tisdag, december 13, 2005

Hotet

Ibland uppstår en diskussion om vad som idag utgör det största hotet mot fred, säkerhet och frihet i världen. Frågeställningen är absurd. Vi lever i en tid då en ensam supermakt ledd av religiösa galningar och uppburen av människofientliga, ohämmade ekonomiska intressen, besitter och vidareutvecklar en militär förmåga att kontrollera, plåga och utplåna människor och samhällen var som helst på jordklotet. Och både gjort och gör det. Det finns mycket som är komplext här i världen, men att detta är vår tids allvarligaste och ständiga hot mot fred och mänsklig frihet torde höra till livets mer uppenbara grundfakta.

Den amerikanska ledningen har länge gett sig själv rätten att agera obegränsat våldsamt över jordklotet. Men som till exempel Harold Pinter påtalade i sitt Nobel-tal, så har denna våldsapparat, som ”stött och i många fall skapat varenda högerextrem militärdiktatur i världen efter andra världskriget” nu övergått till ett mer öppet maktspråk – man ”finner inte längre någon mening i att vara återhållsamt eller ens vilseledande”.

På samma tema skriver kolumnisten Chris Floyd i en briljant text med rubriken ”Sacred Terror: The Global Death Squad of George W. Bush”, om den så kallade exekutivorder som utfärdades den 17 september 2001 och som ger den amerikanska militären uttrycklig rätt till utomrättsliga avrättningar – alltså överlagt mord. Läs artikeln! Den är skriven med ett gnistrande ilsket och njutbart språk:
It's hard to believe that any genuine democracy would accept a claim by its leader that he could have anyone killed simply by labeling them an "enemy." It's hard to believe that any adult with even the slightest knowledge of history or human nature could countenance such unlimited, arbitrary power, knowing the evil it is bound to produce. Yet this is what the great and good in America have done. Like the boyars of old, they not only countenance but celebrate their enslavement to the ruler.

This was vividly demonstrated in one of the revolting scenes in recent American history: Bush's State of the Union address in January 2003, delivered to Congress and televised nationwide during the final frenzy of war-drum beating before the assault on Iraq. Trumpeting his successes in the Terror War, Bush claimed that "more than 3,000 suspected terrorists" had been arrested worldwide – "and many others have met a different fate." His face then took on the characteristic leer, the strange, sickly half-smile it acquires whenever he speaks of killing people: "Let's put it this way. They are no longer a problem."
Ja, han sa faktiskt så, Bush Jr. Helt öppet. Så låter det ut när våldsmän hotar världen. Sådan är den dödsapparat som måste betvingas med folkligt motstånd i varje vrå av världen. Därtill har var och en av oss ett ansvar – ty här är det i ordets sanna bemärkelse frågan om liv och död.

42 kommentarer:

Anonym sa...

Stalin säger...

Ali, om jag förstått det rätt har du dina rötter i Iran. Du borde om någon veta hur mycket ett människoliv o mänskliga rättigheter är värt i detta land, såväl under Shan som mullorna. Vad är egentligen ditt problem med detta absurda hat mot USA i alla lägen?

Anonym sa...

Stalin säger...

Ali, sväljer du elefanter och silar mygg för idiologins skull?

Anonym sa...

Vill du försöka tränga bakom kulisserna - hitta din egen bild - så titta på tre videos -
The Power of Nightmares - från BBC:

http://ia201132.eu.archive.org/1/items/ThePowerOfNightmares/chapter1_256kb.mp4
http://ia201132.eu.archive.org/1/items/ThePowerOfNightmares/chapter2_256kb.mp4
http://ia201132.eu.archive.org/1/items/ThePowerOfNightmares/chapter3_256kb.mp4

Anonym sa...

Dumheter!

Irakierna kastade ju blommor när McDonalds Jaffa & co invaderade Irak och när de besinningslöst mördade en hel stad hurrade hela landet unisont LÄNGE LEVE FRIHETEN!

Ja så mycket älskade de sina "befriare" att de genast insåg sin genetiskt betingade underlägsenhet och prisade de kristna korsfararna och de sionistiska krigsstrategerna.

Och nu står de ännu underlägsnare Syrierna på tur för detär väl ingen som betvivlar USAs&FNs goda intentioner?

