måndag, november 07, 2005

Brev från läsarna

Joacim Olsson, chef för omvärldsrelationer på Villaägarnas riksförbund påpekar med anledning av ett tidigare blogginlägg, i ett brev till mig (noterar att det även gått iväg ett kortare sådant till Pierre Andersson), att organisationen inte kan betraktas som ett terrornätverk. Ur brevet:
”Men att terrorstämpla Villaägarnas Riksförbund? Vi är en organisation med 340 000 hushåll som medlemmar och vi har konsekvens tagit avstånd från allt vad hot och våld heter, inte minst när sådant riktas mot våra folkvalda. […] Vi kommer även fortsättningsvis att ta avstånd från våld och hot. Om du anser att vi inte gör tillräckligt i detta avseende - ge oss i så fall förslag på vad vi borde göra ytterligare”.
Kanske det här?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Faktiskt extremt roligt. Vilket underbart missforstand (nu ar jag snall!).

Ali forfan, du kan ju nar du vill!

Anonym sa...

Ja Ali, var otrevlig och håna dina motstånder, det gör dig väldigt trovärdig.

Det ständiga hånet, skrattet, ironin, grupputpekningar av motståndare (bombhögern, blåbruna, imperialister) osv. En genomtänkt översittartaktik: kalla dem vid skällsord, debattera inte åsikter.

Smart och genomtänkt, det verkar gå hem hos folk. Synd bara att ingen vet vad Ali står för, men äh, sånt kvittar väl så länge man får mer makt?

Anonym sa...

Till Anonym ovan:

Ali är själv ganska känslig för kritik, vilket censuren i detta forum tydligt visar. Men visst är det en översittarteknik. Påminner lite om när en äldre man kallar en yngre kvinna "lilla gumman" efter att hon uttryckt en åsikt. Alltså inte aggression, bara reducering. Till saken hör här att Herr Esbati inte vill låtsas om att han tillhör etablissemanget och är en maktperson. Han är med och styr landet genom sin centrala position inom vänsterpartiet, men identifierar sig förmodligen med rollen som outsider och underdog. Enerverande som fan för oss som verkligen inte har makt, men förmodligen inte illa menat eller ens medvetet. (Många som gjort en "klassresa" fungerar så.) Men i mötet med en sådan organisationer som Villaägarna, vilka ju ser Esbati som en maktperson, blir detta tydligt – och faktiskt en smula sorgligt då den dåliga kommunikationen uppenbart upplevs som kränkande av endera parten.

PS! Hoppas du hann läsa detta innan det blev raderat.

Tobias Lindberg sa...

Hörrödu annonym, vad är det för hemskt som Ali står för? Se så berätta nu, du som vet!

Tobias Lindberg sa...

Villaägarna borde hitta repressentanter som förstår ironi och humor!

Anonym sa...

yo anonyme snubben. jag tror inte jag läst nån med så förvriden världsbild som din sen jag fick en lapp av nån kvinna i en kristen sekt som ville ha pengar för å rädda mig från ondska och sexuellt fördärv. men å andra sidan så rör jag mig inte så ofta i borgerliga kretsar.

/j

Anonym sa...

hahaha jag håller med Pontus. det var faktiskt rätt kul att han tog det på dödligt allvar.

Uncle Sammy sa...

J,
Låter som du inte är ute på stan så ofta. Mer än 50% av flanörerna är borgerliga. Scary som fan.

Anonym sa...

Det är ju därför man håller sig till söder. Riskminimering, som det kallas

Anonym sa...

"Hörrödu annonym, vad är det för hemskt som Ali står för?"

Kommunism?

Anonym sa...

Låter som du inte är ute på stan så ofta. Mer än 50% av flanörerna är borgerliga. Scary som fan.

Ja men ännu värre är liberaler på fester -- så jävla tråkiga.

Och det allra värsta är liberaler som försöker med "jag är faktiskt ganska ball fast jag är borgare"-stilen. Det påminner lite om kristen rock.

Nej, nu blev det omoget.

Anonym sa...

Kanske Ali borde ta en kalldusch? Tänk om det är han som inte fattade? Tänk om svaret var spelat allvar?

Även om Villaägarnas talesman till synes saknade humor, vad ska man säga om Ali som raljerar om terrorism! Roligt ämne att skoja om - NOT!

Anonym sa...

Villaägare och bilägare är väl det närmaste vi kan komma konservativa Amerikanska organisationer som National Rifle Association. De har stort kapital, stöda av mäktiga företag och jobbar med mycket intensiv loybby verksamhet.

Anonym sa...

"Villaägare och bilägare är väl det närmaste vi kan komma konservativa Amerikanska organisationer som National Rifle Association. De har stort kapital, stöda av mäktiga företag och jobbar med mycket intensiv loybby verksamhet."


Precis som LO...