torsdag, maj 18, 2006

Förvandlingen

När Linda Skugge vaknade en morgon från oroliga drömmar, fann hon sig själv i de övre mellanskikten, förvandlad till en välbetald megafon för reaktionära ståndpunkter.

Det bör i sammanhanget även påpekas att Lars Danielsson – oavsett vad han ägnat sig åt – faktiskt inte har mördat bebisar i Thailand. Bli dock inte förvånad om du snart ser Skugge förfäktande denna tes, som KU-representant för ett grotthögerparti nära dig.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Märker du inte själv att många av dina bloggposter endast handlar om att kalla andra för namn (om man nu rensar bort lite utfyllnad)?

Ali Esbati sa...

Klåpare.

Anonym sa...

Kommunist.

ForestRidge sa...

Riktigt uselt. Till och med för att vara av dig.

Anonym sa...

jag sätter typ tusen spänn på att ca 9/10 av borgarkidsen missar den litterära referensen. nån som sätter emot?

/j

Ali Esbati sa...

:-) Kafkasituation

Anonym sa...

Gregor!

Anonym sa...

En av få saker Skugge har rätt i är att det knappast är synd om medlemmar i nomenklaturan:

Om Danielsson måste gå får han två millar och han får tillbaka sitt gamla jobb. Han är dessutom den som har mest lön av alla statssekreterare.
Ojojojoj vad synd det är om Danielsson.

Anonym sa...

Hon är verkligen "Expressenväck"

Anonym sa...

http://www.ida.liu.se/~johwi/

Kolla in denna din gamla kommunist ;-) Killen ser ju ut som en knark-hippie.

Anonym sa...

Bra! Skugge blir bara sämre och sämre för var dag som går. Snart är hon sämst.

Det är så synd.

Anonym sa...

Skugge har utvecklats till en elak och tragisk figur; det spelar ingen roll om hon diskuterar kejsarsnitt, lucissången eller Lars Danielson... Det är ytterst sällan hon slår huvudet på spiken numera och hon har helt tappat greppet kring självdistansen. Bra att Ali uppmärksammar hennes ärkereaktionära radikal-wanna-be-stil.

Anonym sa...

Dagens ord: reaktionär
R-E-A-K-T-I-O-N-Ä-R

Morgondagens ord: förbruning
F-Ö-R-B-R-U-N-I-N-G

Ordet för alla dagar: viktigt
V-I-K-T-I-G-T

Anonym sa...

Om någon är reaktionär så är det du Ali.

Anonym sa...

Jadu Robin Hood. Och är det inte lustigt att vi genom vår kritik emot bombningarna i Irak och ockupationen av Palestina stödjer terror emot civila också? Hemska kommunister...

Anonym sa...

Vad gör egentligen alla dessa "överklasskommunister" på denna blogg. Ta ut ilskan på mamma o pappa istället, eller be åtminstone om en ny napp, snuttefilt o blöjbyte snälla.......?

Anonym sa...

@ Botnia:

Generaliseringarna och stereotypiseringarnas mästare, är det du?

Hur kan du för bråkdelen av en sekund tro dig vara kompetent att göra bedömningar om personer som kommenterar anonymt på en blogg? Besitter du någon parapsykologisk förmåga, eller sitter du på något topphemligt säpoinstitut (som inte ens "vänstern" skulle kunna konspirera ihop) med total och panoptisk kontroll över oss andra?

Kanske skulle jag göra en liknande läsning av dig? Botnia, hmm, få se. En finlandssvensk ärkereaktionär, bördig från enkla medelklassförhållanden där farfadern genomförde grymma hemskheter först som officer på den vita sidan i inbördeskriget, sedan än mer i fortsättningskriget. Far din ville förändra världen och flyttade till Sverige, där allt gick åt helvete, för här var det '68-rörelsens tid och då farfar (bokstavligen) slagit in i far att kommunisterna skulle man se upp med och helst snöpa direkt; så fick inte far någon att nojsa med på lediga kvällar. Han läste ekonomi, fanns med i utredningen kring palmemordet, och så kom då du; Botnia. Den modige, "klärvojante" och något rultige sonen. Uppvuxen i ett kärlekslöst hem där affektion visats med baksidan av handen och svidande skinkor kallas julklapp. I ungdomsåren tagit din tillflykt till rollspel och liberala teorier; de utstöttas revansch. Har läst ekonomi och nu slits du mellan nyliberalism och konservativism (och ser ingen skillnad dem emellan över huvud taget); på ledig tid porrsurfas det en hel del, men du har börjat flörta med en tjej som åker från samma busshållplats som du. Du har låtit henne gå före i kön till påstigningen tre gånger nu och du ler ditt mest soliga leende när era blickar möts, hon verkar blyg för hon slår ner blicken när era blickar möts - precis som mor när far ser på henne; det är karlek det (vad du inte vet är att du i hennes värld - går under benämningen "den där slemproppen som har så vattniga ögon och lixom äter mig med blicken - jag tror att jag måste byta arbetstider för jag vill inte åka med honom mer").

Så, var det så det var? Isåfall förstår inte jag heller vad du gör haär, på den här sidan!

Anonym sa...

"Uppvuxen i ett kärlekslöst hem där affektion visats med baksidan av handen och svidande skinkor kallas julklapp."

Så jävla bra. Hahahahaaahahah.

Anonym sa...

hahahaha... SJUKT ROLIGT...

nej se, DÄR har vi generaliseringarnas mästare :)

you win!

Anonym sa...

Hon har sett hur Danielsson följet idolen. Idolen hade en älskarinna som i sin tur sen blev chef för ett stort monopolföretag.

De gifte sig och köpte en herrgård som Idolens bror fick renovera. Nu levde de inte lyckliga i alla dar för de glömde fylla i rätt blanketter i socialismens sverige. Så nu är Idolen fortfarande HSB "Han Som Bestämmer" och gift med den fd älskarinnan som numera är fru HSB men båda är polisanmälda. Första gången någon i Idolens ställning som polisanmäls.

Bara i ankdammen Sverige!

M Hazard sa...

Ma cherie, Claire! Touché!

Anonym sa...

Hahaha!
Claire, kan du snälla inte skriva en roman om den tragiska figuren Botnia som har förbittrats genom alla år av aggressiva reaktionära teorier...

staretsen sa...

Någon måste konspirera mot Ali E., ty utan att ha gjort något ont förtalades han en morgon.

Anonym sa...

Claire Vojans

Det bästa som jag har läst på år och dar!!

Jag tror att du har helt rätt