Det är väl ingen som tror något annat än att Syrierna är så dumma att de gör självmål på självmål (morden på "regimkritikerna) när USA riktar hela världens ögon mot dem?
Qui bono? nä för Mossad har ju iiiinga sådana intressen....

Anonym sa...

En man som är blind men skriver ändå.

"Sådan är den dödsapparat som måste betvingas med folkligt motstånd i varje vrå av världen. Därtill har var och en av oss ett ansvar – ty här är det i ordets sanna bemärkelse frågan om liv och död."

Nej Ali var och en har inte ett ansvar och Du kan definitivt inte uttala dom orden ty du representerar enbart Dig själv ... du kan möjligen tycka att var och en ska ta ett ansvar.

Det finns en man Du vet vem som har sagt att väntans tider är svårt ock KAS anser att det är väntans tider nu. Ibland är det bättre att göra likt vargarna när strid råder nämligen att lägga sig på rygg för Alfahannen , han dör nämligen förr eller senare.

KAS

Anonym sa...

Haahaaahaaaahaaaahaaahhaaahaaa!!!

Tusentals exilirakier får för första gången i sina liv rösta i irakikt val. hade Esbati och "anti krigsrörelsen"( de brukar inte annars vara speciellt mot krig och våld, bara när det gäller USA) så hade irakiska kvinnor aldrig fåt möjligheten till demokrati, fria val, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.
Hade Esbati och vänster fått bestämma hade morden och förtrycket av det kurdiska folket, den största statslösa befolkningen i mellanöstern, fortsatt. Om Esbati och vänstern fått sin vilja igenom hade shiamuslimerna fortfarande varit förtryckta och disskrimenerade.

Den svenska vänstern gick 2003 ut och demonstrerade MOT sina irkiska systrar och bröder i den sekulära irakiska vänstern som så länge förföljts av Saddam Hussein. När kommer ångesten?

Anonym sa...

Uppenbarligen lider högernissarna som skriver här av lässvårigheter. hur det står till med skrivkonsten kan ju var och en också bedöma. Men ingen har ens kommit i närheten av att kommentera det som Ali faktiskt skrev, nämligen det farliga i att en påstått demokratisk regering tar sig friheten att godtyckligt mörda individer som inte faller den i smaken.

När debatten blir för svår så är det alltid lättare att kräkas ur sig lite allmänt vänsterhat? Hoppas ni får ur er eländet och mår bättre imorrn pojkar.

Anonym sa...

Det som det här gäller är tillit.
Kan amerikaner och vi andra som inte vill ha bombdåd i tunnelbanor etc. lita på att USA regering kan ta hand om (oskadligöra, läs in din egen betydelse) de potentiella terroristerna? För frågan är väl vem som annars ska göra det? FN, EU, VPK eller något annat som inte fungerar?
Det som Ali Esbati uttrycker är följande, han litar inte på USAs regering, gott och väl, det behöver han inte - det har han rätt till. Vill Hr. Esbati ha terrordåd i grannskapet? Jag tror inte det...trots revolutionsromantiken. Men vem tror Ali då är de som bäst kan skydda världen från terrordåd? Det skulle vara intressant med ett rakt svar på den frågan!

Anonym sa...

Kas skriver:
"Ibland är det bättre att göra likt vargarna när strid råder nämligen att lägga sig på rygg för Alfahannen , han dör nämligen förr eller senare".

Jodå, det ansåg tyskarna också och lade sig på rygg för alfahanen Hitler. Alldeles för många dog före alfahanen av det skälet, även många av dem som lade sig att vänta liksom ett antal av dem som valde att sjunga för och med alfahanen.

Anonym sa...

bush kisar slugt, blair nickar instämmande. i smyg begraver de sina ansikten i handflatorna och stönar ut. de vet att deras korståg är hopplösa uppdrag, världens undergång. i sverige kan vi inget göra.

Anonym sa...

USA besitter världshistoriens mest kraftfulla våldsmaskineri. Att påstå och tro att den används godtyckligt för att likvidera araber på måfå, faller på sin orimlighet. Likvideringar är inte okontroversiella varken i USA eller i Israel, men ni kan vara säkra på att väst har sluppit MÅNGA massmord på våra invånare tack vare likvideringarna.

