onsdag, april 19, 2006

Komplettering till den borgerliga retoriken

Apropå de smådesperata högerförsöken att framställa Sverige som ett skitland och svensk ekonomi som katastrofal. Det här kan adderas dit - minst lika trovärdigt.

13 kommentarer:

Jonas N sa...

Här ges en blixtbelysning av hur vänsterkartellen vill göra Sverige 'ännu bättre'

http://www.sr.se/cgi-bin/kronoberg/nyheter/artikel.asp?Artikel=839935

I rest my case!

Anonym sa...

Till alla borgarglin:

1. Gå in på http://www.bastivarlden.se/

2. Skapa ett bokmärke

3. Fäll en tår av tacksamhet

Jonas N sa...

Håkan

'100 miljoner i kostnad för att minska kostnaderna, och med budgettaket spräckt dessutom ... '

De ansvarigas slutsats:

Vi skall "bli bättre på att dokumentera och protokollföra olika diskussioner"

(jag tror också att någonstans just där gick det fel ... i slutändan ;-)

Anonym sa...

Finns en massa problem i Sverige. Ungdomsarbetslösheten är endast ett av många exempel. De här problemen påverkar livet negativt för miljoner oavsett om vänsterkartellen ignorerar och blundar o inte låtsas om det eller ej.

Att det sen i den internationella högkonjukturen går skapligt för svensk ekonomi är ju liksom ingenting som har med socialdemokrater eller vänsterpartister att göra. Skyldiga till detta är entrepenörer, urholkad krona och de miljoner av oss som går till jobbet varje dag o arbetar.

Anonym sa...

Johan Ehrenberg skriver i ETC i dag att regeringspartierna har beslutat att minska den offentliga konsumtionen. Följande skriver han om vänsterpartiet:

"Vill man på politiska grunder minska andelen offentlig verksamhet, så kan man naturligtvis göra det. Men då borde man söka ett politiskt mandat för att göra det och man borde tala om att man gör det.
Speciellt skamligt är i år faktiskt vänsterpartiet som i sitt policydokument – ”Vänsterns ekonomisk-politiska vägval” – argumenterar för ökade skatter, ökad offentlig andel av BNP och 200 000 nya offentligt anställda."

http://etc.se/artikel/9593/reformbudget

Ali, hur kan vänsterna propagera för 200 000 nya jobb i offentlig sektor när ni redan har beslutat att den offentliga konsumtionen ska minska?

Nisse Sandqvist sa...

Reinfeldt och Ehrenberg ger viktiga förslag till vänstern, i två motsatta riktningar. Det som Reinfeldt säger 23 minuter in i Aktuellt-sändningen stämmer - ekonomisk tillväxt utan expansiv skattepolitik ger minskad offentlig andel av BNP. Finansministern och regeringen verkar för upptagen med att bevisa att moderaterna ljuger, för att se att det går åt fel håll.

Anonym sa...

Guds vredes blogg är långt trovärdigare än Mammoniterna Nudels och AMS hycklande spådomar om hur blidkad "marknaden" dvs några av världens rikaste familjer, skall bli inför nästa budgedperiod och hur många arbetsköparkrämare i bemanningshelvetet som då kan tänkas släppa ifrån sig ett par nya osäkra slavjobb, allt medan Bodström bygger upp nattväktarstaten och inför smygande undantagstillstånd i den personliga integriteten och folkrätten.

Sannerligen lever vi i rövarkungens ö och marknadsdjävulen styr med fast hand...

Anonym sa...

När Stockholm kom på andra plats bland Europas renaste huvudstäder så valde moderaterna att starta http://lortstockholm.se/ . Fast det är ju främst grafitti som moderaterna avser med "lort". Avgaser och partiklar från bilar är ju bara något hälsosamt, det är ju ett tecken på utveckling och framåtskridande.

Anonym sa...

"Avgaser och partiklar från bilar är ju bara något hälsosamt, det är ju ett tecken på utveckling och framåtskridande."

Till "civiliserat" framåtskridande till skillnad från graffiti räknas väl då också daglig mental våltäkt i form av reklamskräp och marknadsfascistiska budskap i vårat tidigare gemensamma offentliga rum, medan vatten och luft håller på att privatiseras måste man ju fråga sig vem som äger tanken?

Vi förväntas att betala för att bli levererade som konsumetboskap åt marknadsmaffian och NWO-dårarna via TV i vårt privata rum och tillflyktsorterna blir allt färre.

När jag var i Vitryssland för inte så länge sedan slogs jag av en sak:

Stillheten, istället för det ständiga reklamskvalet som kastar sig över en så fort man öppnar dörren i valfri steriliserad anglo-amerikansk marknadsdiktatur uppmuntrades här utrymme för kultur och fri tanke, istället för amerikanska klonade köpcentra med McDonalds och Burger kingskyltar så långt ögat når fanns här förutom vanliga snabbköp och små olika lokala butiker, också minnesmärken skulpturer och konst.

Inget perfekt samhälle kanske, speciellt inte om det tolkas utifrån västmakternas brunblåa mediafilter, men folk har riktiga jobb fri sjukvård och framtidstro, det är en bra utgångspunkt.

Anonym sa...

"Guds vredes blogg"... Har man inte totalt missförstått det kristna budskapet? Vilken idiot! Jag kommer ihåg när jag följde en valkampanj i USA, Ohio och stötte på den där typen av bloggar som supportade kristendom i form av "Gud kommer att ha ihjäl dig om du inte röstar som jag". Det är ju patetiskt att använda Gud som ett slagträ i en politisk diskussion för att skrämma ihjäl de politiska motståndarna. Av någon anledning är det just högern som gör det. Det är märkligt och jag förstår inte varför. Ren och skär galenskap? eller är det att argumenten helt enkelt inte räcker till. Det kanske är ett skämt alltihopa och han sitter där och skojar med oss...Guds vredes blogg...tja...speciellt kul var det ju inte i så fall.

Uncle Sammy sa...

mika

istället för amerikanska klonade köpcentra med McDonalds och Burger kingskyltar så långt ögat når

Hur länge var du i USA? 20 minuter?

Anonym sa...

Sammy behöver inte vara orolig, jag har varit i USA också vars fundament vilar på 50 miljoner massmördade ursprungsinnevånare, ett folkmord i kapitalismens namn som fortfarande pågår och som exporterats framgångsrikt i 200 år.

Poängen var dock att man inte behöver ta sig dit (eller för USAmerikaner att ta sig hit) När såg du dig omkring senast? Bor du i en mellanstor svensk stad så har du skiten överallt.

Poängen är också att amerikaner i fortsättningen liksom tidigare inte skall behöva kunna peka ut "sitt" land på en världskarta, när legoknektarna gjort sitt i Afghanistan kan de känna sig som hemma där också.

Vitryssland är väl knappast något paradis för nyrika samhällsparasiter eller oligarker med sylvassa armbågar den sortens "yttrandefihet" sade en överväldigande majoritet nej till, vad man sade ja till var den förhållandevis och i östsammanhang väldigt goda ekonomin minimal arbetslöshet och fri skola vård och omsorg.

Det är väl också huvudanledningen till att västmakterna misslyckades med ett nyliberalt regimskifte även här. Valresultatet innebär i sin tur en mardröm för EU och att de 80% av Polacker Tjecker slovaker och andra östeuropeer som fått det sämre av anschluss-politiken till €U kan få lite framtidshopp även de..

Anonym sa...

Efter att ha exporterat sin "frihet" med bomber och propaganda har inte USA & Co mycket kvar att skryta med, Det här är vad de flesta Ryssar anser om "demokrati" i väst...