måndag, februari 06, 2006

Alliansen hittar hem

Faktum-gänget följer upp succén med Kina-TV, och lanserar finfina Freedom News Network. Titta här, och läs mer här. Men Pär Nuder mår givetvis fortfarande bra. Det är det huvudsakliga.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Baah, alliansen är ungefär 2% till höger om sossarna. Vore roligare om de kunde göra parodi på hur lika alla partier är istället.

Här är de nyliberala originalen jag antar de försöker parodiera/"skrämmas" med

Freedom Network News

Freemarket News Network

Gärningsmannen sa...

Kul när statstelevisionen driver med makten. Men vänta... Det var ju oppositionen de drev med. Mmmmm. Man biter inte den hand som föder en.

Anonym sa...

Haha fan vad kul, "varje klassrum kan vara en sambandscentral för terrorattacker", "jag har sett muslimer här"!

Tack för tipset Ali! :)

Anonym sa...

Gärningsmannen,

Har du kollat på Faktum tidigare? Man har drivit ganska hårt med sossarna med Kina-TV. Mer än någon icke-statlig media jag känner till.

Anonym sa...

Gärningsmannen har tydligen glömt bort Kina TV...

Jonas N sa...

Fredrik

Du har helt rätt, Kina-TV var faktiskt riktigt lyckat som satir. (FNN funker inte i närheten av lika träffsäkert, men som Neolib säger är den politiska skillnaden med Allians och Regeringsröran hårfin retoriken till trots)

Men poängen jag ville göra är att det blir lite för mycket 'dagis' över det hela när 'opartiska' SvT måste göra politisk satir med 'rättvisa' proportioner. Alltså, om det drivs med sosseregeringen (typ Kina-TV) under ett antala månader måste(!) det drivas i samma utsträckning med den politiska oppositionen för att SvT inte skall anklagas för att vara partisk.

(Jfr valstugereportaget riktat mot (m) och granskingen av (vp/vpk) av samma redaktion. Båda bra program, men den skenbara balansen är konstlad, rentav chimär, men nödvändig för att bibehålla illusionen av allsidig/opartisk)

Bara tanken på politsk satir utportionerade med lika många slevar åt alla håll (nja, båda sk håll) av rättviseskäl är löjeväckande ...

SvT behövs inte ... och absolut inte för dokusåpor eller slapstick- och satirunderhållning. Detta understryks ju mer, ju fler ggr SvT måste anstränga sig för att bevisa att de är sk 'fri televison'!

Fast de som tänkte rätt från början behövde inte dessa påminnelser. Tvångsfinansierad mediekonsumtion blir mer urtida varje kvartal ... (och dyrt)

Anonym sa...

Nej det är ju bättre om Stenbecksfären äger hela skiten.
På så sätt blir det inget snack om vad som är rätt.
Dessutom kan dom fragmentera folks hjärnor ifred utan konkurrens från Svt´s vägran att bryta programmen för reklam.

Anonym sa...

Bra ide med en parodi inspirerad av fox news, men tempot och känslan i fox news saknas och det blir inte lika roligt som kinaTV.

Som vissa andra redan påpekat blir det väldigt krystat att driva med den "hemska" oppositionen som ändå aldrig får mandat att ändra något.

Lite appropå så är det väldigt skönt att det äntligen har blivit tillåtet för SVT att göra program som det om utnämningsmakten. Men även där blev det väldigt krystat att programmet i "opartiskhetens" namn upprepade ett antal gånger att det minsann inte bara är sossar som får uppdrag i spelet kring utnämningarna.

Väntar fortfarande på ett mer djupgående program om den svenska enpartistaten. Men det lär ju inte komma i SVT.

Erik Hultgren sa...

Haha... jag tyckte den var sjukt bra. Särskilt det med skolan. I klass med kina-tv!

Andreas sa...

klockren satir