tisdag, december 27, 2005

Blixtrande satir

Sveriges bästa politiske satiriker är sedan länge Ann Charlott Altstadt; författare och skribent lite här och var, bland annat i LO-tidningen och Aftonbladet. Jag kan inte påstå att jag alltid håller med ståndpunkterna, men skarp är hon, och sällan kan man läsa satiriker som utvecklar en helt egen stil, med ett sådant politiskt djup som det man kan hitta i hennes Ordfront-alster. I senaste numret skriver hon om ”Polsk nyorDNing”.
DN kommer lagom till valrörelsen lansera en polsk skribent som också heter Maciej Zaremba som i 14 artiklar visar att socialdemokrati, fascism, nazism och kommunism är samma sak.

[…]

Det går en röd tråd från Babi Jar, där 100.000 judar slaktades, till svenska förskolegrupper och deras fruktstunder. Det oskuldsfulla i pärlplattor och att lära sig blanda grundfärg döljer oförmågan att inse vad det övriga Europa tar för självklart, att det faktiskt går precis lika bra med mamma hemma, mormor, polsk barnflicka eller svindyr privatförsäkring.
Läs Ordfront! (Ett års medlemskap inklusive prenumeration kostar 390 kronor)

38 kommentarer:

Anonym sa...

Henrich Bachner och Lars M Andersson bemöter Ordfronts rasism och antisemitism. I synnerhet artikeln om hur "Israels regim styr svenska medier", som skrevs av antisemiten Jöran Jermas ("Israel Shamir") son Johannes Wahlström. TT-reportern Stefan Hjerténs stöd till Förintelse-revisionisten Robert Faurisson kommenteras också.

Länk till artikeln.

Anonym sa...

Johannes Wahlströms utmärkta artikel om det sionistiska utrotningsprojektet i Palestina lyckades "försvinna" från nätet utom just länken ovan.

Vid en sökning hittar man bara fundamentalistiska folkmördar-galningar som "anonymous" ovan som skriver OM Wahlström.

Märkligt inte sant?

Man undrar hur stor denna spam-skock är här i Sverige som saboterar varenda diskussion om folkmordet i Palestina vare sig på nätet eller deras egna papegojmedier, Wahlström nämner TTs uppgifter om ett 20-30-tal galningar från ambassaden "israel-vänner" o,dyl.



När det gäller Alis rekomendation av Ordfront kan jag tyvärr inte instämma, jag var själv medlem tillsultrahöger-liberalen Maciej Zaremba och bombhögern tilläts sätta dagordningen och definiera yttrandefrihet.

Efter Björn Eklund blev tidningen lika radikal och slätstruken som vilken söndagsbilaga i Bonniermedia som helst, ett större antal gjorde som jag och lämnade därmed plats för Ordfronts nya nyliberala/smygliberala prenumerations-skara, den som dväljs mellan S och FP....

Anonym sa...

Läste för övrigt Maciej Zaremba-citatet ovan flera gånger i jakt på en röd tråd mellan judeutrotning och svenska dagis, men hittade just inget alls.

Kan man skriva vad som helst nuförtiden på DN?

Anonym sa...

"Polsk nyorDNing"?
Så den främsta anledningen till hennes bristande trovärdighet är att hon är polack får man anta på den fräscha rubriksättningen?

Drag under de röda galoscherna/stövlarna får man anta?

Anonym sa...

bristande trovärdighet? hon är polack?

vad menar du? är du galen?

frågorna är inte retoriska.

/j

Anonym sa...

Dick Haas idag: "...En palestinsk raket som avlossades mot kibbutzen Saad strax öster om Gazaremsan var ytterst nära att träffa ett daghem där man firade den judiska ljusfesten channukah i måndags eftermiddag...."

Falska människor som talar om "utrotningsprojektet[sic] i Palestina[sic]" gör en ordentligt illamående.

Anonym sa...

