tisdag, maj 16, 2006

Lund 17 maj. Arbetsrätt

Ska hålla inledning i Lund, på temat Den hotade arbetsrätten. Det blir en diskussion kring dagens arbetsrätt och utmaningarna för den, bland annat i ljuset av protesterna mot franska CPE, och centerns haveri här hemma.

Onsdag den 17 maj i Eden, sal 129, klockan 16.00.
Arr: VSF Lund

17 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till din förstaplats på Bloggtoppen. Din blogg är mycket kvalitativ. Fortsätt så här!

Anonym sa...

Vilken arbetsrätt kommer de en million invandrare o svenskar till del som står utanför arbetsmarknaden?

Jag tror faktiskt de fullständigt skiter i vilket. De har ju ändå ingen rättighet att försvara då de inget arbete har.

Anonym sa...

Håller med Erik och centers förslag är fel. Samma regler för alla och arbetsrätten måste luckras upp om vi skall få fart på tjänstesektorn som är det område där jobben kan skapas. Problemet är fackmonopolet.
EU en oberoende riksbank och frihandel med våldsam ökning av exporten till priset av en svag krona, lade grunden till Sveriges expansion ur regleringsidiotin under sosseriet fram till 1990. Feldt beskriver detta vansinne på ett lysande sätt i "Alla dessa dagar".

Samma situation råder just nu i tjänstesektorn som också måste brytas upp och bli en tillväxtmaskin. Detta vill inte Ali o kompani utan istället mer av det som blir arbetsmarknadens undergång.

Att försvara de jobb som finns med en stärkt arbetsrätt (lag om heltidsanställning) är så korkat att det inte ens är värt att kommentera. Man kan enkelt räkna ut med det man sitter på, att det inte leder till fler jobb.

Slopa istället LAS och det blir fart på Sverige.

Anonym sa...

fascister o johannorbergister i gemensam fajt mot vanligt folks värdighet. najs.

/j

Anonym sa...

J: Jag tror inte jag sett någon fascistisk kommentar här, men du kanske kan upplysa oss andra?
Eller är alla som har andra åsikter än du fascister? Måste vara jobigt att ha en sån världsbild? Mycket hat blir det. Najs.

Linus sa...

Vore något nytt om folk kom och kastade sten på ett arrangemang av Vänsterns Studentförbund i Lund. Kanske är bäst att vi låser dörren?

Anonym sa...

"Anonymous said...
fascister o johannorbergister,....,"

Du store tönt, lågpanna och aphjärna. Jag tar gift på att ditt begåvade inlägg stammar från ett "pubesbarn" med överklassbakgrund i full revolt. Inte mot samhället utan mot fader o moderskapet. Gå hem o byt blöja min vän, det måste lukta unket.

Anonym sa...

Egentligen skulle jag göra ett förtydligande, vilket jag nu gör även om det oxå för mig känns överdrivet. Men det verkar svårt att få fram budskap på denna blogg. Således,..........

Du store tönt, lågpanna och aphjärna. Jag tar gift på att ditt begåvade inlägg stammar från ett "pubesbarn" (=pubertetsbarn) med överklassbakgrund i full revolt. Inte mot samhället utan mot fader o moderskapet i likhet med Jan Myrdals tragiska uppväxt. Gå hem o byt blöja min vän, den måste börja lukta tämligen unket.

Anonym sa...

Är en egen företagare utan anställda ondskefull eller offer för sina omständigheter? Är en egenföretagare med 10 anställda ond? går gränsen vid en anställd eller fler? Kan ett statligt ägt storföretag vara ondskefullt? om inte hur många procent måste staten äga för att företaget inte ska suga ut de stackars arbetarna?

Anonym sa...

USA har en ganska avreglerad arbetsmarknad och arbetslösheten är låg där. Bland invandrare är den stundtals tom. lägre än hos den infödda befolkningen, och ungdomsarbetslösheten är hälften mot här.

Trots detta så röstar i Sverige 80% av de utlandsfödda och en klar majoritet av de unga på vänsterblocket. Snacka om att skjuta sig själva i foten.

Anonym sa...

Ja, fy fan! Du får väl se till att välja dig ett nytt folk då, neoliberal agenda.

Eller så kan vi citera Per Ahlmark: "det är demokratin, dumbom" ;-)

Anonym sa...

Precis. Demokrati kallas det. Det är en bra grej, tycker vi socialister.

Anonym sa...

Jaha, Simon och det är folket och demokrati som ska styra värför tjatar då vänster på att vi ska gå ur EU...Det var väl en folkomröstning om det och folket sa Ja!. fast som den vänster människa du är tycker du nog bara att demokrati ska råda när den stödjer vänsterns idéer och annars är den inget att ha. Samma sak med folkomröstningar...stödjer resultatet vänster linje ska den repsekteras annars får de gärna göras om...

Anonym sa...

Jaha, Anonymous om det är folket och demokratin som ska styra varför tjatar då högern om att vi ska gå med i EMU?...Det var väl en folkomröstning om det? Och folket sa nej! Fast som den högermänniska du är, tycker du nog bara att demokrati ska råda när den stödjer högerns idéer. Annars är den inget att ha. Samma sak med folkomröstningar...stödjer resultatet en högerlinje ska den respekteras annars får den gärna göras om...

Anonym sa...

2 fel gör inte ett rätt mr anonymouuuus.

Anonym sa...

Anon 3.30 pm:
"varför tjatar då högern om att vi ska gå med i EMU"

Pinsamt försök, anon.

Tjatar högern om det? Inte sen folkomröstningen väl. vad jag vet så är frågan stendöd, (sen var ju högerflanken mot EMU, det kanske förklarar det).

Anonym sa...

Vilken högerflank talar du om?