite svårt. Kristdemokraterna försökte ju stjäla Kommunlas paroll ”Vi tar fajten”. Men den hade ju Kommunal inregistrerat som varumärke, så det var ju bortkastat:

http://www.kommunalarbetaren.com/kanyheter/kanyheter.cfm?artikel=57941

Anonym sa...

Ovanligt mycket fjäskande för socialdemokraterna numera.

Anonym sa...

Hi hi, vansinnigt kul!

Men länken på slutet, till bilden funkade inte?

Nyfilken.

Ali Esbati sa...

Märkligt. Det ska fungera, kanske var ett tillfälligt fel.

Anonym sa...

Billy: What the hell's wrong with freedom, man. That's what it's all about.

George: Oh yeah, that's right, that's what it's all about, all right. But talkin' about it and bein' it - that's two different things. I mean, it's real hard to be free when you are bought and sold in the marketplace.


/från Easy Rider

Anonym sa...

Här är bilden

Erik Hultgren sa...

Så det är okej att jobba för 28 kronor i timmen bara det är förhandlat med facket? Eller vad var poängen?

Anonym sa...

Arbetarparti det är gammalt nu

Reinfeldt är på omskolning sedan ohly avsade sig kommunismen ... han skall i nästa vecka tillkännage att moderaterna är sveriges nya vänsterparti detta sedan man konstaterat att omställningen till arbetarparti inte gett det resultat man önskade.

Säkert insidertipps av KAS

Anonym sa...

Vad är det för snack om 28 kr i timmen överhuvudtaget? Avtalsenliga löner ska sättas vad jag förstod?

Anonym sa...

Det är inget fel att erbjuda jobb för 50 öre/timme. Det är ändå mer i lön än vad man kan få av alla de miljoner svenskar som aldrig skapar jobbtillfällen åt andra.

Anonym sa...

"Dina åsikter går inte hem hos gemene man här i Sverige och Sverige är det mest framgångsrika samhället i världen idag. Att det är så måste vara hårt för er nyliberaler och väktarstats-anhängare men innerst inne vet även ni att anledningen till Sveriges framgång är att vi är ett socialdemokratiskt land och att mer socialism är vägen för att det skall bli ännu bättre."
- Tobias Lindberg

Alliansens politik räcker inte för att uppnå ett arbetsliv för alla

"Ja, jag menar allvar med att det förts en nyliberal ekonomisk politik i Sverige sedan ungefär 1985. Retoriken har varit på ett sätt, speciellt vad gäller den socialdemokratiska, medans realpolitiken har varit mer eller mindre nyliberal."
- Tobias Lindberg

Sverige är bättre än vi tror

Schack matt!

Anonym sa...

TKO

Tobias Lindberg sa...

Peter!

Vad är det du inte förstår med dessa två meningar? Tror du att du hittat en revolutionerande inkonsekvens i mitt resonemang? Tror du att d hittat en spicka i garden som du nu attackerar för allt du är värd? Ha, sannerligen roande…

Jag ska förklara för dig så att även du förstår.

Ja, Sverige har sedan 1985 fört en nyliberal ekonomisk politik men har samtidigt haft kvar den sociala biten då det gäller samhällets skyddsnät vilket har lindrat effekterna av den nylibrala ekonomiska politiken.

Sverige är trots den nyliberala ekonomiska politiken det mest framgångsrika samhället i världen. Sverige skulle dock kunna vara ännu bättre om man införde mer av socialism även i den ekonomiska politiken.

Ett samhälles storhet mäts i hur de som har det sämst ställt i samhället har det. Det är här Sveriges styrka finns och det är detta ni nyliberaler inte förstår då ni är så förblindade av hur rikt ett land är så att ni inte ens ser inkomstklyftor och andra orättvisor som ett problem.

Anonym sa...

Tobias: "Tror du att du hittat en revolutionerande inkonsekvens i mitt resonemang?"

- Ja

Anonym sa...

"Ett samhälles storhet mäts i hur de som har det sämst ställt i samhället har det. Det är här Sveriges styrka finns och det är detta ni nyliberaler inte förstår då ni är så förblindade av hur rikt ett land är så att ni inte ens ser inkomstklyftor och andra orättvisor som ett problem."

-Det ar val viktigare att ett land ar rikt an att samhallsklyftorna ar sma?
Jag ar helre fattig i Austrlien an medelklass pa Cuba.

Det ar ni pa vansterkanten som ar sa forblindade av eran "rattvisa" att ni inte ser den stora bilden av verkligheten.
Naturligtvis ser vi orattvisor som problem, men de problemen loses bast med at ge alla sa bra forutsattningar som mojligt att forbattra sin situation, och inte genom att gora alla fattigare sa att ingen ska bli avundsjuk.

Vanligen
Polhem

Tobias Lindberg sa...

Polhem!

Läs om det jag skrev. Läs speciellt detta som jag skrev allra överst:

"Ett samhälles storhet mäts i hur de som har det sämst ställt i samhället har det."

Detta innebär inte att alla skall ha det lika dåligt, detta innebär att de som har det sämst skall kunna leva ett drägligt liv.

Anonym sa...

"Detta innebär inte att alla skall ha det lika dåligt, detta innebär att de som har det sämst skall kunna leva ett drägligt liv."

nämen?! har Tobbe gått och blivit nyliberal?

Anonym sa...

Det är synd att Ali Esbati inte fattat att MUF talar om ungdomsgarantin och inte regeringens plussjobb. I ungdomsgarantin finns sannerligen inga kollektivavtal utan bara en ersättning till unga människor på 28 kronor i timmen.

Hur vore det att kolla upp fakta innan man tar fram pennan, Ali?