tisdag, maj 16, 2006

Distinktion

Johan Forssell (Muf) är noga med gränsdragningarna:
Vi hade en timslång debatt, diskussion kanske förresten är en bättre benämning, om huruvida det är politiker eller människor som skapar tillväxt.

Den debatt på Thorildsplans gymnasium som nämns i inlägget tycks för övrigt ha utspelat sig på ett mycket besynnerligt sätt i Johan Forssells medvetande. Jag kan ställa upp på ringrostigheten, men i övrigt kan vi andra som var på plats konstatera att det gick milt sagt illa för fyrklövern av grotthögerjuniorer. Särskilt underhållningsvärde hade Fredrick Federleys utläggning om att bostadsproblematiken skulle lösas genom att alla fick ”möjlighet” att som han själv och hans ”liberale” namne, inhandla en boning på Lilla Essingen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

hur känns det att folkpartiets johan ingerö ("grotthögerjunior"?) gått om dig på bloggtoppen?

Anonym sa...

din kommentar säger mer om hur du själv har känt inför ali esbatis framgångar som bloggare...

Anonym sa...

Går det att bli mer regressiv politiskt än Federley?

Anonym sa...

Läser baneret på bloggsidan. Varför 20 000 nya hyresrätter? Är inte svenska folket betrodda att få äga sin egen bostad? Måste allmännyttan äga allt?

Får jag köpa mig en kolonilott åtminstone i kommunismens namn och där odla åtminstone min egna potatis? Nä,..., inte det heller,...., äga det är något riktigt fult, dum är jag också,...så det är bättre politiker bestämmer åt mig.

Anonym sa...

Synd att du inte skriver nåt om dina åsikter kring studenter och fribelopp.

Anonym sa...

Låt så vara,..., fribelopp är ok men med krav på prestation. Inget är gratis i livet. Tycker för övrigt synd om alla studenter som utbildas "kollektivt" på alla våra nya universitet till jobb som inte finns. Det är för jävligt. Men typiskt sossar/VP, genom von oben politik dikterar man fram den verklighet man vill ha. Utbilda 1000 apotekare även om det endast finns efterfrågan för 100. Planhushållning kallas det visst.
Cuba är i detta sammanhang ett lysande exempel. Ett land som expanderat socialt, ekonomiskt och mänskligt något alldeles enastående sedan 1959. Fortfarande rullar samma amerikanare på gatorna sedan 50-talet. Detta är den typ av land Ali o hans kompisar vill bygga.

Tacka Gud att vi kom med i EU, nu kan dom bara stå där o prata meningslös skit.

Walle sa...

"Läser baneret på bloggsidan. Varför 20 000 nya hyresrätter? Är inte svenska folket betrodda att få äga sin egen bostad? Måste allmännyttan äga allt?"

Nej, ingen hindrar dig från att skaffa dig ett hus, men för många av oss vanliga dödliga så är hyresrätt något ganska sympatiskt. Bekvämt, säkert och (ofta)rimliga priser. Som ensamstående med osäkra framtidsutsikter så är hyresrätt guld!

Sverige har flest singelhushåll i världen by the way. Det ger en hög efterfrågan på lägenheter.

ps) För att hinna mot din invändning innan den kommer: Jo, vi tänker inte låta dig bygga ditt hus var som helst. Jag vill också komma åt vatten och natur- det ska inte vara ett privilegium för de som har råd att bygga. ds)

Anonym sa...

Jag vill gärna höra mer om hur konfiskation utav företagens vinster och utdelningar passar ihop med ett bra företagsklimat