torsdag, mars 02, 2006

De ännu nyare moderaterna

Jag har skrivit tidigare om den iranska extremhögergruppen Rastakhiz och dess nära samröre med moderata ungdomsförbundet. Man kan tycka att det skulle vara åtminstone intressant att diskutera att personer som i devota ordalag hyllar Shahen av Iran och hans far Reza – fascist och nazikollaboratör – är högt uppsatta inom Muf, men icke.

En av de mest aktiva i gruppen, Ardavan Khoshnood, var till alldeles nyligen ordförande i Muf Malmö. Nu tycks han dock ha hoppat av med besked.

Här har han lagt upp pressmeddelanden samt öppna brev till partisekreteraren, frihetskämpen och numera etikexperten Sven Otto Littorin. Läs gärna. Det är ganska spännande. Vad sägs om formuleringar som
”En del av Malmö Moderaterna har utvecklat sig till att bli en form av modern maffia, som ej är rädda för att ta till fula metoder, för att få igenom sin vilja”
eller
”Tyvärr finns det både homoförakt bland en del av de anställda, och tyvärr, även, en del invandrarförakt. Personligen har jag blivit kallat för både ’kamelryttare från Arabien’ och ’en blatte från Iran’”
eller det något pikanta:
”För övrigt gick årsmötet mestadels ut på personliga påhopp på mig och anklagelser om att jag har varit en diktator och tagit fram ett straffplan. Det blev total tystnad i salen när jag påpekade att detta är ett lögnaktigt påstående med tanke på att jag fick mandat från styrelsen att presentera ett straffplan och styrelseledamöterna stödjade detta. Josefin Malmlqvist, adjungerad i styrelsen och för närvarande 3:e vice ordförande i Malmö MUF och styrelseledamot i MUF Skåne, pratade även om att det var nödvändigt med ”repressalier” mot de som inte följer styrelsebeslut och höll med att ett straffplan var nödvändigt”.
Jag ska inte säga att jag tror på Khoshnoods alla berättelser, och jag ogillar starkt snaskjournalistisk. Men mot bakgrund av hur läget har varit på sistone kanske man ändå får fråga sig vilka som är de nya respektive de gamla moderaterna? Kanske kan detta redas ut i en ”analys” i Dagens Nyheter, som åtminstone innehåller något av begreppen splittring, maktfullkomlig, eller sjuk partikultur?

PS. Vi kan nog trots turbulensen räkna med politisk stabilitet i Muf Malmö. Den nyvalde ordföranden, var tidigare vice ordförande, och utmärkte sig för inte så länge sedan genom att plädera för det fräscha greppet medborgargarden. Hur det blev med den interna straffplanen förtäljer dock inte hemsidan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det SVT-journalister och Analysmannen borde ta fasta på nu är följande:
Splittringen och sönderfallet inom Moderaterna är inte isolerat från resten av händelseutvecklingen, tvärtom är det kopplat till Moderaternas förtalsskandaler och hatkampanjer, där dödshot blivit rutin ("sossejakten").
Man bör också fråga sig; hur skulle ett sådant konflikttyngt och hatiskt parti fungera i regeringsställning? Man får kalla kårar vid tanken. Expressen eller Aftonbladet skulle ju kunna köra någon granskningskampanj i typ en månad: hur ett parti kunde falla från traditionell opposition till hets och våldsromantik?

Johan Persson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Johan Persson sa...

Vad är en intern straffplan? Typ kamratuppfostran?

"Uteblivit från medlemsmöte - tre slag över fingrarna med linjalen.
Glömt att köpa ut alkohol till spritfesten - peppis."

Av någon anledning föreställer jag mig alltid det interna livet i MUF som Ondskan.

Anonym sa...

Alltså det härligaste är ju att den här totala soppan hållt på i över en månad utan att man hört ett pip i media. ta en sekund och jämför uppgifterna från Ardavan och de pinsamt ihåliga uppgifterna om Ung Vänsters påstådda medlemsfusk. MUF-malmö borde vara godis för alla journalister, men icke...

Nisse Sandqvist sa...

Muf Malmö - med ett underskott på 200 000 och en ordförande som får disponera ett Eurocard...? Tja, före detta ordförandens ord "maffia" känns som en mindre underdrift än Alis "sjuk partikultur"...

Anonym sa...

Det finns ett härligt djup och en större bredd i kommentarerna nu för tiden. Allt blir verkligen bättre med tiden och jag som trodde att det var ljug.

Anonym sa...

FORU(M)-SKANDALEN
Mejl-tomten som jobbade för sossarna hade ju som bekant en perifer roll. Men även om han så hade varit fönsterputsare åt dem så hade Littorin, Analysmannen och kvällstidningarna utropat att det är en sosse med en central roll.
Däremot hade det varit annorlunda om han vore ekonomisk-politisk talesman, eller kanske gruppledare i riksdagen för sossarna. Det är just vad MIKAEL ODENBERG är, och han drev för ett par år sedan också en pseudonym förtalskampanj - mot centern!
Så mycket för den enigheten...

Aftonbladet skriver

Anonym sa...

Att MUF lägger mest energi och krut på sprit och fest är ju ingen nyhet direkt.

Men det är onekligen jäkligt intressant att media inte uppmärksammar sånt här. Kanske för att det rör sig om ett förbund med "rätt" färg?

Äsch, MUF kan knappt tas seriöst, med en ordförande som ständigt publicerar artiklar om saker han själv inte fattar och med medlemmar som genomsyras av homofobi, främlingsfientlighet och avsky mot andra religioner än kristendomen...

Anonym sa...

Till "Terror"...

Du menar FÖRE DETTA Ordförande..