lördag, januari 14, 2006

Välskrivet om Iran

Ta en stund och läs den här artikeln hos William Bowles. En mycket god genomlysning av det lögnmaskineri som åter har aktiverats – denna gång för att bereda marken för ett eventuellt militärt angrepp mot Iran.
Earlier, Blair told a meeting of EU ministers
“Can you imagine a state like that with an attitude like that having a nuclear weapon?” he asked rhetorically.
A comment he should surely address to Israel which already has nuclear weapons.


USA:s globala våldsapparat är beroende av sina ideologiproducerande legioner för att skapa samförstånd för grova övergrepp runt om i världen. Hela efterkrigstidens historia, men alldeles särskilt de senaste årens nykoloniala strävan efter strategisk direktkontroll, visar att de alltid kommer att stampa fram förevändningar för det militära understödet till sitt allt mer ifrågasatta världsherravälde. Politiskt måste därför ställningstagandet mot amerikansk interventionspolitik vara centralt – och entydigt – för varje frihetsrörelse runt om i världen.

42 kommentarer:

Anonym sa...

Anser du att länder som skrivit under FN´s regleringar om dessa frågor bör leva upp till dom eller inte?

Anonym sa...

Har det funnit/finns det en strävan hos Israel att förinta Iran?

Har det funnit/finns det en strävan hos Iran att förinta Israel?

Anonym sa...

Den liberala demokratiska världen bör, och skall, ha ett väpnat övertag mot dess totalitära dito. Gillar inte Sharon, men jag föredrar hans godtycke och ideologi framför Ayatollornas.

Anonym sa...

Tycker inte du heller att länder som förbundit sig att leva upp till Iaea´s regler ska behöva göra det?
Varför berör ni inte
sakfrågan?

Är den ointressant?

Anonym sa...

Dessutom undrar jag om du menar att Usa´s motparter i den här och många andra frågor lever upp till Genevekonventionen o.s.v?

Är det din åsikt att dom gör det?

Om inte varför använder du då det som argument mot Usa?

Är allt otroligt enkelt?

Så enkelt att man inte behöver anstränga sig överhuvudtaget?

Anonym sa...

Israel är en förlegad kolonial aggression och ett ständigt hinder för all tänkbar fred och utveckling i området.

Utan världens tredje största krigsmakt beväpnad till tänderna med kärnvapen och en sionistfascistisk apartheidpolitik som bygger murar och indianreservat mot sin omvärld vore denna västmakternas lilla terrorenklav tvingad att förhandla fram fred med sina grannar, detta är ett faktum.

En fred PÅ LIKA VILLKOR, men å andra sidan vad skulle man med ett Israel under sådana demokratiska förhållanden?

RIV NER MUREN SLÄPP FÅNGARNE LOSS RIV ISRAEL!

De hysteriska Sionistfascisterna kunde då åka tillbaka till Brooklyn eller tillsammans med sina fundamentalistiska ledare i Knesset ställas inför rätta och vanliga hederliga judar bo som de alltid har gjort med sina palestinska grannar men som sagt under ett gemensamt tak.

Det råder ingen tvekan att om att sionisterna inser att deras fascistiska konstruktion förr eller senare måste falla, frågan är snarare kommer detta att ske INNAN den USraeliska aggressionspakten ger sig på Iran och flyttar ut gränserna till ett stor Israel mellan Eufrat och Nilen?

Israel har ingen framtid i sin nuvarande konstruktion precis som med Sydafrika, det är vinna eller försvinna som gäller för sionistfascisterna i Tel-aviv (och Washington) som tydligen och uppenbarligen med kärnvapen tänker satsa allt på ett kort och invadera Iran.

Det kommer också att bli deras sista aggression i området, vi kommer än en gång få se den amerikanska och Israeliska flaggorna blekna bort i den persiska ökensanden....

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=%20CH20060103&articleId=1714
http://www.counterpunch.org/whitney01132006.html
http://www.new-enlightenment.com/dollar_imperialism.htm
http://www.antiwar.com/justin/?articleid=8352

Anonym sa...

Israel utgör ett allvarligt hot mot Iran och detta har bekräftats av israeliska uttalanden.

Iran har inte anfallit något land (det var Saddam som anföll Iran med stöd från sina vänner i främst Europa o USA) under de senaste decennierna, medan Israel har anfallit flera grannar (inkl. flygräder) och sedan länge ockuperar Palestina...

Därför utgör Israel med dess militära styrka ett hot mot Iran.

