tisdag, januari 24, 2006

"Bild och sådant där"

Några ljushuvuden på Liberala ungdomsförbundet har nu kommit till insikt om att Maruicio Rojas kan vara olämplig som integrationspolitisk talesman. På Ekot får vi höra att Rojas ”hårdaste kritiker” menat att han ”legitimerar främlingsfientlighet”. Det har ju varit ganska uppenbart, ganska länge, att det är precis vad Rojas gör.

Till de hårda kritikerna hör nu inte Luf. Luf menar att Rojas ”utnyttjat sin roll som integrationspolitisk talesman till att föra fram en bild av partiets politik som inte överensstämmer med verkligheten, och som vi menar allvarligt skadat partiet”.

Men se, vad som är folkpartiets uppenbara politik, liksom verkligheten i många andra avseenden, har de unga liberalerna inte sådär jättebra koll på:
– Jag noterar att de inte har några invändningar i sak utan de talar om bild och sådant där. Jag tycker att vi och Mauricio har fokuserat på det viktigaste, jobb, språkkunskaper och vi har vågat ta upp frågor som andra sopar under mattan. Då blir det en frisk debatt och jag tycker att Mauricio för den på ett mycket bra sätt, säger folkpartiets ledare Lars Leijonborg.
Det är ett fascinerande svar. Hetsa mot invandrare och spela på främlingsfientliga strängar är definitivt folkpartiets politik understryker alltså partiledaren, och det är lätt att hålla med. Liksom att Mauricio Rojas är en god företrädare för denna politik.

Luf också, genom sin idoga kamp för militära interventioner och sina ständiga islamofobiska utspel, får man tillägga.

Men för all del, det är bra att liberaler reagerar mot Rojas. Liberalism är bra i sådana sammanhang. Synd bara att man måste vara arkeolog för att finna den i folkpartiet.

51 kommentarer:

Johan Ingerö sa...

För det första: du är knappast mannen att avgöra vad som är och inte är liberalt. För det andra så skulle jag inte tala så högt om interna konvulsioner just idag om jag var du.

Snyggt nackskott på Stafilidis och Norberg...

Anonym sa...

Till liberalernas försvar kan man ju ändå säga att Folkpartiet liberalerna och Liberala ungdomsförbundet egentligen inte är några liberaler.

Anonym sa...

Ingerö: Jaha, så att valberedningen inte nominerade Norberg, trots att han är *gasp* kommunalråd är att jämställa med "nackskott". En kort fråga, är du helt sinnessjuk?

Jag tycker det är synd om Tasso Stafilidis inte blir omvald, trots att han är närmast reaktionär när det gäller upphovsrättsfrågor. Men inte sjutton kan man vänta sig att en riksdagsnominering automatiskt följer med om man byter distrikt!

Om man har stöd bland medlemmarna så är det ju bara att argumentera för att man borde sättas på listan trots valberedningens förslag. Tasso har säkert en chans att göra det, Norberg antagligen mindre.

Anonym sa...

Det är ju helt uppenbart att Folkpartiet är max 3.5% liberala, oftast 2.8%.

Anonym sa...

mmm. Har jag missat nått?
Vart har Fp hetsat mot invandrare?

Johan Ingerö sa...

Anders

Hur vet man vilka medlemmarna stöder? Om jag inte är helt oinformerad så har inte vänsterpartiet några provval, till skillnad från de borgerliga partierna.
Istället är det en politbyrå som lägger förslag till lista.

Rätta mig om jag har fel, någon.

Anonym sa...

Ali kanske borde leja en arkeolog som gräver efter någon i sitt parti som vågar gå emot Irans utfall mot en av FNs medlemsländer? Ali kanske borde leta efter en enda i sitt parti som har moralen att kraftigt fördöma bombningar av civila var det än sker?

Ali hycklaren är inte människa att kritisera Irans eller Syriens brott mot mänskligheten. Han går at andra hållet, håller dem om ryggen.

Anonym sa...

Han håller dem (Iran, Syrien)om ryggen genom att hålla käften eller genom något litet inom parentes pseudoyttrande.

Anonym sa...

Om Johan Ingerö är typisk för dagens unga folkpartister så är det djupt oroväckande. Eller kanske snarare löjeväckande att en sådan intellektuell dvärg kan ha ett förtroendeuppdrag i ett etablerat parti.