Det finns dom som anser att alla former av terrorism ska bekämpas med polisiära medel, tyvärr är det inte alltid möjligt utan de demokratiska staterna tvingas tumma på sin värderingar. Att flyga in två trafikflygplan i ett hus är inga pojksträck, länsman har inte resurser att handskas med sådan kriminalitet, då är det nästan naturligt att man tar till militärt våld för att skyddas sig.

Om 50 år kan några av oss kanske se tillbaks på dagens geopolitiska läge, och då tror jag att de flesta kommer se att Islamismen utgjorde ett enormt större hot mot värdens befolkning väl och ve än USA.

/mupp?

Anonym sa...

Johan

Det bästa sättet att skydda sig mot terrorism är se till att så många människor i hela världen har det bra om möjligt.

Vi måste börja inse att vi i
I-länderna lever på de fattiga människornas och ländernas bekostnad.

Att som du hoppas på en polis i form av en cowboy som USA ska klara jobbet är ju pojkaktig önskedröm

Anonym sa...

Som vanligt har Ali Esbati valt att se pa en fraga/problem helt onyanserat.

Varlden ar inte svart och vit.

USA har absolut tagit sig allt for mycket friheter, speciellt for ett land som invaderar andra lander med motiveringen av att de har "the higher moral ground". Om man avsatter en ledare i ett land for att han var en tyrann som avrattade sina invanare till bade hoger och vanster ar det ett enormt hycklande.
Det rimmar ju daligt med rena avrattningar av "fiender".

A andra sidan ar de fiender de slass mot knappast nagra vanliga fiender. Religiosa galningar som utan problem kan spranga sig sjalva och alla andra i luften pga sin politiska och religosa forvirring ar svara att bekampa med vanliga medel. Bush gravde en grop at sig sjalv nar han forklarade krig mot terrorismen. Det ar ungefar som att forsoka slacka en brasa med en eldkastare.

A andra sidan har han inte mycket val. Islamistisk fundamentalism och terrorism maste bekampas och krossas, fragan ar val bara hur.

Anonym sa...

Antiimperialismen grundar sig i en rasistisk önskan om att hålla mindre utveclade kulturer utanför den högsta ligan. Det är människor som föredrar att primitiva infödingar ska förbli primitiva och inte göra anspråk på samma saker som den industrialiserade och nu högteknologiska världen gör. Biologister som önskar att Afrika aldrig blev kolonialiserat för att så ha mer ursprungliga och exotiska folkslag att kunna njuta av, istället för att se hur den koloniala eran bjudit in till en mer mångkulturell värld där hudfärg inte har någon betydelse, och där alla med all rätt önskar sig högre standard och har en chans att få det.

Kriget i Iraq har varit ett nödvändigt steg till att utrota en konservativ våldsmakt som inte tillåter folket att anskaffa det andra delar av världen har. Att kommentera med Mc Donalds - som symbol för en amerikansk kuturinvasion - är en tydlig rasistisk detalj som vittnar om ett förakt mot både framgångsrik och utvecklingsfrämjande affärskultur och det folk som man inte kan se framför sig delta i en global kommunikation där man har gemensamma referenser och tillgångar. Det passar sig inte för antiimperialisterna att afghaner ser på samma Tim Burton-rulle de själva är lite sugna på att se, eller dissa samma töntiga kändisar som vi andra har kul med att dissa. Det är givetvis bekvämare att veta vad varje hudfärgsnyans representerar och vad varje nationalitet har för kulturella särdrag. Ren essentialism i likhet med den Mauricio Rojas öppet kritiserar och nu vill åtgärda. Den som gör att de som har koll på anglo-amerikansk populärkultur egentligen och i praktiken får ett högre cred-värde, samtidigt som multi-kultivänstern ägnar sig åt finfördelning av kulturell representation som hermetiserar varje uttryck och forcerar dess representanter att fortsätta uttrycka sig så - för att vara mer autentiska företrädare. Eller? Vad säger du Ali Esbati? Har du ett behov av att veta att irakier inte lyssnar på samma musik som du? Är det jobbigt att känna afrikaner som spelar Depesche Mode och dansar kantigt och kallt? Får du autenticitetsbesvär då.