Apropå falska människor kan man ju bara nämna Göran Persson, i orubbat bo och med världsvid berömmelse efter att han skickade övertydliga signaler till Wallstreet och Tel-aviv med sitt "om detta må ni berätta" och den sk. förintelsekonferensen.

Undrar vad han kallar Palestinierna folkmordet på dem och apartheidmuren?

Kommunister under Stabilitet?

Anonym sa...

Löjligt, allvarligt talat så förstår jag inte varför Palestinierna lider och lever i misär, de måste ju kosta på sig att leva också, ta en golfrunda, segla med familjen kolla in börsnoteringarna under en god middag.

Jag förstår bara inte människor som dem eller "arbetarklassen" överhuvudtaget..

Anonym sa...

Mia:
Om man tycker att det är radikalt att förneka Slobodan Miloševićs folkmord så förstår jag att du saknar Björn Eklund. Men att gå därifrån till att tillskriva Ordfront någon som helst liberalism är bara obildat. Läs några liberala tänkare och se hur mycket av dessas tankar du finner i Ordfront magasin. Extremvänstern må hata frihet, men det går faktiskt inte att förvanskliga liberalismen hur mycket som helst utan att begreppet förlorar betydelse. Men det kanske du inte bryr dig om? Det viktiga är väl att vara "radikal", även om det innebär att man spottar på meningsmotståndare och krigsoffer?

Anonym sa...

Okey, nu är fejkarna framme igen, Ali!
Kan du vara snäll och ta bort "mitt" "Hallå!" och det senaste 4:43 som definitivt inte är från mig.

Till fejkaren:Det är just i arbetarklassen jag har mina rötter, spoling. Att raketer skickas mot daghem borde även en jöns som du opponera dig emot i stället för att dumma dig.

Klas Corbelius sa...

C. L. K. Aqurette... en fråga: läste du Ordfront under Björn Eklunds tid? I så fall upptäckte du att det fanns olika artiklar om Jugoslavien med olika perspektiv. Vad gäller intervjun med Diane Johnstone som fick så mycket kritik, så är väl yttrande- och tryckfrihet rent av en traditionella liberala idéer? Det handlade om en intervju där någon fick ge sin syn. Denna syn kunde sedan bemötas, vilket också skedde. Så får vi debatt och så formas demokratin.

Tyvärr förvandlade Zaremba och DNs drev debatten till en hetsjakt där huvuden skulle ryka och då inte ens Johnstones utan det var budbärarens huvud som skulle läggas på fat.

tänk om vi skulle mäta andra tidningar med samma måttstock, dvs en felaktig artikel, en intervju med någon som tyckte något märkligt. vilken tidning skulle klara den granskningen?

Anonym sa...

Zaremba?

Roligast när han (hon?) saluförde "sanningen" att norrlänningar gillar att hugga ved och vara sjukskrivna och att detta är en "livstil" som är typisk för norrland.


Själv vet jag att polacker gillar att ljuga och att koka amfetamin.

Anonym sa...

Aqurette:

Ge mig ett enda bevis på någon av de åtalspunkter västmakterna/aggressionspakten NATO och deras "tribunal" anklagar den kidnappade och olagligen bortförde Slobodan Milosevic så kontakta dem ommedelbart, för trots TRE ÅR av pompösa deklarationer av NATO och deras åklagare i en olaglig "tribunal" som dessutom tillåter hörsägen och rykten som bevis (för de själva, vill säga)liksom "hemliga vittnen" och en rad andra rättsvidriga egna regler, så har man inte lyckats fälla vare sig honom eller det sataniserade folk han representerar på EN ENDA PUNKT, hade du följt västmakternas fars i Haag LIVE så hade du trots dina brunblåa sympatier förstått vad jag menar.
(Den flerfaldigt demokratiskt valde Milosevic fick till skillnad från aggressionspakten NATOs TRE ÅR mot honom, TRE MÅNADER till sitt försvar, en månad föll bort då man försökte tysta honom genom att vägra låta honom föra sitt eget försvar med en av den anglo-amerikanska "tribunalen" utsedd försvarare, vilket Slobodan hundratals advokatsamfund och hans egna vittnen vägrade godkänna).

