måndag, februari 20, 2006

Pudelseminarium

Intressant bokrelease:

Med anledning av att Pudelns kärna - en bok om Ordfrontfejden utkommer anordnar förlaget Nixon och ABF ett seminarium på ABF-huset i Stockholm, tisdag 21 februari kl. 18.00.

Medverkar gör bl.a. Maria-Pia Boëthius, Åsa Linderborg, Britta Ring, Erik Wijk och Björn Ekelund. Efter korta anföranden blir det fri debatt. Moderator är Stefan de Vylder.

Efter seminariet - runt kl. 20.00 – blir det efterföljande releasefest på restaurang Hatam, Kammakaregatan 9A.

----------
Boken handlar alltså om den uppmärksammade konflikten på Ordfront. En konflikt som handlade om mycket mer än en organisation – den handlade om det politiska debattklimatet och de samhälleliga gränserna för progressiva krafters radikalitet. Ordfront spelade en viktig politisk roll och dess implosion under etablissemangstrycket är intressant att analysera.

Flamman publicerade förra veckan hela Åsa Linderborgs kapitel i antologin – under rubriken Liberala monstertruckar. Hon skriver bland annat:
För mig blev Ordfrontstriden en påminnelse om att en av vänsterns viktigaste uppgifter är att försvara de goda liberala dygderna; liberalerna gör det allt mer sällan själva – de nya liberalerna gör det aldrig.
Läsvärt.


PS. Läs också Jinges kommentar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var ju faktiskt intressant. Den dagen de som kallar sig vänstern försvarar de goda liberala dygderna kommer jag också att vara vänster. I och för sig kallar jag mig vänster redan idag, men ser då på Vänsterpartiet som ett utpräglat högerparti.