fredag, maj 19, 2006

I saw the sign...

Det här inlägget innehåller enbart information. Så här ser borgerlighetens framtid ut – fria moderata studentförbundets nya presidium:Och det här är inte ett skämt:

På valmötet diskuterades bland annat motioner om nämndemannaväsendet i svenska domstolar, guldmyntfot för valutor, fri testamentsrätt och möjligheten av att privatisera den svenska vargstammen.

Representantskapet valde bland annat att uttala sig för att Sverige bör sända trupp till Irak för att bistå i uppbyggandet av en fri och demokratisk stat.
[Tack t Olof H för tipset]

36 kommentarer:

Kulturella fåror sa...

Det däringa studentaförbundet framstår nästan som något som Sune Hjorth eller Jüri Lina skulle kunna varit med i.

Men allvarligt, vad är det för tomtar? Här ser vi verkligen en representation av moderater som har varit någotsånär på tillbakagång å det senaste - tokkonservativa som mer och mer börjar fasas bort från förbundsstyrelser* och partiuppdrag.

* Detta är ingen nyhet, de konservativa elementen tillåts verka inom parti och ungdomsförbund men den liberala ledningen (årminstone inom muf har tidigare hållit den konservativa kärnan på hillebardslängds avstånd). Detta var något som Peter W. (tidigare "rådgivare" åt f.d. muf-ordföranden (han i fleecetröja som kuppades ur partiet), SvD, Moderna Tider och numera på Neo) berättade för mig då vi umgicks med samma personer vid Uppsala universitet 1999-2000. Han berättade en massa skvaller och sköna grejer om moderaterna! :)

mika sa...

Självsäkra som bara liberalmuppar i den Svenska politbyrån av nyliberaler kan vara.

Snart, öhhh... ge er till tåls pöbelsvin, så kommer smulorna att trilla ner även till er i jorkulor och pappkartonger.

Den ljusnande framtid är vår!

Neoliberal Agenda sa...

Bilden var ganska töntig. Det ser som när kunga-familjen står på slottstrappan och vinkar till folket, men idéerna verkar vara ganska sjyssta.

Nu vet jag inte vad man kom fram till men en uppbackad valuta som inte kontrolleras av politiker i Frankfurt låter som en bra idé, likaså att man ska få skjuta varg fritt på sin egen mark. Man får ge bort egendom fritt 1 sekund innan man dör så varför skulle man inte få testamentera på samma sätt??

När det gäller Irak så är det mer tveksamt varför svenska staten ska skicka bistånd dit.

Håkan sa...

Framför allt privatiseringen av den svenska vargstammen tycker jag känns brännande aktuellt.

Bengt O. sa...

"Neoliberal agenda" tolkar alltså "privatisering av vargstammen" som att man skall få rätt att skjuta ihjäl vargarna. Det har jag aldrig tänkt på förut. Tack tack. Det förklarar ju på ett underbart sätt varför privatisering av post, energi och andra nyttigheter fungerar som den gör! Vänta bara tills sjukvården blir ordenligt privatiserad. "Bunta ihop dom och slå ihjäl dom" som någon sa.

Polhem sa...

Man kan ju fraga sig varfor flera Moderater ar sana otroliga mesar. De paminner allt mer om en flock franska pudlar som forvirrat tassar runt och glafser Johan Forsell i arslet.

Den har bilden ser mer ut som en Star Trek reunion an ett politiskt mote.

Jag tror jag ska flytta till Italien och bli fascist, de har ju i varje fall sjysst stil.

Neoliberal agenda sa...

Allt skall givetvis liberaliseras och privatiseras, vargstammen ägs redan genetiskt av ett amerikanskt företag och varför skulle inte då vargarnas kroppar privatiseras?

Sälj dem till Tyska bankirer på rekreation i vildmarken så kan de skjuta av problemet.

Vatten och ren luft som vi har överskott av här borde bolagiseras och skeppas söderut till bättre behövande och skulle då ge en rejäl hacka till aktieägarna.