Att det är dödstyst i massmediakonglomeraten om denna "rättegång" beror helt enkelt på att Milosevic med FAKTA och konkreta BEVIS till skillnad från NATOs "hemligavittnen" hörsägen och ryktesuppgifter, lyckats plocka ned varenda anklagelse så till den grad att åklagarsidan nu INTE LÄNGRE VET VAD MAN ANKLAGAR HONOM FÖR.

Man lutar i dagsläget åt "konspiratorisk sammansvärjning" också den en absurd anklagelse Milosevic motbevisat och "tribunalen" befinner sig därföri ett dödläge, i vilken annan LEGAL domstol som helst hade Milosevic gått fri redan efter åklagarsidans sak var avslutad, men eftersom detta är en process att legitimera aggressionspakten NATOs rätt till terrorbombningar och massmord så kommer man göra vad som helst för att få honom fälld.
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=KEN20051227&articleId=1645
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20051018&articleId=1107


Lättare att förstå den frenesi med vilka västmakterna splittrade Jugoslavien var att detta var en SOCIALISTISK MARKNADSEKONOMI en stat med rättvisa obetydliga löneklyftor fri sjukvård fri utbildning och absolut lägsta arbetslöshet, hur skulle det sett ut vid sidan av fascistunionen €Us hopplösa marknadsdiktatur? Betänk också på att NATO ockuperar inte bara Bosnien&Kosovo utan USA håller också deras största militärbas sedan vietnam här mitt på den punkt västmakternas oljeledningar skall dras från svarta havet till hamnarna i Albanien, Aha....

Anonym sa...

Ali, du kan ta bort det mesta "jag" skrivit för jag vet inte ens vad jag tycker längre förutom att Palestinierna bör deporteras förstås.

Jag har nyligen sökt hjälp för min brist på empati och verklighetsförankring och diagnosen jag fick var väldigt jobbig att ta men tills allt reder upp sig och om jag inte åker in igen kommer ni förmodligen att få se några nyliberala återfall men jag gör mitt bästa!

Kram.

Anonym sa...

Det där var jag, tror jag..

Anonym sa...

Det enda jag vet om Polacker är billiga fnask som liksom Zaremba försöker segla upp sängvägen, lata varvsarbetare som strejkar för 0 timmars arbetstid och full ersättnig och Zbigniew Brzezinski

Anonym sa...

Okej, det är väl uppenbart vid det här laget att "Mia" är ett högertroll som försöker göra sig lustig. Känns rätt osmakligt med folkmordsförnekelse tycker jag själv, det här inlägget skulle tjäna på en gammal hederlig "del *.*" bland kommenterarena.

Anonym sa...

Okej en gång till, försök du då ANDERS!



Ett enda bevis på något som Slobodan Milosevic skulle vara direkt skyldig till och du kommer att stå lika stum som "tribunalen" och dess lydmedier som hållit käft om den i tre år nu.

Däremot har man pumpat ut ogrundade anklagelser hörsägensuppgifter och direkta lögner enligt devisen "en tillräckligt upprapad lögn blir med tiden sanning"

Snart blir man väl kallad förintelseförnekare också om man vägrar tro på aggressionssidans "opartiska" uppgifter.

Högertroll?

Vem är du? Anders Igel?

Anonym sa...

Som vanligt är det alltid segraren som skriver historien och upprättar "tribunaler".

Vad som är intressant här är att ett helt folk till varje pris skall demoniseras och deras president löpa gatlopp för att västmakterna och främst USA startade ett aggressionskrig genom att stötta marginaliserade terrorister Ustasja-fascister muslimska galningar och Albanska heroin och traffickingkarteller.