Nå hur det än är med den saken så kanske jag skulle kunna upplysa det stackars hjonet Ingerö om att vänsterpartiets riksdagslistor sätts på ett fullständigt demokratiskt vis. En valberedning (vald av medlemmarna) lägger ett förslag på lista. Sedan behandlas förslaget på en valkonferens där alla medlemmar är repressenterade. Ibland bifalles valberedningens förslag. Ibland gör medlemmarna förändringar. Demokratins princip gäller dock fullt ut, majoritetens beslut är helt suveräna.

Tragiskt att behöva undervisa en politisk sekreterare i medlemsdemokrati. Men det säger väl en del om tiden vi lever i.

Anonym sa...

Hej igen Johan, här ska du få en gratis lektion i föreningsdemokrati. Jag vill redan nu tipsa om att du kan kalla det för "boljevism" i ditt nästa inlägg, najs, no?

Vid varje årsmöte väljer en förening en valberedning, alla medlemmar har rösträtt på mötet och alla medlemmar kan nomineras till valberedningen. Under året sysslar denna valberedning med att intervjua människor i föreningen som kan tänka sig ställa upp till någon valbar post, till exempel föreningsstyrelsen vid nästa årsmöte. Valberedningen lägger vid det årsmötet fram ett förslag till alla valbara poster som de kommit fram till efter att ha funderat på vem som skulle passa bäst var, vilka som skulle komplettera varandra osv.

Om det är så att valberedningen inte gjort ett bra arbete eller om medlemmarna på årsmötet har en annan åsikt än valberedningen så är det absolut ingenting som hindrar att de röstar in andra människor än de valberedningen föreslagit till olika poster. Det händer mest hela tiden i olika föreningar runt om i landet och världen. Vid omröstningen finns också tillfälle för alla medlemmar på årsmötet att gå upp och plädera för den person man vill ha invald, oavsett om denna står på valberedningens förslag eller inte.

Säg till om det var något du inte förstod.

PS. Vad är grejen med uppsynen i fotot, dissade någon din keps?

Anonym sa...

Rojas har inte hetsat mot invandrare, läs detta:

http://www.attila.tecknare.se/2006/01/rojas-och-rasismen.html

Det gäller att hänga med i svängarna och inte ropa "rasist" i onödan, då kanske ordet till slut tappar sin betydelse.

Anonym sa...

Attila,

Hitler har inte hetsat mot invandrare, läs detta:

http://www.patriot.nu/artikel.asp?artikelID=291

Det gäller att hänga med i svängarna och inte ropa "rasist" i onödan, då kanske ordet till slut tappar sin betydelse.

//Din mamma

Anonym sa...

Erik,

Det är ju inte så konstigt när Fp:s så kallade integrationspolitik skall omtalas.

//Din mamma

Anonym sa...

Rojas är knappast rasist, men han formulerar sig minst sagt klantigt, generaliserande och överdrivet. han är ju trots allt gammal kommunist.

han sätter dock fingret på ett omfattande problem i Sverige - både svenskars och invandrares tvivelaktiga kulturella fenomen och fördomar. invandrare har enormt nära till offerrollen, och som Brottsförebyggande rådet visar har främst araber och afrikaner generellt stora problem att hantera våld. och Svensson älskar att statuera exempel och dra långtgående slutsatser varje gång han öppnar tidningen - "kolla nu vad de där jävla blattarna har hittat på".

kärnan i den här fortgående och accelererande fingerpekarspiralen är att Svensson är för feg för att involvera sig och ställa invandrarnas representanter till svars (nej, jag menar inte kollektiv bestraffning, utan en möjlighet för moderata invandrare att ta ställning emot extremisterna). vanlig 'hederlig' svensk konflikträdsla alltså. för nånstans ska inte hedersmord och livegna döttrar accepteras, ffa inte när många i deras umgängeskretsar uppmuntar det.

Anonym sa...

Snöfallet,

Tycker att det är på tiden att du går hela vägen och döper dig om till "hjärnsläppet".

"som Brottsförebyggande rådet visar har främst araber och afrikaner generellt stora problem att hantera våld."

Araber och afrikaner är också de grupper som är föremål för mest diskriminering. Vad tror du om ett samband mellan utanförskap förorsakat av diskriminering som i sin tur förorsakar kriminilitet, hjärnsläppet?

"för nånstans ska inte hedersmord och livegna döttrar accepteras"

Var i brås rapport kan man se att hedersmord och förekomsten av livegna döttrar skulle vara ett kriminellt kännetecken för, eh, araber och afrikaner? Benji

Anonym sa...