De konservativa fundamentalister som sliter sitt hår i en patriotisk psykos över att amerikanska tv-serier visas för arabiska ungdomar och gör allt vad de kan för att förhindra det; blir och skapar terrorister. De förtjänar kanske att leva, men hur ska man då få någon förändring? Och de som man märker visa sådana tendenser; hur kommer deras barn att påverkas? Ska de inte hindras från sin rasistiska konservatism. Än en gång, de kanske förtjänar att leva, men hur ska man få tyst på dem? Hur kan man vara säker på att de inte odlar ny framtida terrorism? Och den befolkning som har dålig levnadsstandard och är allt för talrik för att kunna få bättre hemelektronik och nya bilar, de förtjänar givetvis att leva, men om många av de försvinner blir det ju lättare att infria dessa drömmar.

Tänk efter nu.

Anonym sa...

"KAS Till Kerstin said..."

Jag skrev ibland .. dessutom är jag helt öppen för att jag tolkar utvecklingen helt fel just nu. Sen vill jag säga att det är lite fel att föra in hitler som parameter i efterhand. Om vi skulle ha en liknande situtaion där krig var förklarat och ländernas ekonomier var helt omställda till krigsekonomier skulle inte KAS debatera på internet.

Vänligen KAS

Anonym sa...

Säger som Jinge sa i första inlägget...Stackars världen!
Bush uttalade sig ju en gång "är de inte med oss så är de emot oss" vilket han verkligen lever upp till.

Anonym sa...

När kapitalet flyttar över haven i sin jakt på råvaror slavar och naturtillgångar bereder den sin mark lika besinningslöst nu som den gjorde då, när historiens största och blodigaste massmord i anglo-amerikansk regi utrotade urinvånarna på tre kontinenter. i "USA" drog man sig inte heller för att utrota "untermenchen", efter att de jagats och stängts in i koncentrationsläger, med spridning av smittkoppor och andra virus för att mera "kostnadseffektivt" föra "utvecklingen framåt".

Idag är det Araber och i viss utsträckning ortodoxa kristna som saluförs som "demokratins" fiender.

De pissliberala mupparna ovan visar cyniskt exakt samma ideologiska människosyn som deras föregångare i dåtidens "USA" och i tredje rikets Tyskland, ideologiska massmord på Araber, ursprungligen för att få bort en ledare som slutade dansa efter Washington & Bryssels pipor , ses som en nödvändighet då dessa ju är "terrorister", antal och metodik spelar ingen roll eftersom dessa hundratusentals liv enligt västmakternas mall är fullständigt värdelösa och försumbara.

Det är ingen "demokrati" som nu liksom då sätter en hel värld i brand, det är en fascistisk marknadsdiktatur vars största symbol för miljontals offer världen över är dess varumärken.

McMurder & co

Visst, det är en depraverad "kultur" imperialism som ständigt ockuperar det offentliga rummet och infekterar våra sinnen och som mördar där man sliter upp dess ruttna rötter, men som en uppretad syrier sa på radion i morse

-Bush, vi vill ha vår demokrati inte din!

Marknadsdiktaturen kommer förhoppningsvis dö en långsam död i ökensanden men det kommer inte att ske gratis...

Anonym sa...

Oldtimer...

Skitsnack, rakt av. Det finns inget samband mellan ekonomiskt välstånd och terrorism. Det handlar om attityder, annars borde väl länderna söder om Sahara vara överrepresenterade när det gäller antalet terrorister?!
Islamismen är en vedervärdig ideologi som motiverar unga män (och kvinnor) att offra sina liv för något "större".
Vi har haft liknande tankesystem i vår del av världen (som vi lyckligtvis har gjort oss av med), kommunism och nazism.
Dock så borde vi omgående avsluta den rika världens protektionism och utan omsvep acceptera fri handel med resten av världen. Det tror jag iofs. kommer, Attac och annat skit till trots, USA försöker se till att länder som Irak och Afghanistan är med på tåget. Men det har inte så mycket med terrorism att göra. USA vet att det som är effektivast mot islamism är en stenhård piska, det ska inte vara attraktivt att ge sig in i dödsbranschen.
Din avslutning sedan, vem fan lever i en "pojk"dröm (där allt är omgärdat med rosa kuddar och bulliga små moln och alla människor är snälla), om någon hotar att döda hundratals civila människor genom terrordåd så tycker jag det är ok att låsa in den personen på Guantanamo eller att permanent avsluta möjligheten för personen i fråga att fullfölja sin verksamhet.

