tisdag, januari 24, 2006

Senarelagd julafton med unken doft

Detta är helt galet (fr. TT):
De borgerliga vill att KU granskar Skynews och CNN:s första sändningar om flodvågen. De vill veta hur väl informerad statsministern var första katastrofdagen.
[...]

KU kunde på tisdagens sammanträde inte enas om att vända sig till tv-bolagen. Ett eventuellt beslut tas på torsdag.
- Vi måste ta reda på vilka sändningar statsministern verkligen tittade på så att vi inte tar in fel sändningar, säger KU:s vice ordförande Göran Magnusson.
Det är riksdagens konstitutionsutskott vi talar om här. Borgerligheten har för länge länge sedan tappat bort frågan om landets krisberedskap och respekten för de förolyckade. De är bara besatt av Göran Perssons person, och av att få agera TV-åklagare. Det är en politisk opposition värd förakt.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Göran Persson har väl en del att göra med landets krisberedskap, eller?

Anonym sa...

Deras uppgift är att utreda statsministerns roll i den tragiska olycka som skedde. Du har verkligen inte skrivit ett enda inlägg sista halvåret som kritiserat Göran Person, alltid är det nåt försvar av något hos honom, eller så är han en "retoriskt skicklig" politiker osv.

Varför slicka hans godsägande rumpa? Han har ju ingenting med arbetarklassen att göra annat än som representant för ett parti som anser sig företräda majoriteten av svenska folket.

Anonym sa...

Att granska makten i samhället är viktigt. Att utkräva ansvar när något gått fel är en naturlig del i en demokrati. Socialdemokraterna, med sitt långa maktinnehav, bör och skall granskas extra hårt eftersom erfarenhet visar att makt kan korumpera.

Anonym sa...

Håller med martin, Det sista Sverige behöver är ytterligare "nyttiga idioter" som okritiskt försvarar det mesta vad den sittande regeringen tar sig för. Att de flesta i regeringen är skickliga coh vana lögnare är välkänt och även om jag håller med om att det är lite magstarkt att granskas med dessa metoder så är det fortfarande bättre att lögnerna avslöjas.. Även om sittande lögnare påstår sig värna arbetarklassen.

Anonym sa...

Förläst Djävel said...

Ali. Var är svenska polismyndigheten på väg? Vad är det som händer egentligen? Jag trodde hela den här Säpo-grejen vi diskuterade för några dagar sedan bara var ett infall-liknande betänkande som Säpo hade kläckt ur sig i brist på andra uppgifter.

Ryska militärer i Norrland och Gymnasieelever som angivare åt Säpo. Nu måste vi säga nej.

Anonym sa...

Snart tror väl svenska folket att tsunamin orsakades av Göran Persson. När man ser kommentaren från Martin där han säger "utreda statsministerns roll i den tragiska olycka som skedde" inser man att borgerligheten nog vinner en och annan poäng på sina utlagda dimridåer.
Eller när anonyma kommentatorer påstår att man ska utkräva ansvar när något gott fel. Sossarna skulle väl hindrat tsunamin kan jag tro.

Anonym sa...

Nej, "j-vla ordning får det vara!":

Jag tycker att Ali har fullkomligt rätt i sin kritik av den patetiska borgerliga oppositionens agerande i samband med Tsunamikatastrofen. Utan att för en enda sekund ursäkta Göran Perssons auktoritära tendenser eller socialdemokratin eller Laila Freivalds något valhänta agerande. Men det är en sak att rikta berättigad kritik mot bristande beredskap. En helt annan sak att försöka vinna partipolitiska poänger på en mänsklig tragedi, som inte drabbade svenskarna hårdast.

Jag finner det mycket märkligt att den borgerliga oppositionen utkräver ett ansvar från svenska staten för en naturkatastrof som inträffade i en annan stat, långt utanför Sveriges gränser. Agerandet påminner om en inverterad variant av den nordkoreanska regimpropagandan där diktatorn Kim Il Sung tillskrivs mirakulösa krafter och får äran när solen lyser över Korea. Byt ut Kim mot Göran Persson så har ni borgerlighetens argumentation i ett nötskal.

Lika patetiskt blir det när borgarna kräver att STATEN ska agera för de drabbade individerna, när borgarna i ALLA ANDRA SAMMANHANG föraktfullt pratar om den socialdemokratiska staten som fixar allt åt oss och inte låter medborgarna ta ansvar själva. Vi kan ju t. ex. se på hur USA agerade i samband med flodvågskatatstrofen, eftersom USA brukar lyftas fram som ett föredöme bland moderater och folkpartister på hur bra det blir när individer får lösa sina försäkringsproblem på egen hand och ta eget ansvar.

Det är fullt logiskt att USA inte betalade flygbiljetterna för de amerikanska medborgarna som blev strandsatta i Thailand. Det borde vara fullt logiskt att borgarna pekar på USA:s agerande som en förebild för Sverige, om de menar allvar med att vi bör liberalisera vårt land och skapa mer individuella lösningar. Men icke!!! Istället skriker moderater och borgare högt av ilska för att svenska STATEN inte betalar INDIVIDERS hemresa.

