måndag, februari 13, 2006

Genomborgerligt, var ordet

Analysmannen fortsätter att överträffa sig själv. Nu skriver Henrik Brors om ”fyra hjältar i riksdagen som trotsat regeringen”. Bland dem finns miljöpartiets Annika Nordgren Christensen, som
mer i det tysta drivit fram en förändring av såväl regeringens som partiets försvarspolitik. Det forna nedrustningspartiet står nu bakom EU:s militära insatser. Det fick till följd att partiets grundare Per Gahrton hoppade av som försvarsansvarig i partistyrelsen. Men i gengäld har partiet fått ett avgörande inflytande över försvarsanslagen, och undanröjt ett hinder för ett framtida regeringsinträde.
Genom att svika principer, väljare och medlemmar har hon alltså sett till att de facto stödja regeringens linje att föra Sverige närmare EU:s militära äventyr. Mer ockupation i Afghanistan, ett gladare etablissemang, större regeringsfähighet för miljöpartiet. Vilket hjältemod!

Och så slutar det hela – ett flertal medvetet missvisande rader senare (Magnus Alhkvist gör en bra genomgång) – med en hyllning till personvalssystemet och ett löfte om att vältra sig i den annalkande smutskastningen och nedfarsningen av KU-förhören i veckan.

Borgerlig syn på politik går så mycket djupare än partisympati.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alla ska med...i ledet. Och F-N ta den som inte går i takt.

Anonym sa...

Frågan är ifall killar som
Ulf Nilsson, Henrik Brors eller analysisten K-G Bergström gör mer skada än nytta i sitt journalistiska analyserande?

För egen del går det inte ta Henrik Brors på allvar och jag hoppas ingen annan faller i den fällan heller.. =)

Anonym sa...

Det är ovanligt få aggressiva, dramtiska kommentarer från borgarna. Tycker det att Henrik Brors alster innebar en tillräckligt hög koncentration av borgaridioti? Ja, det är ju så att det räcker och blir över. Kan inte karln skaffa sig en spegel hemma, och varje morgon titta på den och fråga sig: "vad faan håller jag på med?" Å andra sidan är det humoristiskt, precis som Muf-Forsells intelligenta och givande debattinviter om MacDonald kryddade med bevis på hans grafiska begåvning.

Högern har övertygat mig: det blir te att rösta orange iår, Framtidsalliansen för Sverige, eller va de heter

Anonym sa...

"Det är ovanligt få aggressiva, dramtiska kommentarer från borgarna"

-Vi bryr oss helt enkelt inte.
Vi vet att eran politik snart enbart kommer diskuteras pa historie lektioner som avskrackande exempel. EU gar at ratt hall och darmed tappar ni makten eftersson makten blir mer och mer centraliserad till Bryssel. Ni har aldeles ratt nar ni klagar pa detta och det varmer i min sjal.