Förläst Djävel said...

Jag får kväljningar av Johan Ingerös totalt urskillningslösa inlägg.

Att det sedan finns gaphalsar som mer eller mindre ömmar om Rojas, det är också en annan sak som framkallar kväljningar.

Anonym sa...

"Tycker att det är på tiden att du går hela vägen och döper dig om till "hjärnsläppet"."

vital input noterad, beskrattad och begäspad. det sista flera gånger.

"Vad tror du om ett samband mellan utanförskap förorsakat av diskriminering som i sin tur förorsakar kriminilitet, hjärnsläppet?"

att det finns. vad tror du om ett samband mellan identiska kulturella våldsyttringar i hemländerna och i Sverige? är det fortfarande helt och hållet de svenska 'strukturernas' fel?

"Var i brås rapport kan man se att hedersmord och förekomsten av livegna döttrar skulle vara ett kriminellt kännetecken för, eh, araber och afrikaner?"

var i min kommentar försöker jag påskina att det är Brå och inte jag som tycker det? och försöker du på allvar förneka alternativt försvara fenomenet?

hur mkt fick du trimma skygglapparna för att misstolka mina synpunkter? hur jobbigt är det att vara så ömtåad och långsint?

för att klargöra - jag anser att fördomar och bristande engagemang är problemet, på bägge 'sidor', samt att svenskarna har huvudansvaret eftersom vi ändå befinner oss i Sverige. om Benji eller nån annan tolkar det som att jag kollektivt skuldbelägger alla invandrare från alla länder så är det upp till er, men ni får nog jobba lite hårdare än så här. och om så är fallet kan ni ju fundera lite över varför asiater är kraftigt underrepresenterade i statistiken, och varför jag nämner det precis här.

Anonym sa...

Gustav said...

Jag har kanske inte hängt med från början men kan någon kort förklara för mig vad Rojas har sagt som gör honom till rasist och när han har "hetsat" invandrare?

Och jag skulle uppskatta ett seriöst svar utan ironi och utan att idiotförklara mig.

Anonym sa...

Dårhusmupparna på LUF och deras outsourcade stolpskott till misslyckade bloggförsök här ovan förnekar sig inte.

Frågan är väl om inte den naive "johan Ingerö" tar dagens pris i "dummaste nyliberala dårhusmupp"....

Anonym sa...

HOhoho:



Det är ju därför dessa nyliberala rövbölder de hänger här, dårhuskansliets kvot av idioter i "intelligens"dumpen är fylld sedan länge...

Johan Ingerö sa...

Anders & Simon

Kontentan av era "lektioner" är således: vänsterpartister får inte rösta på kandidaterna i provval. Inte heller blr de göra det i framtiden. Detta då valberedningen och nomineringsmötet, där kanske en tiondel av medlemmarna deltar, har en intuitiv förmåga att bedöma (eller möjligen bestämma) vilka personer medlemmarna har förtroende för.

Det där låter dummare än Frauruds utläggning om "de fria valen" på Kuba.

Anonym sa...

Helt fantastiskt, du är alltså seriöst anställd av folkpartiet? Nu förstår jag varför de så gärna vill bli av med turordningsreglerna!

En välvillig tolkning är att du är någon slags radikal förespråkare för direktdemokrati istället för representativ sådan. Du vet väl förresten att ombud på en valkonferens också är demokratiskt valda? Eller du trodde kanske att Ohly handplockar dem i samråd med nordkoreanska ambassadören?

Givet att du så hårt dissar den representativa demokratin vill jag gärna veta hur det går med arbetet för att få folkpartiet att förespråka ett folkomröstningsstyre av schweizisk modell? Jag är också förvånad att ni fortfarande har partistyrelse, borde inte medlemsomröstningar i varje fråga vara mer i linje med din ideologiska övertygelse?

Eller, kan det vara så att du som folkpartist har lite svårt att hantera att det finns partier som inte är uppbyggda kring en stark ledning och passiv medlemskår utan där medlemmar faktiskt går på möten, tar beslut och påverkar politiken i demokratisk ordning?

Till slut vill jag tipsa om att Ung Vänster bytte ordförande för ett tag sedan, den nya heter Ida Gabrielsson, så kan du sätta hennes namn framför dina fantasifulla påhitt nästa gång.

PS. Inte kepsen? Ondsint påhopp på frisyren då?

Anonym sa...

