onsdag, januari 25, 2006

"A polity of cowards"

Detta är visserligen från i fredags, men jag upptäckte det nu och det tål i dessa tider att läsas varje dag. Den närmast undantagslöst briljante Chris Floyd.
[N]o terrorist attack, no matter how massive, could destroy the American republic. This can only be done from the inside -- and only by the deliberate choice of those in power. At every turn, the Bush gang has sought to instil a blind, quaking, automatic fear in the American people, so that when they hear the word "terror," they jump to the Boss's tune, they run for cover and burn the Constitution to keep them warm in their hidey-hole. It's been a remarkable exercise, really: the attempt to create a polity of cowards.
Läs gärna hela.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jaså, du vill ha medborgare med civilkurage, skydd för envåldshärskare och ett starkt civilsamhälle, Ali. hur ska du få till stånd ett sånt, grundat på socialistisk filosofi?

sudda du det här inlägget oxå om du tycker det är så kränkande. jag tycker bara det är kul att omformulera mig de gånger jag skriver så kort att det inte är lönt att spara.

(det hade dock inte skadat om du hade förklarat vad det var som sved så hemskt, men det är väl för mkt begärt antar jag)

Anonym sa...

Massförstörelsevapen kan definitivt förstöra USA. Det globala kapitalets rövarmetoder tillsammans med staterna i jakt på rikedom och makt ökar ständigt risken för att kombinationen terrorister och massförstörelsevapen blir verklighet.

Kärnvapen kan förinta städer. Panik, flyktingströmmar, kollaps.

Anonym sa...

Vad är det som gör dig så övertygad med 9-11 i åtanke att ingen någonsin skulle få för sig att använda massförstörelsevapen mot USA.

Dessutom hatar väl du den frihet som den amerikanska konstitutionen står för så du skulle väl vara den första att sätta eld på den om du fick chansen.