Jag har också sett tillräckligt med avsnitt av "farsen i Haag" på nätet och läst dess "rättegångsprotokoll" för att inse att de som egentligen är skyldiga och vars skuld lätt skulle kunna bevisas utan fejkade domstolar är Clinton BlairAhlbrigt och Shroeder..

Anonym sa...

Mia: "jag var själv medlem tills ultrahöger-liberalen Maciej Zaremba och bombhögern tilläts sätta dagordningen och definiera yttrandefrihet."

Och vad är din definition av yttrandefrihet om man får fråga? Folk får säga vad de vill så länge de tycker som dig?

Man blir mörkrädd..

Anonym sa...

Klas Corbelius:
Om jag läste Ordfront under tid? Ja, sporadiskt. Och visst är yttrandefriheten en liberal princip. Vad det handlar om här är dock det redaktionella ansvaret för att driva en kontroversiell politisk linje. Du ska inte inbilla mig att ni på vänsterkanten hade låtit en högertidning driva tesen att förintelsen aldrig ägt rum utan protester. Ingen tvingade Ordfront att göra någonting. Hade man haft mod hade man kunnat fortsätta driva sin linje oavsett vad DN, Expressen och muslimerna i Bosnien tyckte. Det är enbart för att Ordfront är en socialistisk tidskrift som det nu är hos dem ni lägger er sympati. Ett tydligt exempel på hur höger-vänsterskalan förblindar och avhumaniserar Sverige.

Mia:
Jag förstår att du hyser uppfattningen att massakern i Srebrenica inte ägt rum. Videofilmer, massgravar och tusentals vittnen väger lätt som bevis jämfört med konspirationsteorier om hemliga motiv. Att ge "fascistunionen" EU och ärkefienden USA skulden passar så mycket bättre in i den vänsterorienterade tankevärlden.

Det vore för övrigt intressant om du kunde utveckla detta med mina påstått "brunblåa sympatier". Vad exakt är det i avståndstagandet från massbord som föranleder dig att tro att jag är fascist? En vild gissning är att jag varit mer utsatt för fascismens våldsideologi än du har. Men det bryr du dig inte om, eller hur? Det är ju ideologiskt krig, och då är allt tillåtet.

Anonym sa...

Vems videfilmer?

Åh du menar den taskigt gjorda propagandavideon åklagarsidans populist Natasja Kandic prånglade ut under milosevic försvar?

Sorry gubben, den avfärdades för 2 veckor som falsifikat, inte ens NATOs
egen "tribunal" kunde dra in en taskigt gjord video med pålagt ljud i efterhand som "bevis"...i sista delen av videon som "råkade komma bort" men som Milosevic advokater lyckades rädda, reste sig dessutom de "avrättade".

Men jobbet var ju redan gjort så att säga för det är ju i MEDIA Serberna och deras presidents skyldighet och USAs blankvita oskyldighet avgörs inte sant?

Srebenica ja, Först gapade USA som ju förresten definierar massmord, 500000 döda sedan 300000 sedan besinnade man sig något till 100 000 och är nu (efter att ha valsat runt i media) nere på 2000, och då pratar vi STRIDANDE KOMBATTANTER från BÅDA SIDOR!

Så mycket för ditt och USAs "massmord" men saken är ju som sagt redan avgjord i amerikanska pr-byråer CNN AP FOX och BBC så vad spelar detaljer för roll?


Nämnas kan också att under tio år nu har massgravar med tusentals SERBISKA CIVILA grävts upp i både Bosnien och Kosovo men dessa har överhuvudtaget aldrig nämnts i media!

Sålunda har vi de "ovärdiga offer" för västmakternas och deras lokala klienters aggressionskrig som inte får synas eller finnas för den inhemska västliga oppinionen
och NATOs och Pentagons "värdiga" "goda" klienter....

Du, jag råder dig att läsa länkarna ovan noga och tänka lite innan du spyr ut floskler du inte har en aning om.

Anonym sa...