Jag håller nog med liberalen här, provval där alla partiets medlemmar får delta vore kanske inte så dumt. Själv satte jag kaffet i halsen igår när jag såg att Tasso överhuvudtaget inte ska få finnas med på riksdagslistan. Det betyder att alla vi som uppskattar det jättejobb han gjort i riksdagen med att flytta fram positionerna för homo-och bisexuella inte har en möjlighet att kryssa fram honom till valbar plats. Om valberedningens förslag går igenom.

Vänsterpartiet har en god historik när det gäller hbt-frågor. Men inte många öppet homosexuella politiker. Att betongpolitrukerna i Stockholms valberedning inte ser vikten och nyttan av en person som Tasso Stafilidis gör mig rätt less. Vad har hänt med vänsterpartiet?

Anonym sa...

När det gäller Mauricio Rojas så kan man ju påpeka att mannen ljuger som en häst när han försöker ge sken av att invandrares brottslighet tystas ner. Den aspekten av invandringen har blivit väl belyst. Däremot så har av någon anledning det inte talats eller utretts så mycket om hur invandrare diskrimeras, alltså behandlas hårdare, av rättsväsende och polis. Något som kan vara värt att tänka på innan man börjar kläcka ur sig långtgående och svepande anklagelser om invandrare och brottslighet. 99% av alla svenskar är laglydiga. Likaså 98% av alla invandrare. Kan vara värt att hålla i tanken nästa gång Mauricio Rojas går ut och kollektivt skuldbelägger en hel folkgrupp för snedsteg begågna av en försvinnande minoritet. En applåd åt LUF, lycka till med avsättandet av folkpartiets salongsrasistiska röstvärvare. Var skulle (fp) ligga idag opinionsmässigt om man inte hade flörtat med hårdare-tag/Sverigedemokraterna-segmentet av svensk väljarkår?

Anonym sa...

"Frågan är väl om inte den naive "johan Ingerö" tar dagens pris i "dummaste nyliberala dårhusmupp"...."

...I hård konkurrens med "Anders" och "staffan W".

Snarare är det väl så att hela paraden av nyliberala jubelmuppar ovan hamnar på delad första plats...som pris kan de ju skickas ut som volontärer i valfri oroshärd initierad av västmakterna...

Anonym sa...

Dårhuskansliets idiotdump måste lida av platsbrist så här års....

Anonym sa...

snöfallet, nej, du inkluderade inte alla länder, men dock gjorde den hyfsat grova generaliseringen "afrikaner och araber".
what?
det finns över 50 länder i afrika och bor över 900 miljoner människor. skulle de ha svårare att hantera våld? och likhetaerna mellan algeriet, somalia, kenya och gambia? gambia är ett av världens fredligaste länder. men granne med senegal, inte så fredligt.

araber bor det i snart sagt hela världen förnärvarande. men ursprunget är väl arabvärlden och delar av afrika. likheter mellan saudiarabien och somalia och libanon?

slutligen handlar det, precis sm du säger om fördomar. men tyvärr mest om fördomarna inom det svenska rättsystemet som har så mycket lättare att tro att "afrikaner" skulle vara våldsamma än "svenskar". så en vitmedelåldersman släpps på fri fot, afikanen får fängelse. för samma brott. så är det

Johan Ingerö sa...

Anders

Sötnosen, om du var hälften så pläst som du är gapig skulle du veta att politiska sekreterare alltid varit och fortfarande är undantagna från turordningsregler, LAS, etc. Detta på grund av att de socialistiska makthavarna anser att det vore orimligt om de själva tvingades följa de regelverk som de kört ner i halsen på företagarna.

Men nog om din okunskap nu, låt oss istället diskutera medlemsdemokrati:

I Folkpartiet hålls ett provval där alla medlemmar har rätt att delta. Sedan sammanställs provvalet och en nomineringsgrupp pillar lite i förslaget för att garantera en rimlig ålders- och könsfördelning. I stort utgår man dock från medlemmarnas röster i provvalet.

Därefter gör vi det ni gör, dvs håller medlemsmöte med valda ombud som fastställer den slutgilltiga listan, inte sällan efter vissa ändringar.

Vi gör allt ni gör. Skillnaden är att vi låter medlemmarna uttala sig innan. Därför klarar sig exempelvis Birgitta Ohlsson bra trots att hon ofta kritiserat partiledningen.

Vi har medlemmar som premierar fritänkare. Ni har en politibyrå som premierar rövslickare.

Så ser skillnaden ut mellan liberalism och socialism.