Anonym sa...

Nån fler som anser att FN och regeleringarna av kärn teknik irrelevanta?

Anonym sa...

Även om Iran skulle ta fram kärnvapen så har de under dessa förhåkllanden sin fulla rätt att göra det.

Iran står inför ständiga aggressions hot från Israel och USA och har enligt FN stadgarna också rätt att skydda sig .

En terrorbalans vore under nuläget ett välkommet avbräck för de amerikanska och israeliska expansionsplanerna och även för den globaliserade marknadsdiktaturen som sådan.

Anonym sa...

Den "intellektelle" kan ju fråga sig varför inte Israel skrivit på de konvensioner Iran har gjort, varför sionistiska galningar som hotar och invaderar ndra länder skulle ha större rätt till kärnvapen varför Israel Pakistan och Indien men inte Iran?

Anonym sa...

Å håll i hatten nu! Efter att just sett Ahmadinejads presskonferans på CNN, vad är problemet? Karln har ju rätt!

Anonym sa...

Till er som enbart läter nyheter om Iran filtrerade genom västliga mediekonglomerat, balansera gärna detta med deras egen nyhetsbyrå

Och andra källor som de ali och Anti-sionist hänvisar till..

Anonym sa...

Kurt says.....

Vad är problemet? Skall vi acceptera religiösa fundamentalistiska stater som öppet hotar att förinta ett demokratiskt Israel?
Hur snedvriden skall vänstern tillåtas bli i sitt paranoida hat mot USA och kapitalism. Marknadsekonomi har baksidor det är sant, men får jag välja lever jag varken i Iran eller forna DDR där inget skydd finns/fanns för enskildas rättigheter.
Det är klart Israel känner sig hotat av Irans galna president. De gör väl som mot Irak, slår till och spränger borta hela skiten. Det hade jag också gjort.

Anonym sa...

Kurt says.....

Vad är problemet? Skall vi acceptera religiösa fundamentalistiska stater som Israel och USA som öppet hotar att förinta hela mellanöstern?
Hur snedvriden skall högern tillåtas bli i sitt paranoida hat mot allt som andas alternativ till global marknadsdiktatur under en allt rikare bankirmaffia . Marknadsekonomi har baksidor det är sant, så hellre demorati för alla och inte ett fåtal .
Det är klart Iran känner sig hotat av Israels galna president. Israel gör väl som mot Irak, slår till och spränger borta hela skiten. Det hade jag också gjort och ni som inte är med mig USA och Israel kan dra åt helvete

Anonym sa...

Hehehe....Klockrent!

Israel och USA inte bara hotar dom invaderar ockuperar och inrättar tortyrgulag också, mot alla som är emot den globaliserade marknadsdiktaturen, men här har de stött på patrull i ett land som likt Asterix galler sätter sig mot hela fascistimperiet.

Mitt fulla stöd går till det Persiska folket och alla andra folk som inte vill bli amerikaner...

Anonym sa...

men får jag välja lever jag varken i Iran eller forna DDR där inget skydd finns/fanns för enskildas rättigheter.


Klarade du inte av att vända på den meningen? Vilket land lever du helst i?

Anonym sa...

Att kalla Guantanamo för gulag är lika begåvat som att kalla Burträsk miljonstad. Hur tröga kan ni bli?

Anonym sa...

"men får jag välja lever jag i Iran eller forna DDR där inget skydd finns/fanns för enskildas rättigheter."

Nej det är sant och inte heller i Kuba eller numera stora delar av Latinamerika finns något större utrymme för egennyttiga samhällsparasiter med rakbladsvassa armbågar, det finns det aldrig i en egentlig demokrati...

Men du föredrar väl att stänga in dig med dina stulna medel bakom murar militär och taggtråd?

Anonym sa...

Då kan du väl flytta till Guantanamo eller något annat tortyrgulag och stanna där.

Anonym sa...

Inte bara Iran som hotas av supermakten, även våra grannar i lusekofternas förlovade land får en skarp tillrättavisning när de får för sig att de kan ha egna åsikter och tänka fritt.


US Secretary of State Condoleezza Rice threatened Norway with "serious political consequences" after Finance Minister and Socialist Left Party leader Kristin Halvorsen admitted to supporting a boycott of Israeli goods.

Anonym sa...

Apropå det så borde Norge gått ur aggressionspakten NATO för länge sedan.

Vad fan har de där att göra?
Vad har vi där att göra?

De är ju iallafall öppet med och inte smyganslutet som Sverige....