Sjukvården är ett sorgligt kapitel eftersom den produkten svårligen låter sig effektiviseras bättre då att sälja ut den så att alla får teckna privata försäkringar, vilket kommer att generera en långt bättre sjukvård än den eftersatta vi har idag.

Igår såg jag att Josefsson tog upp det här med "Closed communities" ursp. från USA, alltså taggtråds & murinhägnade byar för bättre bemedlade.

Jag förstår inte varför han hugger på det? De ger ju ofantligt mycket jobb till privata entrepenörer i byggbranchen och vaktbolag och elektroniska övervakningsfirmor, utöver det ger de ju också då lugn och ro åt de som bygger vårat nya mer demokratiska Sverige!

kimme sa...

Kära nån... Vilken samling! Hoppas de hittar på något annat att göra innan de börjar kandidera till riksdagen...

A-K Roth sa...

Håller med "neo" ovan och Polhem också förresten, vi är ju redan fascister varför hymla med det?

Ordet är missbrukat och jag föreslår att vi alla kommer fram ur garderoberna i takt med att begreppet avväpnas och visar vägen mot riktig demokratisk fascism.

B-K Häcken sa...

Det är nog lite för tidigt för det A-K, vänta tills Iran är befriat och Israel spänner mellan Eufrat och Nilen då kan vi snacka om saken och bygga världsregering!

Byggarn sa...

Visst är det ett behjärtansfyllt mål att hjälpa Irakierna att upprätthålla demokratin som allvarligt hotas av terrorister som i sin tur backas upp moraliskt av Europas vänster.

Men jag tror att priset skulle bli för högt. Själv är jag inte beredd att riskera mitt liv för ett demokratiskt Irak och jag har inte moralisk rätt att be/beordra någon annan att göra det heller.

Anonym sa...

kulturella fåror,


Sant är att konservativa fasats ut ur MUF, som om det vore en "kulturrevolution" på gång inom borgerligheten, där "oliktänkande" skall bort. Fria Moderata Studentförbundet är dock inte "tokkonservativt", utan "tokliberalt", vilket privatiserandet av vargstammen visar på (tror även de är för legalisering av narkotika).

Jag har varit på ett möte med FMS och är f.d. medlem i MUF, och lyckligtvis går moderaternas partilinje mot vad dessa tokar tycker, men när liberalkonservatismen fasats ut för att ersättas med nyliberalismen, ja, då är det hög tid att fundera på att fly landet...

Anonym sa...

Neoliberal Agenda said... : "Man får ge bort egendom fritt 1 sekund innan man dör..."

Nej det får man inte, se Ärvdabalken 6kap 1§

Vetenskap och socialism sa...

Guldmyntfot? Allvarligt?

Daniel Mathisen sa...

Skönt gäng!

Anonym sa...

Människor ska förstås fördömas utifrån sitt utseense... när det passar Ali.

Staffan W sa...

Dom har faktiskt spelat in en musikvideo också :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-3710228964828203520&q=amo+a+laura&pl=true

b-k Häcken sa...

Sedan "byggarn", behöver man ju inte hymla om det behjärtansvärda i att på allvar försöka få igång ett inbördeskrig bland vildarna och deras motståndsrörelser i Irak, varför skulle vi det?

De förhållandevis få liv bland Israeliska och angloamerikanska agenter det krävs att starta upp ett sådant vägs ju upp av att tre nya regioner sedan kommer att göra slut på varandra så att nybyggare från Brooklyn och Tel aviv kan stabilisera regionen, åtminstone på papperet.

I värsta fall får väl Israelerna atombomba Mecka och Medina som bedövning och sedan en stor jävel i Iran, ser fram emot att kunna gå in på Hard rock cafe och McDonalds i Teheran, snacka om demokrati!

Jonas N sa...

Är man för dristig när man utgår från att den/de som här skriver under uppenbart fejkad (annans) signatur är företrädare för vänsteråsikter!?

:-)

(Som jag har sagt så många ggr, verkligheten är facit, hur surt det än må kännas för er)

Byggarn sa...

B-K Häcken:
Jag trodde att terroristvänstern finslipat sina konspirationsteorier sedan 1900-talet. Men ditt inlägg motbevisar mig. Antar att Sion vises protokoll tillhör din favoo-nattlektyr.