Plötsligt blir alltså moderater och folkpartister mer sossiga än sossarna själva, och kräver en massa eknomisk kompensation till de som, fullt frivilligt, köpt semesterresor till Thailand. Varför kräver de inte att försäkringsbolagen och de enskilda resenärerna löser denna fråga, precis på det sätt som det går till i deras drömland USA?

En liten elak tanke slår mig: Borgarna är bara nyliberaler så länge det inte drabbar DEM SJÄLVA och deras väljare, alltså många av de välbeställda stockholmare som semestrade i Thailand. Så fort DE SJÄLVA eller deras väljare drabbas av olyckor blir de entusiastiska socialdemokrater och statskramare. I synnerhet om det är en socialdemokratisk regering som styr som de kan beskylla för naturkatastrofer utom mänsklig kontroll.

Jag mår så illa av borgardrevet så att jag får kräkkänslor!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Om Persson tycker jag inte men det hindrar inte att han är en skicklig retoriker och debattör, men det senare kanske mest beror på det usla motståndet. Men nog börjar de bli lite löjeväckande med denna flodvåg som spolat bort all sans och måtta och värdighet från oppositionen.

Katastrofrapporten fastslog väl ganska tydligt att bristerna i krishanteringen berodde på att ingen krishanteringsberedskap fanns.

Vad är de ute efter att Persson, Freivalds, UD etc var väl insatta i läget och förstod katastrofens omfattning men av ren illvilja lät bli att agera?

Det troliga är att de förlorar mest själva på detta utdragna barnsliga harvande. Det finns ju en anledning till att vi fått dras med halvdana sossar i närmare 70 år som statsbärande parti, den lilla nordliga randstaten har av någon anledning begåvats med världens i särklass mest obegåvade opposition. Att ett parti i en demokrati så helt kunnat dominera i ”snart” ett sekel kan bara bero på inkompetent motstånd.

Anonym sa...

Hur fan kan ni sitta och skriva att flodvågen är borgerlighetens fel!!!!!????!!!!!

Nån jävla måtta på tokerierna får det väl vara!!
Ni spottar på allt vad sans heter med era insinuationer och jag blir illamående.

Nävars. Bara skojade lite. Men tycker det är kul att ni kan hetsa upp er till fradga mot era egna fria fantasier. Rock on.

Anonym sa...

Vill klargöra att i som i så många andra fall och också i fallet med tsunamin så har regeringen blåljugit folket upp i ansiktet och handlat inkompetent.

Vill återigen varna för att okritiskt försvara den sittande regeringen, trots att den tagits med byxorna nere, ljugandes om nåt som faktisk har allvarliga konsekvenser.

Tsunamin var inte regeringens fel, men när vi nu har en regering som säger sig ta hand om alla medborgare från vaggan till graven och dessutom använder beräknande lögner och mörkläggningar så ska det fan granskas.

Det är ju inte direkt en blowjob som utreds utan faktiskt nåt som påverkar folk.

Anonym sa...

Lasse Strömberg skrev:

"Snart tror väl svenska folket att tsunamin orsakades av Göran Persson. När man ser kommentaren från Martin där han säger "utreda statsministerns roll i den tragiska olycka som skedde" inser man att borgerligheten nog vinner en och annan poäng på sina utlagda dimridåer"


Vad bra att du klipper ut mitt inlägg så att det inte alls går ihop med mitt ursprungliga påstående. Att KU gör denna sak är helt naturligt - DET ÄR DERAS UPPGIFT ATT GRANSKA REGERINGEN. Har jag sagt att Göran Person är ansvarig för att tsunamin skedde? Nej, jag sa att regeringens agerande under de första dagarna bör utredas. Varför? För att de agerade som yra höns.

Att USA:s regering har en mer konsekvent, om än tragisk politik, ursäktar ju inte detta. Eller att svensk borgerlighet är om möjligt än värre än sossigheten.

Anonym sa...

Citat


Varför slicka hans godsägande rumpa? Han har ju ingenting med arbetarklassen att göra
---------------------------------

Till skillnad från dig då?



Citat

annat än som representant för ett parti som anser sig företräda majoriteten av svenska folket
----------------------------------

Till skillnad från vilka?

Anonym sa...

Wohoo!!! Motfrågningsretorik!!!

Anonym sa...

"Till skillnad från dig då?"

Nu är inte jag statsminister som har köpt en 20 miljonersgård i Småland och får chokladpraliner utkörda med privatchaufför från NK varje söndag. Jag arbetar, och ganska mycket, men för mycket mycket mindre lön.

Men varför handlar detta om mig? Det är Person som ska stå till svars inför KU, inte jag.

"Till skillnad från vilka? "

Inga ö.h.t. i riksdagen idag, även om V kan ha sina ljusglimtar när dem talar om socialism som människans frigörelse från löneslaveri t ex.