Anonym sa...

Inte en enda kommentar om sakfrågan än så länge.

Är IAEA relevant eller inte?

Anonym sa...

När saker och ting får koka ner slutar summan av kardemumman alltid på samma ställe: Israel..ständigt denna pain in the ass. Varför börjar vi inte där brottet redan begåtts? Varför ska vi gissa vad Iran avser att göra då vi redan sett vad israelerna gjort? Vill någon tro att folk i muslimska länder går på det här? Allvarligt.?

Anonym sa...

Det är mycket märkligt att uppleva hur passiva olika vänsterdebattörer är när det kommer till att kritisera de dominerande maktstrukturerna i arabvärlden. Om de nu inte samarbetar med USA, förstås.

I arabvärlden bygger all politisk makt på goda relationer till feodala klanledare och till prästerskapet, vänsterns naturliga fiender kan man tycka. Att avbilda feta präster och kapitalister har alltid gjorts med förtjusning av Esbatis politiska vänner på hemmaplan.

När får vi se den vetenskapliga marxismen gå till storms mot koranskolor i Pakistan eller mot kvinnans situation i arabvärlden? Det lär dröja, för vänsterns hyckleri är monumentalt. Vi kommer aldrig att få se vänstermedia teckna nidbilder av mullor och profeten Mohammed därför att vänstermedier upplever dessa storheter som allierade. Fascister och kommunister är nära besläktade, det blir tydligt i vänsterns relation till fascismen i arabvärlden.

Anonym sa...

I väst betyder demokrati och politisk makt ett val mellan två eller fler identiskt klonade parter, de kan kalla sig vad som helst men politiken blir bara en och tillåts bara bli en:

Nyliberalism och oligarki.

De egetliga alternativen manövreras ut, förtigs eller mördas (Kennedy King Palme osv)

Som ledare för något av dessa "alternativ" är du fullständigt beroende av företagsmaffian och deras lobby, den som får mest pengar vinner.

I €U får medborgarna (eller "konsumenterna" som de hellre vill kalla oss) i den mån fria val tillåts, rösta i oändlighet tills resultatet blir det €Urokraterna och företagsmaffian bestämt.

De nationella regeringarnas makt har därunder mer status av extremt välavlönade diskussionsklubbar

Denna raffinerade form av banditvälde är naturligtvis inte demokrati utan marknadsdiktatur.

Anonym sa...

Undrar var denna skjutglada nyliberala dårhushöger som skitar ner här befinner sig på dagtid?

Varför går de inte omkring bland folk och skränar om att bomba oliktänkande till lydnad?

skicka dom här nyrika snorhyvlarna som dokusåpa till en ö istället där de kunde leka flugornas herre tills de börjar grina...

Anonym sa...

Kurt says...

Mahmoud Ahmadinejad är en trevlig prick, verkar i det mesta dela VPK´s bekymmer om en bättre värld att leva i.

Anonym sa...

Iran må ha en mycket osympatisk ledning, (liksom Israel) men personligen skulle jag känna mig betydligt säkrare om de lyckades ta fram kärnvapen. Det är nämligen alltid bättre om båda parter i en konflikt har bomben, än om bara ena parten har den. Det bästa vore förstås om ingen hade den, men Israel verkar inte vara särskilt samarbetsvilligt på den punkten.

Anonym sa...

en komplicerad fråga som inget tjänar på att båda sidor smutskastar varandra.

om du vill se en skön smutskastningskampanj, kolla här, en sammanställning av hur Centern och Moderaterna slåss om vem som är mest höger! Hysteriskt kul!

Tja/Lina

Anonym sa...

Det är nämligen alltid bättre om båda parter i en konflikt har bomben, än om bara ena parten har den. Det bästa vore förstås om ingen hade den, men Israel verkar inte vara särskilt samarbetsvilligt på den punkten.

Det beror på vilka parterna är din jävla dåre!!!!

Anonym sa...

"Det beror på vilka parterna är din jävla dåre!!!!"

Ja, till viss del. Nu är det endast Israel som faktiskt har en nylig historia av aggression mot andra länder, så det vi har nu är absolut ett worst case scenario.

Din jävla dåre.

Oscar Troedson sa...

Iran och dess styre ger ju utan tvekan en mer hotfull bild gentemot omvärlden än vad Isreal gör. Jag är verkligen inte pro-Israel men jag tycker det är självklart att man känner sig tryggare med att Isreal har kärnvapen än att Iran har det.