Tror du att det ligger i USA's intresse att deras demokratiarbete i Irak destabiliseras av självmordsbombare påhejade av folk som B-K Häcken? Bush är nog inte glad att behöva ha kvar trupper i området då varje död amerikan gör honom mer och mer impopulär på hemmaplan. Men skulle USA lämna Irak nu så dröjer det inte länge innan fullt inbördekrig brutit ur. Fast du kanske tycker att det vore bättre om Saddam suttit kvar vid makten. Då är du faktiskt i opposition mot de flesta Irakier.

Fast jag vet inte varför jag försöker diskutera med dig. Din sista kommentar om att Israel önskar bomba Mecka visar hur världsfrånvänd du är.

Erik sa...

Det här inlägget påminner mig litegrann om den tomte som började gasta om produktionskrafter och andra marxbegrepp under frågestunden när Ohly var uppe i Umeå och pratade på universitetet.

Annars en valuta som är uppbackad av något med reellt värde kommer knappast att återinföras någonstans i världen. Sedelpressarna är alldeles för roliga att leka med för de som råkar sitta vid makten. Tex tyckte Greenspan och andra att det var väldigt roligt att låta pressarna gå varma så att det skulle finnas mycket pengar till billiga lån för IT-företag under en viss ökänd period.

Neoliberal Agenda sa...

"Nej det får man inte, se Ärvdabalken 6kap 1§ "

ok, men om jag uppfattat saken rätt så är det ett specialfall när det finns andra som har claim sedan ett tidigare arv. Kamprad kan väl teoretiskt ge bort hela sin förmögenhet till mig 1 minut innan han dör. Rätta mig om jag har fel.

I den här bloggposten så har vänstern använt det mesta av sina "debatt"-tekniker.

1) Personangrepp

2) Förfalskade inlägg (andra kommentaren i mitt namn är inte från mig)

3) Medvetna feltokningar(se "Bunta ihop dom och slå ihjäl dom")

Nu väntar jag bara på den fjärde - censuren. Det är så uppenbart att vänstern inte klarar att argumentera för sin sak.

"I always cheer up immensely if an attack is particularly wounding because I think, well, if they attack one personally, it means they have not a single political argument left."
- Margaret Thatcher

Anonym sa...

Jag skulle vilja höra hur "byggarn" (av apartheidmurar?) förklarar de Brittiska agenter som togs tillfånga förra året av Irakiska poliser, fullt utstyrda i arabmundering turbaner dynamit tändhattar vapen & ammunition, i färd med att detonera desamma på en marknadsplats?

Konspiration?

Hur förklara de "poliser" Robert Fisk och andra skrivit om ett flertal gånger, som utbildas av ockupationsmakten och sedan skickas ut i tätbebyggda områden, Moskeer eller fabriker där de ombeds ringa tillbaka varpå deras bil exploderar med massmord som följd?

Den sortens "självmordsbombare" finns bara det ett bland ockupanternas sataniska axelmakter som kan utföra in perfekum: Israel.Konspirationer?

mange sa...

Neofascistisk agenda spammar skit i hundratal och anklagar sedan sig själv för att vara höger/vänster idiot eller dumjävel...


En sak har du rätt i neo: Du ÄR sjuk, jag förstår att du inte har några vänner men detta är knappast rätt lekplats för dig, sök hjälp...

Anonym sa...

>>>Neoliberal Agenda
ja till dig kan han ge bort alla sina pengar, men inte till någon arvsberättigad enligt ÄB 2 kap 1-3§§ på bekostnad av sina barn.

Anonym sa...

"de Brittiska agenter som togs tillfånga förra året av Irakiska poliser, fullt utstyrda i arabmundering turbaner dynamit tändhattar vapen & ammunition"

Gärna en källa. Helst inte Tintin.

Anonym sa...

Det var förra året sedan kom de (engelsmännen) och fritog terroristerna genom att köra in i fängelset med pansarvagn.