Vidare så fönekar ju ingen att mord förekom på alla sidor under inbördeskriget på Balkan det är ju liksom vitsen med krig, men det är sanningen som är intressant, inte aggressorns propaganda...

Ta tex. Srebrenica vad vi inte får veta i BBCs och FOX hysteriska reportage är att den Bosniska massmördaren Naser Oric veckan innan med påpassligt amerikanskt flygunderstöd terroriserade Serbiskortodoxa och muslimska (som vägrade döda sina grannar) byar och mördade 2000 civila. Ovärdiga offer i ett propagandakrig? Javisst men om du tar reda på sanningen själv istället för att rapa upp lättsmält dynga från CNN så vet du förstås redan detta.

Anonym sa...

Mia:
Något säger mig att du inte mår bra. Allt detta besinningslösa hat i en människa. Att inte kunna diskutera med någon utan att i ständigt ta till nedsättnade omdömen tyder inte på ett stort intelekt, bara aggression. Det måste trasla sönder själen.

Nu är det inte du och jag som avgör Milosevics öde. Diskussionen blir meningslös. Men det är tydligt var dina sympatier ligger. Själv känner jag mer för de civila som Milosevic lät mörda. Blir uppriktigt förskräckt när jag läser ditt försvar för dessa mord.

Klas Corbelius sa...

C. L. K. Aqurette... tja, DN verkar komma undan med att driva tesen att facket är rasistiskt, nationalistiskt och osolidariskt.

vem som kommer undan eller inte beror på makt och vem som sätter dagordningen. Idag är det knappast vänstern. När det gäller dagstidningar ägde arbetarrörelsen 1985 var de 22, idag är de 5.

Anonym sa...

Det är jättesynd om Milosevic.
Undrar om Polen överhuvudtaget blev ockuperat 39?

Svårt att säga.

Kan ju vara Roosevelt som hittat på rubbet

Anonym sa...

Dina "källor" får en att gapskratta Mia men du förstår nog inte ens varför.

Anonym sa...

Klas Corbelius:
Det är samma sak där. Vänster-högerskalan blir viktigare än sakfrågan. Ni på vänsterkanten tillämpar en annan etik på dem som ideologiskt ligger er nära. Hade någon annan än fackföreningsrörelsen pläderat för stängda gränser, jämfört baltiska byggarbetare med horor och skrikit "Go home!" efter utlänningar hade de med rätta blivit klassade som rasistiska, nationalistiska och osolidariska.

Den socialistiska pressens misslyckande är inte den borgerliga pressens fel. Hade LO velat hade man kunnat fortsätta pumpa in medlemmarnas pengar i A-pressen och tidningen Arbetaren. Men samtidigt ska man hålla i minnet att ni fortfarande äger Sveriges största dagstidning och i praktiken kontrollerar såväl Sveriges Radio som SVT. Dessutom använder regeringen drygt två miljarder kronor för socialistisk propaganda via myndigheter varje år. Till detta kommer det enorma stöd som LO är för vänstern. Tänker man på hur många det är som varje månad får sin socialistiska fackföreningstidning i brevlådan så hamnar DN och andra borgerliga media i lä. Till detta kan också räknas Sveriges största månadstidning, "Vår bostad", som ges ut av HSB och Hyresgästföreningen och som brukar vara packad med vänsterpropaganda halvåret före ett val.

Så nej, jag håller inte med dig om att ni på vänsterkanten inte sätter dagordningen. Det är ni som har regeringsmakten. Det är ni som når de flesta människor. Det är ni som bestämmer dagordningen i alla sammanhang utom på storstadspressens ledarsidor.

Anonym sa...

Men samtidigt ska man hålla i minnet att ni fortfarande äger Sveriges största dagstidning och i praktiken kontrollerar såväl Sveriges Radio som SVT.
-----------------------------------

Dom äger en del av Aftonbladet.