Anonym sa...

Johan...

Nu måste du lugna ner dig till en början. Islamism vad är det? Det finns en religion som dyrkas av många och som kallas islam.

En fredlig religion, som inte förespråkar våld som sitt främsta motiv. Snacka om att dra alla över en kamm såfall. Du måste läsa om islam innan du uttalar dig i frågan dina synpunkter om religionen är horribla..och helt fel!

Attityder...varför det finns så få "terrorister" söder om Sahara beror förmodligen på att väldigt få exempevis vet att det finns andra länder elllr vet att USA eller Sverige finns. Utbildningsnivån är relativt låg än så länge och det existerar fortfarande en hel del nomadkulturer.

Bra gro grund för "terrorism" eller vad jag skulle vilja kalla det motstånd, är ockupation av ett land. Låt oss säga Irak eller Norge. Folket verkar ha en tendens att vilja köra ut dessa inkräktare.

Bra också att du gör en koppling till nazism för att det är vad det hela börjar likna just nu i världen. Muslimer världen över jagas och förföljs och anses som negativa männsikor och otentiella terrorister som Johan..
Det börjar finnas klara tendenser liknande förföljelsen av judar på 30-talet.

Frihandel på vems villkor? Iraks och Afganistans eller de afrikansa ländernas?. Får det vara med o diktera villkoren. Nej envägskommunikation kallas det! DVS more money, more money, more money!

Att ge sig in i dödsbranchen är faktiskt en av världens mest lukrativa brancher. Bara kolla vilka summor som tjänas på detta. Se på resultatet för Halliburton eller fråga Dick Chaney för den delen hur den peronliga ekonomin är?

När det gäller extremism så är ditt inlägg ett utmärkt sådan och människo föraktande. Att acceptera tortyr och förhärliga detta är ett härligtg lågvattenmärke som berättar mycket om dig som person!

Anonym sa...

Ali är allt en mästare på att hitta vår tids viktigaste frågor.

Irans president hotar utplåna ett land. Nää vadåå, klart några flygplan med misstänkta terrorister är värre!

Anonym sa...

Haröööööl Pintäääää

Anonym sa...

Personligen tycker jag det är mindre oroväckande när Iran hotar att förstöra ett land än när USA gör slag i saken.

Anonym sa...

"Det passar sig inte för antiimperialisterna att afghaner ser på samma Tim Burton-rulle de själva är lite sugna på att se, eller dissa samma töntiga kändisar som vi andra har kul med att dissa."

Tack för en redogörelse för hur det politiska läget ser ut på din planet (Mars?). Här på jorden handlar inte antiimperialism om att neka folk att se Tim Burton, utan om att slåss mot imperialistiska stater (exv USA) som militärt, ekonomiskt och politiskt våldför sig på andra länder.

"Islamismen är en vedervärdig ideologi som motiverar unga män (och kvinnor) att offra sina liv för något "större"."

Ursäkta, islamism, vad var det för något?

"USA vet att det som är effektivast mot islamism är en stenhård piska, det ska inte vara attraktivt att ge sig in i dödsbranschen."

Ja det är ju tur att USA "vet" det. Som vi alla har sett på sistone så har ju USAs anfallskrig mot diverse muslimska länder verkligen förbättrat säkerhetsläget på den här planeten. Alla tunnelbane- och pendeltågsresenärer i metropoler som London och Madrid är nog böjda att hålla med.

Jag tycker synd om såna som dig Johan.

olydig sa...

Den här gången kan ingen säga: "Vi visste inget!"

Anonym sa...

Den (ibland) anonyme tillika nyliberale spammuppen tycker att "det är oroväckande att Iran hotar"?

Iran har inte hotat, den sortens utrikespolitik står som alltid USA & Israel för. Han höll en konferens nyligen om "världen utan sionism" och en värld utan fascism vare sig det gäller sionistfascister eller andra diton är väl något alla utom möjligen sionisterna och ultrahögerkristna själva skulle tycka var bra.

