söndag, februari 19, 2006

Snart partiledardebatt

Ser fram emot kvällens partiledardebatt. Diskuteras politik, då backar borgarna. Så enkelt är det. Tyvärr kommer debattens resultat i hög utsträckning att bero av efterkommentarerna, som sätter tonen för tolkningen, och förmedlar en bild till dem som inte tittar – och de som gör sitter på makten över kommentarerna har huvudsakligen sin bild helt klar i förväg; att ogilla sossarna och vänstern är en slags grundförutsättning. Denna gång har TV4 en ”expertpanel” som ska analysera hur det gick. Vi får la se vad som hittas på denna gång. Efter partiledardebatten i Agenda förra året basunerade TV-nyheterna att borgarna vunnit, baserad på vanvettigt skev undersökning – där man i princip frågat ett gäng borgerligt sinnade pensionärer vem de tyckte vunnit. Det är svårt att tänka sig något ännu mer tokigt.

Men, som sagt. Allting till trots ser jag verkligen fram emot kvällens partiledardebatt. För om politik diskuteras, då backar borgarna.

Vänsterpartiet vill ha fler människor i arbete, stärka den offentliga sektorn där behoven är som störst, agera mot kvinnors systematiska underordning i samhället, inte minst på arbetsmarkanden där löner och arbetstider sätts på männens villkor, och investera resurser för att möta framtiden. Bomb- och batongalliansen vill göra livet surt för arbetslösa och sjuka, sänka lönerna på arbetsmarknaden och skänka bort stålar till de allra rikaste. Det kommer förhoppningsvis fram idag.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ali, om du fick handplocka en neutral jury att granska debatten, vilka skulle du ta med?

Anonym sa...

Mycket diskussionsklubb och liten verkstad med andra ord.

Om Sverige inte släpps loss ur den nyliberala €U-bakbundenheten kan ingenting konkret uträttas, varför inser inte V detta?

Är de så kåta på att sitta bredvid Persson och hålla i att de aldrig får tummen ur?

Enkel matematik ger vid handen att flyttas makten och politikerna närmare medborgarna (och inte konsumenterna som de kallas i €U) är den också lättare att påverka vilket minskar €litväldet och inaveln.

Då hade det givetvis också varit mer krut i debatten nej, ta med dig Kalle och Tora och bilda ett trovärdigt alternativ, vägval vänster?

Anonym sa...

6 sossepartier och ett kommunistparti som diskuterar hur de ska styra våra liv. Suck.

Politikerna ska inte "satsa" några pengar. Resurserna ska finnas ute bland de personer som skapar dem, och vill de satsa på något område så ska de göra det av egen fri vilja, med egna medel. Politker ska inte bestämma hur många bostäder som ska byggas, hur skolan ska styras eller sjukhusen ska drivas.

Det skapar bara problem. För varje skattekrona som satsas på ett ställe så förstör samtidigt förutsättningarna för ett annat område.

Släpp marknaden fri.

Anonym sa...

Det var en redigt bra debatt, framför allt Lars Ohly imponerade. Men det märks vad borgarna har blivit mediatränare. Det är ju verkligen bara klyschor.

Debattklimat var bättre idag än annars, de gjorde någonting annat än att bara rapa upp min mantra utan så faktiskt konkreta saker. Det känner bra, vänstern kommer vinna valet.

Anonym sa...

Ohly flinade för mycket. Han såg ut som en mobbare.

Ludde sa...

Alltså. Ursäkta mig, men det här är löjligt

"Bomb- och batongalliansen vill göra livet surt för arbetslsa och sjuka"

Sök hjälp Ali. Sök hjälp. Du är patetisk.

Magnus Ahlkvist sa...

Martin: Hjälp får nog många söka om Bomb- och batongalliansen vinner valet. Socialhjälp, eftersom lönesänkningarna kommer att stå som spön i backen.