Aftonbladet är dessutom enh skit tidniong av samma magnitud som eran Expressen och LO borde i rimlighetens namn göra sig av med sitt delaägarskap i Aftonbladet och satsa dessa pengar på en riktig tidning.

Att socialdemoktraterna skulle kontrollera Sveriges radio är borgerlig paranoia.Ingen annat.

M

Anonym sa...

Ärligt talat Mia, menar du att Milosevic inte har något ansvar för inbördeskriget i det forna Jugoslavien? Han gjorde väl sitt bästa för att underblåsa serbisk nationalism när federationen sönderföll. Genom att blåsa liv i de etniska motsättningar som har en tusenårig historia i regionen, och som undertrycktes under Titos kommunism, så ville alla regionala småpåvar i Jugoslavien boosta sina egna politiska karriärer. Den jugoslaviska kommunismen var stendöd, dags att hitta någon ny politisk maktbas. Rasism är alltid en bra språngbräda. Orsaken till att ansvaret faller tungt på serberna är att den federala armen stod under serbisk kontroll och därmed gav dem möjlighet till militära aggressioner som grannfolken åtminstone till en början saknade.

Konflikten på Balkan är knappast svart-vit och alla sidor har sina krigsförbrytare och skurkar. Tribunalen i Haag gör väl också sitt bästa för att sätta dit dem alla, serber, bosnien-serber, kroater, bosnier... Dina uppgifter om fabricerade propagandafilmer med mera känns rätt svåra att ta ställning till. Men jag har svårt att se varför Haag-tribunalen skulle behöva vara någon summarisk fars med tanke på hur många dokumenterade övergrepp som faktiskt begicks.

"Den socialistiska pressens misslyckande är inte den borgerliga pressens fel."

Nä, däremot så har det en del att göra med att a-pressen fick in mindre annonsintäkter än borgarpressen pga de annonserande företagens politiska sympatier. Money talks.

"Men samtidigt ska man hålla i minnet att ni fortfarande äger Sveriges största dagstidning och i praktiken kontrollerar såväl Sveriges Radio som SVT."

Ja Aftonbladet är ju verkligen en tung vänsterröst i det massmediala landskapet i vårt land.

Sveriges radio och TV? Vad snackar du om? De har ett public service-uppdrag vari ingår att ge allsidig och balanserad information. Snarast har vi kunnat se en högertendens på senare tid även i statliga etermedia. Det brukar göras undersökningar regelbundet på sånt här, ser fram emot nästkommande.

"Dessutom använder regeringen drygt två miljarder kronor för socialistisk propaganda via myndigheter varje år."

Nyliberalt vulgärtrams. Kan inte påminna mig om en enda myndighetsbroschyr som propagerar för ekonomisk demokrati.

"Tänker man på hur många det är som varje månad får sin socialistiska fackföreningstidning i brevlådan så hamnar DN och andra borgerliga media i lä."

För det första så kan man ju fråga sig hur många som ens läser sin fackförbundstidning. För det andra, som du själv påpekar, så utkommer de på månatlig basis. Vi matas med högerpressens politiska agenda dagligen.

Anonym sa...

Anders L

Tack Staffan W.

Till Mia.
Jag är jävligt vänster, men blir ledsen av Mia´s ultravinklade och tillspetsade språk om balkan. mycket i världen är på ett eller annat sätt riktade och fokuserade efter USA´s militära och ekonomiska intressen, helt klart. du har rätt på många av dom punkterna. men inte allt.

varenda jävla politisk yttring i världen scensätts inte efter amerikanarnas agenda. synnerligen inte allt i 90-talets balkan med dess egendomliga historia som Staffan W påpekar bra.