Däremot hade Ahmedinejad en poäng senast när han noterade att om nu tysklad och Österrike kände och känner sig så skuldtyngda för sin "insats" i 2:a världskriget, varför skall då Palestinierna lida för saken?

Det var ju inte de som mördade judar men sionisterna har vid det här laget mördat lika många Palestinier som det egentliga antalet (fattiga) Judar som dog i Koncentrationslägrerna!

Han har faktiskt rätt i att "Israel"enligt all anständig juridisk praxis sålunda borde ligga i eller mellan Österrike/Tyskland och inte på gammalt ockuperat kolonialområde.

Anonym sa...

Du håller med om ovanstående från naZvi då Ali...?

Anonym sa...

Det kanske Ali delvis gör men med tanke på framtida jobb inom hans gebit skulle han nog ställa sig bakom segrarmakternas historieskrivning eller ignorera det helt.

Persierna i Iran däremot kan kosta på sig att tala ur skägget. Det står bortom allt tvivel att USA/Israel kommer att fortsätta sina massmord och ockupationer mot Iran det är bara en tidsfråga.

Ur ett Persiskt perspektiv vore det bättre att ha sionisterna över sig nu när de har fullt upp i Irak & Afghanistan än senare.

Men när det inträffar min vän, kan du känna dig säker på att historien för västmakternas lilla terrorenklav i regionen kommer att vara över inom loppet av minuter.

Anonym sa...

USA har aldrig angripit en demokrati men ofta skyddat, försvarat och ibland etablerat demokratier.

Det dominerande fredshotet på kort sikt är naturligtvis de islamiska terrorgalningarna i Iran.

Ahmadinejad enligt NYT:

"I assure you that we won't step back one inch from our nuclear rights," the president told the crowd, drawing chants of "Death to America!"

"Today, they have created a myth in the name of Holocaust and consider it to be above God, religion and the prophets,"

... och enligt JPOST:

"...wipe Israel off the map."

Bjorn von Sydow kommenterade, i ett brev till Knessets talman Reuven Rivlin, detta senast citerade med:

"Although being restricted by constitutional limitations to act in matters of foreign policies, I can assure you that I will use every opportunity I have to condemn such statements
...
I have made sure that we cease all bilateral contacts with the Iranian parliament
...
I am willing to defend the rights of Israel to exist as strongly as I defend the rights of my own country to exist."

Anonym sa...

Att döda en terrorist eller dennes understödjande infrastruktur är inte en utomrättslig avrättning. Det är att slå et ett legitimt militärt mål med legitima militära medel för att skydda allmänheten.

Ali Esbati sa...

Jag misstänker att en kille jag ibland träffar på väg till jobbet understödjer terrorism. Är det okej att döda honom? Eller i alla fall tortera lite?

Anonym sa...

Om det roar Dig:-)

men militära medel använder man när man måste, inte annars.

olydig sa...

Ali, så länge som killen du träffar är muslim, så är det nog helt okej för de glada "liberalerna"...

Anonym sa...

Ali Esbati said...

"Jag misstänker att en kille jag ibland träffar på väg till jobbet understödjer terrorism. Är det okej att döda honom? Eller i alla fall tortera lite?"

Vad tycker du själv Ali?

Om du har något att komma med så borde du rimligen meddela det till SÄPO eller kanske MUS (vad nu dom gör). Om du möter någon släkting med en spikbomb under kappan som ska in till stan och spränga sig själv och ett udda dussin julshoppare så tycker JAG att det är ”okej” att använda dödligt våld.
Brasklapp: det är naturligt vis inte ”okej” att skjuta en brasiljan i huvudet bara för man har en magkänsla.

Anonym sa...

Det var en bra dokumentär någon länkade tidigare:

Uljanov

Jag önskar att sådant varit tillgängligt när jag var barn. Då var det mest medlöpare som hördes. Den dominerande anledningen till masssvälten var dock att kommunistregimen ville ändra den etniska sammansättningen i Ukraina. Det var alltså mord. Mat beslagtogs och vägar spärrades. Överskottet såldes på världsmarknaden. De lyckas inte heller beskriva hur kommunism berövara själva mänskligheten från alla som kommer under dess herravälde.

Vid den här tiden visste man inte heller att det pågick ett lågnivåuppror i Sovjetunionens perifiera delar under hela den kommunistiska tiden.

Anonym sa...