Anonym sa...

Känner dårarna här till historien om arabländernas aggression och angrepp mot Israel och deras uttalade önskan att FÖRINTA Israel?

Hittar ni näsan om ni ska peta i den?

Anonym sa...

Ungefär lika självklart som att man känner sig tryggare när det inte finns några araber på tunnelbanan, då? Försök inse att din attityd mot Israel är känslomässig, fullkomligt irrationell, och starkt färgad av det rasistiska sammhällsklimat som råder i dag. Faktum är att Israel otvivelaktigt och otvetydigt är ett mer aggresivt och farligt land än Iran.

Anonym sa...

Kurt said....

Invektiven står som spön i backen på denna sajt. Finns det ingen moderation och eftertanke?
Mahmoud och diktaturen Iran är som de är. Denna regim vill V skydda i folkrättens namn p g a sitt närmast patologiska hat mot USA. Kvinnors rättigheter är nedtryckta, bögar avrättas i parti och minut, oberoende domstolar existerar inte, är detta den tingens ordning vänstern vill ha?
Ser ni inte skogen för alla träd?
Är det inte dags att börja tänka någon gång. Arafats änka sitter och suger på en miljard eller så, det är heller inget som bekymmrar fundamentalistiska läsare av "Das Kapital". Vi lever i en sjuk värld det är sant. Undrar försynt, vilka är sjukast. Inte är det i vart fall jag.

Anonym sa...

Kurt said....

Snygg och stilenlig censur a la Stalin Ali genom att ta bort mitt synnerligen modesta inlägg jämfört med alla invektiv från vänstern/muppare på denna sajt!

Du är en stackars ynklig liten krake som ingen kritik tål när det kommer till kritan.
Du försvarar kvinnoförtryck, mord av bögar, iranska folkdomstolar mm i demokratins namn, i ditt blinda hat mot USA. Någon gång är det dags att vakna upp!
Bättre sent än aldrig.

Anonym sa...

Kurt said...

Förlåt, såg att inlägget laddades upp nu.

Anonym sa...

Snälla Kurt, försök sansa dig lite. Alla är inte ute efter just dig.

Anonym sa...

Lite konstigt att behöva läsa att massa människor som aldrig varit i iran har FULL koll på vad som händer där och beklagar sig över irans styre och de orättvisor som dagligen drabbar iranier.

Människor som aldrig NÅNSIN tidigare brytt sig. "Deras problem därborta"

Vi Iranier som befinner oss i sverige är ju här PGA av detta och oftast för att våra föräldrar antingen kritiserade detta till en gräns att de kände att deras liv var i fara eller för att de inte ville att vi barn skulle växa upp i en sån miljö.

Så nej inte fan försvarar vi detta! Inget utav det. IDIOT!

MEN det innebär ju inte att vi inte är rädda om våra familjer, vänner och bekanta som bor kvar???

Ska de behöva stå ut med att dessutom bli ockuperade eller skadade av amerikanske flygräder???

Hur fan skulle de må BÄTTRE av detta???

Vi som VERKLIGEN bryr oss, beklagar oss över förhållandena där och kämpar för en friare Iran dagligen (det gäller givetvis majoriteten av de iranier som bor där OCKSÅ, speciellt ungdomarna) men UTAN att stödja en politik som innebär BOMBNING av våra nära och kära.

Ja, alla utom galningen som leder MUF, men han skulle nog säkert sälja sin egen mor på E-bay för att få mer höger-kred!

PS. Har nån allvarligt talat ens TÄNKT på att det kanske är så att elförsörjningen i iran ligger på dekis och att ett kärnkraftverk vore välbehövligt (precis som i fina neutrla sverige). Bara en tanke!

Anonym sa...

Kurt says...

Halleluja! Prisa Irans diktatur och dess goda avsikter.
Lever ihop med en iranska och tror mig genom henne ha fått en liten, om än ynka, förståelse om detta folk o land.
I de flesta fall är det högutbildade iranier som flytt. Detta innan det blev alltför jävligt i detta land och dörrarna började att stängas.

Knappast någon iranier i exil prisar den värdegrund du åberopar. Varför skulle dom annars vara här?

Anonym sa...

Kurt, kan du läsa? Allvarligt talat, om du bara ska skämma ut dig kan du lika gärna hålla tyst.

Anonym sa...

Kurt said...

Kan inte förhindra de/dem som kopierar inlägg i mitt namn. Jag har inget att skämmas för. Saknas bara annat.