Anonym sa...

För det första så är varken Rojas, LUF eller Folkpartiet särskilt liberala.

Sen har Rojas inte gjort något rasistisk utlägg, läs artikeln själva. Att knäppgökar som Ali anser den vara rasistisk för att författaren skulle ha rasistiska syften är ju svårt att ta på allvar.

Vill påsta att rasism inte är att peka på att faktiska statistiska skillnader finns. De flesta lär hålla med om att det inte är rasism att säga att sydamerikanska indianer i snitt är kortare än afrikanska malajer. Det vore alltså bara rasism om Rojas hade föreslagit särbehandling pga hudfärg eller liknande och det har han givetvis inte gjort.

Anonym sa...

Anders

Sötnosen kom hit så skall jag ge dig en blå omgång i r*ven, om du var hälften så snygg som du är sexig skulle du veta att den nyliberala parasitpöbeln alltid varit och fortfarande är undantagna från turordningsregler, LAS, etc. Detta på grund av att de nyliberala makthavarna anser att det vore orimligt om de själva tvingades följa de regelverk som de kört ner i halsen på direktörer och andra samhällsparasiter.

Men nog om min stjärt nu, låt oss istället diskutera fanatisk marknadsdiktatur:

Folkpartiet håller ett provkök där alla medlemmar har rätt att delta. Sedan sammanställs spyorna och en nomineringsgrupp pillar lite i skiten för att garantera en rimlig ålders- och könsfördelning. I stort utgår man dock från medlemmarnas insatser i provköket.

Därefter gör vi det vi gör pillar varandra i röven och skriker efter polis och militär när marknadsdiktaturen går ur styr och vi rika inte kan leva säkert ens bakom taggtråd och murar

Vi gör allt ni gör. Skillnaden är att vi låter medlemmarna suga av varandra innan

Anders

Sötnosen, om du var hälften så pläst som du är gapig skulle du veta att politiska sekreterare alltid varit och fortfarande är undantagna från turordningsregler, LAS, etc. Detta på grund av att de socialistiska makthavarna anser att det vore orimligt om de själva tvingades följa de regelverk som de kört ner i halsen på företagarna.

Men nog om din okunskap nu, låt oss istället diskutera medlemsdemokrati:

I Folkpartiet hålls ett provval där alla medlemmar har rätt att delta. Sedan sammanställs provvalet och en nomineringsgrupp pillar lite i förslaget för att garantera en rimlig ålders- och könsfördelning. I stort utgår man dock från medlemmarnas röster i provvalet.

Därefter gör vi det ni gör, dvs håller medlemsmöte med valda ombud som fastställer den slutgilltiga listan, inte sällan efter vissa ändringar.

Vi gör allt ni gör. Skillnaden är att vi låter medlemmarna uttala sig innan. Därför klarar sig exempelvis Birgitta Ohlsson bra trots att hon ofta kritiserat partiledningen.

Vi har medlemmar som premierar fritänkare. Ni har en politibyrå som premierar rövslickare.

Så ser skillnaden ut mellan liberalism och socialism.Vi har medlemmar som premierar samhällsparasiter. Ni har en politibyrå som premierar rövslickare.sak samma.

Så ser skillnaden ut mellan liberalism och nyliberalism.

Anonym sa...

Anders

Sötnosen kom hit så skall jag ge dig en blå omgång i r*ven, om du var hälften så snygg som du är sexig skulle du veta att den nyliberala parasitpöbeln alltid varit och fortfarande är undantagna från turordningsregler, LAS, etc. Detta på grund av att de nyliberala makthavarna anser att det vore orimligt om de själva tvingades följa de regelverk som de kört ner i halsen på direktörer och andra samhällsparasiter.

Men nog om min stjärt nu, låt oss istället diskutera fanatisk marknadsdiktatur:

Folkpartiet håller ett provkök där alla medlemmar har rätt att delta. Sedan sammanställs spyorna och en nomineringsgrupp pillar lite i skiten för att garantera en rimlig ålders- och könsfördelning. I stort utgår man dock från medlemmarnas insatser i provköket.

Därefter gör vi det vi gör pillar varandra i röven och skriker efter polis och militär när marknadsdiktaturen går ur styr och vi rika inte kan leva säkert ens bakom taggtråd och murar

Vi gör allt ni gör. Skillnaden är att vi låter medlemmarna suga av varandra innan

Anonym sa...

jag trodde först att jag dragit förhastade slutsatser när jag trodde att ingarö var en komplett idiot, men nu har vi ju förstahandsbevis på det. där ser man.

sen verkar det ju tyvärr som att staffan w inte tycker att lesbiska räknas som 'riktiga' hbt-personer, men alla har ju sina blinda fläckar.