Flimmrade förbi som hastigast i papegojmedia och BBC och CNN tog bort det fort som satan men här är de med bild och allt

Robert Fisk om fler anglo-israeliska terrordåd

Hoppas de skär halsarna av dessa Israelutbildade mördaras nästa gång de åker fast...

Anonym sa...

Låter ganska långsökt... de konservativa NY-judarna vill inte ens ha med Israel att göra... Israel var och fortsätter att vara ett ateistiskt samhällsbygge.

Anonym sa...

Gärna en källa. Helst inte Tintin.

Skojar du? Har du inte öppnat en tidning det senaste året? Känner du verkligen inte till historien med de brittiska terroristerna som spelade irakier?

Gör oss alla en tjänst, säg upp kabel-TV och sluta kolla på Fox News...

Anonym sa...

Varannan damernas, ser jag. Det är väl lite mer jämställt än i Ung Vänsters/VSF:s/V:s styrelser?

A-K Roth sa...

Inte konstigt att de åkte fast, de var ju Gojjims Israeliska agenter drivs inte bara av ekonomiska orsaker (man kan bli miljonär på sådana här uppdrag) de behöver inga peruker talar flytande arabiska kan lokala seder och bruk och kan lätt aktiveras vid behov.

Anonym sa...

Prison planet:
"to modern day Yugoslavia where the country was rejecting the IMF and world bank takeover before the Globalists broke it up and took the country piece by piece by arming and empowering extremists"

Aha, det var så den grejen gick till. Man ser vilken sorts förklaringsmodeller prison planet lutar åt. ;-)

Samt långt stycke från IRAN's 'top military commander'. Sköna källor...

Har ej kabel-TV, har aldrig sett Fox News. Har varit inne på deras sida typ två gånger. Läser tidningar varje dag, tycker däremot tv-nyheter har dålig info/tid-ratio. Ska definitivt gå in på prison planet oftare (har sett den förut men inte insett hur rolig den är):

http://www.prisonplanet.com/articles/january2005/020105humanhand.htm

http://www.prisonplanet.com/articles/october2005/311005pentagonhoax.htm
http://www.prisonplanet.com/articles/july2005/140705toomuch.htm

Jag ÄLSKAR nyheter som slutar med ett frågetecken.


Robert Fisk är också en skön länk. Han hade åkt till Syrien, och träffat en person som berättade ("'I swear to you that we have very good information,' my source says, finger stabbing the air in front of him") att han hade varit i Bagdad, och träffat en person som sa att...

Fisk har alltså inte någon som helst direkt källa.

Kära anon 10.16 och 11.20, ringer det inte en varningsklocka här (orden råtta, och pizza)? Även bortsett från att Syrien och Bagdad ligger i Mellanöstern där en nära majoritet tror att Holocaust inte inträffade och att judarna låg bakom 9/11 .

Fisk är iofs alltid rolig, hans begrepp om ekonomi är rätt kul när han tror att en Iransk oljebörs skulle ruinera dollarn och den amerikanska ekonomin.

När jag sa att jag inte ville ha Tintin, var det inte (bara) menat bokstavligen.

Tänk er förrsten den ljusbrunhårige engelsmannen till höger...
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/5B9D68F9-E629-41D5-BD68-D1DE59211CF3.htm

med en av perukerna som sägs ha använts...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/4264614.stm

Hm... :-) varför inte bara en afroperuk och en fejkad jamaicansk brytning. Ya man.

Anonym sa...

Guldmynfot fungerar inte längre eftersom det totala marknadsvärdet på allt guld som utvunnits sedan historiens gryning bara är 10000 miljarder. Det är bara hälften av värdet bara av Wallenbergföretagen.

Erik sa...

Det totala marknadsvärdet på papperet i dagens sedlar är nog bra mycket lägre än värdet på halva Wallenbergföretagen.

Anonym sa...

GANSKA VIKTIGT TILL ERIK:
Ditt inlägg är ett utmärkt argument mot pappersmyntfot. När jag tänker efter skulle argumentet kunna anpassas för att gälla vattenmyntfot och luftmyntfot också.

Erik sa...

Trevligt, det skulle vara schysst om du ger mig cred när du använder det argumentet under olika myntfotsdebatter.