Det finns alltid anledning att ifrågasätta den vedertagna bilden om balkan och ansvar. men ärligt talat har du inte gått lite för långt genom att underlåta viktiga versioner och ganska slående fakta om att serbien var ett enda stort väckelsemöte under 90-talet med överlägsen militär och polis i trakten, som dessutom slutade i en enda stor humanitär katastrof?

jag vet inte om det jag skriver är sant, ni får gärna ifrågasätta, välkomna, men det finns alltid åtminstone versioner och tendenser som verkar mer rimliga än andra. Mia´s version är utom all rimlighet och förnuft. dessutom mycket oförskämd och sårande gentemot inte bara drabbade bosnier, kroater och albaner, utan också de flesta serberna.

Anonym sa...

Staffan W:
Att företagen inte ville annonsera i tidningar som ville dem illa är nog inte så svårt att förstå. Jag skulle aldrig vilja köpa en prenumeration på Ordfront eller någon nazisttidning av samma skäl.

Som sagt. Money talks. Vem tror på allvar att SR och SVT vågar utmana den stat de är beroende av? Kan inte erinra mig att jag hört Björn Elmbrant eller någon annan tungviktare uttala sitt stöd för en kraftigt reducerad centralmakt och mer individuell frihet.

Lite kul att du använder ordet "vulgärtrams" i samma stycke som du försöker påskina att socialismen skulle ha något med ekonomisk demokrati att göra. Att låta en mikroskopiskt liten grupp elitpolitiker förvalta de arbetandes löner är knappast demokrati enligt några utanför vulgärvänstern.

Anonym sa...

Aqurette, du lägger din argumentation på en så låg nivå att det känns som att diskutera med ett barn.

"Att företagen inte ville annonsera i tidningar som ville dem illa är nog inte så svårt att förstå."

För det första så vet jag inte om a-pressen vill några företag illa. Med tanke på alla statliga miljarder som sossarna pressat in i diverse företag, och att svenska företag gör rekordvinster, så borde de rent objektivt belöna sina välgörare.

Fär det andra så får jag väl konstatera att du håller med mig i sak, a-pressens misslyckande beror mindre på att de skulle ha gjort sämre tidnnigar än att de diskriminerats av företag i annonssammanhang.

"Kan inte erinra mig att jag hört Björn Elmbrant eller någon annan tungviktare uttala sitt stöd för en kraftigt reducerad centralmakt och mer individuell frihet."

Vet du nånting om journalistik överhuvudtaget? Det är inte journalisters eller SVT-chefers uppgift att gå ut och uttala sitt stöd till varken nåt galet nyliberalt projekt eller regeringen. De ska kritiskt granska och förmedla så opartiska bilder som möjligt, något som ingår i SVTs och SRs public service-uppdrag.

"Att låta en mikroskopiskt liten grupp elitpolitiker förvalta de arbetandes löner är knappast demokrati enligt några utanför vulgärvänstern."

Gäsp. Så otroligt förutsägbart. Svenska folket har i val efter val bekräftat sitt stöd till de politiker som suttit vid makten. Det är politisk demokrati.

Men ekonomisk dmeokrati handlar inte om förvaltande av löner, utan om att demokratiska principer ska gälla även i arbetslivet och anställda ges inflytande över sin egen produktion och arbetsvillkor.

Anonym sa...

Det var mycket antisemitism i koncentrerat format! Fy! men klassisk antisemitism är nu accepterat och närmast obligatoriskt på tidningsredaktionerna och där det är demokrater som Ahlmark som är kontroversiella.

Anonym sa...

Sticker man en nål i din post Staffan W så pyser all luft ut. Kvar blir lite drygt besserwissersnack.

Anonym sa...

"Sticker man en nål i din post Staffan W så pyser all luft ut. Kvar blir lite drygt besserwissersnack."

Haha, jag älskar att reta upp korkade högeryngel. Speciellt när de inte kan prestera ett enda argument.

Anonym sa...

Journalism and Tragedy in Yugoslavia

Anonym sa...

Kanske det enda vettiga Ali har skrivit på länge:

"Peter Kadhammar hade ett vidrigt reportage från Israel..."

Ja, reportaget var vidrigt! Tack för alla inlägg som klargör Kadhammars agenda.