/j

anon sa...

Ingerö: Du är sannerligen beviset på hur förhoppningsvis intelligenta människor kan förvandlas till intellektuella grådvärgar av den ideologiska beteendestörning man verkar drabbas av när man blir medlem i LUF/(fp).

Jag kan upplysa Hr. Ingerö om att medlemmarna i Vänsterpartiet har alla möjligheter i världen att påverka alla förslag som också läggs fram av valberedningarna, även INNAN nomineringsmöten o.s.v. i partiföreningarna. I stadgan regleras att varje medlem, lokal- och distriktsorganisation äger rätt att nominera till valbara organ i hela partiet samt att alla partiets medlemmar är valbara till samtliga uppdrag.

I Vänsterpartiet funkar dte nämligen så att det är medlemmarna som skickar in nomineringar också INNAN de gåt på sina repsektive lokalföreningars nomineringsmöten och därmed också påverkar som enskilda medlemmar i partiet. Vi behöver inga pseudoamerikanska prvvalssystem för att säkerstälal vår medlemsdemokrati. Men det beror ju på att vi vill förändra samhället i grunden medan ni vill att politik ska handla om jippon och framträdanden på Bingolotto.

Anonym sa...

Så vi slutar i att det du kvalificerar som "nackskott" och "politbyrå" handlar om skillnaden att medlemmar väljer en valberedning som lägger ett förslag som medlemmarna sedan kan ändra på och att man poströstar fram ett förslag som medlemmarna sedan kan ändra på?

Jag är ledsen, men inga adjektiv om valfria kroppsdelar gör den ena processen grundläggande mer demokratisk än den andra. Finns säkert för och nackdelar, jag tror att (v):s metod kan ge en bättre fördelning av människor med olika bakgrund samtidigt som valberedningen kanske inte kan snappa upp åsiktsförändringar hos många medlemmar. Men båda systemen bygger ändå på att representanter väljs i demokratisk ordning som sedan fastställer listor.

Alltså, båda partiers listor får kandidater som väljs demokratiskt av medlemmarna. Skillnad är väl att folkpartiets kandidater tenderar att vara borgare, medan vänsterns kandidater tenderar att vara socialister. Och ska vi vara ärliga är väl det där någonstans skon klämmer Johan?

Anonym sa...

Att försöka förklara folkrörelsedemokrati för Johan Ingerö är nog tyvärr ett hopplöst företag. Karln är helt enkelt inte tillräckligt begåvad för att begripa sådant. Vilket på sätt och vis är synd på en kille som ändå tycks ha riktigt bra musiksmak.

Petter sa...

Kan för övrigt tipsa om att sverigedemokraterna har erbjudit Rojas medlemskap i ett officiellt pressmedelande.

Anonym sa...

Men Simon Fors, han är alldeles fantastiskt begåvad. Han skriver ju så begåvade inlägg om att andra inte är begåvade. Oj, så begåvad han är. Man ser sällan något så begåvat.

Anonym sa...

Förläst Djävel said...

När jag läser Direktör Ingerös inlägg drabbas jag först av irritation, sen blir av jag någon anledning bedrövad, för att till sist drabbas av existentiell ångest, för hans egen skull.

Jag förstår inte vad det är för människor som ger honom förtroendeuppdrag, men organisationen kan inte rimligtvis ha alla hästar i hagen.

Vilket både Ingerö och Rojas är frapperande exempel på.

Galopp..

Anonym sa...

Du kan inte drabbas av existentiell ångest för någon annans skull ditt jävla käpphuvud.

Johan Ingerö sa...

Simon Fors

Skillnaden mellan hur de borgerliga partierna sätter sin listor och hur vänstern gör är att vi har provval innan.

Är det frånvaron av provval, öppna för 100 procent av medlemskåren, som definierar "folkrörelsedemokratin"?

Anonym sa...

"Liberalism är bra i sådana sammanhang."

Jag tror jag trillar av stolen. Måste vara första gången jag sett Esbati tillskriva liberalismen en positiv egenskap.

Anonym sa...

"Du kan inte drabbas av existentiell ångest för någon annans skull ditt jävla käpphuvud."