IDF har publicerat statistik som visar att dess riktade likvideringar av nyckelpersoner i terrorinfrastrukturen fungerar. Infiltrationsförsöken går ner kraftigt under flera månaders tid.

Anonym sa...

"Stackars världen!"

Och tänk! Trots alla dessa domedagsprofeter på vänsterkanten så visar statistiken att världen blir allt fredligare. Sannolikheten att du kommer att dö i krig är mindre än någonsin förut i historien.

För övrigt har både Storbritannien och Frankrike utkämpat fler krig än USA de senaste 50 åren, men det spelar visst inte så stor roll. Krig är ju bara fel när USA gör det. Och Israel förstås.

Anonym sa...

Stackars Liberalmuppar!

Eftersom det nu sedan 60 år råder fred mellan marknads-diktaturerna jagar man i flock, och ledarvargen i den ständiga jakten på naturtillgångar och produktionsslavar heter USA, är det också denna massmördarstat sprungen ur historiens värsta förintelsekrig som står som symbol för alla massakrer globaliseringen av marknadsdiktaturens "demokrati", har orsakat.

USA angriper alla stater som inte frivilligt tar på sig den nyliberala tvångströjan, i samma stund ett folk eller dess ledare förklarar att man vill gå en annan väg en annan demokrati än den anglo-amerikanska en väg som kulturellt historiskt och politiskt passar just detta folk, blir de också automatiskt lovliga jaktoffer för vargflocken papegojmedierna kan starta hetsjakten med löp om "diktaturstater" och uppdiktade dåd regisserade i CIA/Pentagon/Mossad, som sedan drar saken inför säkerhetsrådet styrt av massmördarstaten själv varpå ett lågskaligt sanktionskrig med flyganfall tar vid tills offret är så försvagat att inget större motstånd kan ges.

Då kan USAs "modiga" ockupanter gå in och avrätta resten varpå lydstaterna tillsätter "fredsbevarande soldater" att upprätthålla quislingregimen som omedelbart driver igenom "strukturanpassningsprogrammet" privatiserar luft vatten el och all infrastruktur.

Visst, €U kan käbbla lite om hur stöldgodset, villebrådets naturtillgångar, skall fördelas men som ledarvarg får USA alltid merparten varpå "stabilitet" åter råder så att marknadsdiktaturerna kan smälta bytet i fred.

Så ser det ut när mördaren får definiera mord och våldtäktsmannen vålttäkt och dessutom utmäta belöning för övergreppen.

Kärnvapen i händerna på militanta och religiösa fundamentalistiska galningar som USA/Israel är aldrig bra speciellt sedan man eftersträvar totalt globalt våldsmonopol med dessa medel.

Därför vore det bäst om Iran också fick dessa tillgångar att försvara sig mot sionistgalningarna västerut då skulle en mycket hälsosam terrorbalans råda och man kunde ägna sig åt annat än att ständigt försvara sig mot globaliserarnas aggressioner.

Men då skulle också själva grundvalen för västmakernas terrorenklav Israels existens i området ryckas undan för denna bygger enbart på militär dominans, utan den skulle man vara tvungen att leva i fred med sina grannar på lika villkor, vilket sannerligen skulle vara en omöjlighet för en stat som sedan sin tillblivelse för 50 år sedan ständigt massakrerat och mördat de som alltid bott där tills fundamentalistiska galningar från Brooklyn tog över, och deras grannar.

"Those who live by the sword die by the sword" så att säga....

Anonym sa...

zzz torde vara ett troll som ger sig ut för att vara vänster. Ingen, säger INGEN, kan va så jävla dum!! :-)

Anonym sa...

zzz kanske bara är ett argt litet troll som piskar med svansen i marken och vill bli matad men jag tror faktiskt att jag känner igen den sjungande melodin från den karakteristiska språkbehandlingen hos en "excitable young lad" som vi alla känner.

Anonym sa...

Bra skrivet zzz, Jag kan verkligen förstå att spammande liberalmuppar med sionistfascistiska sympatier hoppar jämnfota när de läser dina inlägg....

Anonym sa...

Crawl, motherf*****s, crawl.wmv

Crawl, motherf*****s, crawl

Anonym sa...

Mera film från Irak.

Die mother****, die.wmv