Jo, det kan man faktiskt om man inte är sociopat.

Anonym sa...

Till "Din mamma":
Logisk och skarpt... Vad har mitt inlägg med din länk att skaffa? Du kanske bara "kände" att det fanns ett samband. Precis som du "känner" att vänstern är bra. Fortsätt och "känn" dig fram. Och låtsas som om verkligheten är en "känsla".

/Din farmor

Anonym sa...

Till diskussionen om provval eller inte.

I vänsterpartiet beslutar respektive partidistrikt själva över hur de sköta sådana frågor. Därav har vissa distrikt (exempelvis Uppsala län) provval innan valkonferensen medan andra distrikt (exempelvis StorStockholm) inte gör det.

Det finns såväl fördelar som nackdelar med provval. Fördelen är att de som inte går på medlemsmöten ges en chans att uttrycka sin röst. Nackdelen är att systemet missgynnar de som inte suttit i riksdagen eller inte är kända i samhället på andra sätt och det gynnar vita män som redan innehar positioner. Generellt sett. Personligen tycker jag att det är bra att distriktets medlemmar själva får avgöra hur de vill ha det så att vi inte kör med de folkpartistiska stalinistmetoderna där Leijonborg och hans politbyrå bestämmer vad som är rätt.

Vad gäller Staffan Norberg stod han väl neråt 20:e plats förra gången tror jag. Knappast en skräll att han inte får plats på listan (det är det ju trots allt rätt många som inte gör). Nackskott? Well. Konstig syn på skott i nacken. Skulle väl i såfall drabba runt 99% av sveriges befolkning varje valår. Fast ni i folkpartiet kanske sätter alla medborgare som är frivilliga på era listor, annars kanske de blir lite korta...

Vad gäller Tasso så handlar ju det främst om att konkurrensen om platserna nog är avsevärt mycket större i Stockholm än i norra skåne. På plats 1,3 och 5 (varannan damernas) på valberedningens förslag står idag tre riksdagsledamöter (Lars Ohly, Kalle Larsson och Mats Einarsson). Dessa tre är avsevärt mycket mer förankrade i partidistriktet. Tycker det vore trist (och lite konstigt) att peta någon av dessa till förmån för Tasso.

Vad gäller HBT-personer så ser det i dagsläget ut att komma att finnas gott om andra goda representanter för denna grupp på våra listor (på valbara platser) även utan Tasso. It´s not a one man show, även om Tasso i de frågorna gjort ett mycket gott arbete.

Anonym sa...

Edvard:
Det bara råkar vara så att det är bögarna som sparkas ut från vänsterpartiet? Skulle inte tro det. Nu när det ska gullas med atom-Iran så funkar det inte att ha riksdagsledamöter som protesterar mot sharialagar.

Anonym sa...

Egendomärstöldmiffot, du blandar ihop begreppen men det är ju inte direkt ovanligt att se här.

Anonym sa...

Du försöker troligen tala om empati men jag tror att ditt grundläggande känslotillstånd är avundsjuka.

Anonym sa...

"men dock gjorde den hyfsat grova generaliseringen "afrikaner och araber"."

nja, egentligen är det ju Brå, och det var just därför jag skrev 'generellt'. men jag anser inte att det faktumet att Brå inte detaljerar vilka länder det rör sig om förminskar min poäng på nåt sätt - svenskarna har huvudansvaret för assimilering i egenskap av värdland, medan invandrarna har ansvar att ta avstånd från extremister eller 'bara' familjevåldsverkare och rånare i sina egna etniska grupper.

svenskarna är usla på att ställa våldsamma invandrare till svars och skyller hellre på alla. därigenom osynliggörs den tysta majoriteten invandrare. invandrarna är ännu sämre på att ställa våldsamma invandrare till svars. därigenom osynliggör de sig själva. och ja, jag generaliserar fortfarande grovt för att om möjligt tydliggöra min poäng ännu mer.

sen känns det ganska löjligt att folk regarerar när man konstaterar det uppenbara - vissa kulturer är våldsammare än andra. vi är inte på nåt sätt rasistiska för att vi inte accepterar hedersmord, könsstympningar, barnaga och livslång livegenskap. tvärtom är vi humana.

"slutligen handlar det, precis sm du säger om fördomar. men tyvärr mest om fördomarna inom det svenska rättsystemet som har så mycket lättare att tro att "afrikaner" skulle vara våldsamma än "svenskar". så en vitmedelåldersman släpps på fri fot, afikanen får fängelse. för samma brott. så är det"

nä, så är det inte. för dig kanske det 'mest' handlar om det, men för många andra är det uppenbart att fördomarna frodas precis lika mkt i vissa invandrargrupper. vilket ger utslag i våldsbrottsstatistiken, sexdubbelt. det handlar dessutom knappast om nån sorts officiell vedertagen praxis, utan ledamöters personliga fördomar.

att det sen sitter en massa gaggiga politiskt tillsatta nämndemän som är 70+ i våra domstolar, och mest tittar på den åtalades hårfärg och klädstil är en helt annan femma. där håller jag fullkomligt med om att rättsväsendet med sitt oberäkneliga godtycke är ett stort problem, och fegare än de flesta länders. narkotika- och ekobrott frossar de i och dömer glatt ut straff efter taken i skalorna, men våldsmän kan ju få för sig att hämnas...

Anonym sa...

"Frågan är väl om inte den naive "johan Ingerö" tar dagens pris i "dummaste nyliberala dårhusmupp"...."

...I hård konkurrens med "Anders" och "staffan W".


Frågan är om man överhuvudtaget ska kommentera sån här intellektuell nedskräpning. Men det är lite komiskt ändå att bli kallad nyliberal av nån dagiskommunist som inte kan hitta sitt eget arsle på 3 försök.

"sen verkar det ju tyvärr som att staffan w inte tycker att lesbiska räknas som 'riktiga' hbt-personer, men alla har ju sina blinda fläckar."

Hurså?

"Vad gäller Tasso så handlar ju det främst om att konkurrensen om platserna nog är avsevärt mycket större i Stockholm än i norra skåne."

Låter som en otroligt lam bortförklaring. Möjligen är konkurrensen om de första tre platserna hård, men längre ner på listan hade han väl kunnat satts in utan större bekymmer? Tasso blev struken för att han har kritiserat Ohly och kommunistfalangen, så enkelt är det.

Anonym sa...

Ohly har ganska liten makt över riksdagslistornas utformning. Och vad gäller "kommunistfalang", tror ni själva att det verkligen är så enkelt?

Det spelar ju inte så stor roll vad ni tror men det är ju onekligen så att när tre PS-ledamöter och nuvarande riksdagsledamöter ställer upp så är det svårt att peta ut dem även om man tidigare varit invald i riksdagen från en annan valkrets. Att tro att det ska gå på automatik låter lite väl naivt. Tasso visste nog om att hans chanser var små.

Vad gäller platserna längre ner så tror jag inte att det är omöjligt att Tasso kommer återfinnas där. Men vänsterpartiet har idag 6 mandat i Stockholms stad + län vilket alltså innebär tre män. Och bland dem har jag svårt att se "nackskottet" i att Tasso inte konkurrerar ut Lars Ohly, Kalle Larsson eller Mats Einarsson som alltså alla tre är riksdagsledamöter och också ledamöter av partistyrelsen och under lång tid varit aktiva och drivande i just stockholm.

Till snubben som tror att det är en antihomokonspiration. Du är skoj du. Snacka om att inte veta vad du snackar om. Tror personligen att (v) kommer ha den högsta HBT-kvoten (om man nu kan tala om en sådan) någonsin av alla partier efter höstens val om man ser till hur det ser ut just nu.

Anonym sa...

Jag kan hålla med om att "kommunistfalang" inte känns som en klockren beteckning. Jag tog till deni brist på bättre. "Förnyare och traditionalister" känns också lite väl propagandamässig. I ljuset av dissningen av Tasso kanske man skulle lansera "rättrogna" vs "fritänkare".

Men du missar återigen den springande punkten Edvard. Jag är inte sur för att Tasso inte placerades bland de tre första männen på listan. Jag är sur över att han inte får finnas med överhuvudtaget. Det luktar gammal stalinism. Om han placerats någonstans på listan hade jag och alla med mig som uppskattar det jobb han gjort i hbt-frågor kunnat kryssa upp honom. Att stockholms valberedning är såna äckligt småsinta politruker gör att min tro på vänsterpartiet får sig ytterligare en törn.

Och jag vet inget om det du säger om alla dessa öppet homo- coh bisexuella vänsterpartister som tydligen ska ta plats i de folkvalda församlingarna efter valet. Tasso är (v)s mest kända homokämpe. Att behandla honom på det här viset gör att partiet tappar förtroende bland den del av väljarkåren som utgörs av homo- och bisexuella.