fredag, maj 12, 2006

Predikament

Kamraterna i bastubesektionen, Dagens Nyheters ledarredaktion, sammanfattar läget och anvisar vägen framåt efter det reinfeldtska misslyckandet i gårdagens partiledardebatt:
Reinfeldts problem är att övertyga väljarna om att moderaternas politik inte enbart går ut på att tvinga ner lönerna
Överens. Även om detta förvisso är kärnverksamheten, har till exempel bombangrepp mot fattiga länder fått en alltför undanskymd plats i lönesänkaralliansens budskap.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Vem bryr sig om en sosse light som Reinfeldt? Politik är fördummande i allmänhet och sossarna i synnerhet. Allt blir ett akademiskt vrängande av ord och begrepp som ingen längre orkar lyssna på.
Alla skall vara med!!! Arbete åt alla!!! Bara floskler utan innehåll.

Sanningen är att allt är ett tomt spel för galleriet, d v s de dumma svenskarna. Partierna förmår inte längre värva medlemmar, samma sak med LO, men som genom sin unika position och obligatoriska medlemskap, göder en partibildning som är djupt odemokratisk. Endast 45% av medlemmarna röstar på sossarna, men betalar ändå för deras valkampanj med sina medlemsavgifter.

Allt är en illusion. Egentligen bara vem som skall bli den nya "tuppen" i hönsgården. Borgarna kommer att utnyttja utnämningsmakten på samma sätt som sossarna, därom råder inget tvivel.

Vägra rösta är mitt råd. Underkänn vår låtsasdemokrati och akademiska skendebatt. Allt viktigt görs ändå upp i slutna rum och ingen bryr sig egentligen om arbetare, tjänstemän eller vem det vara må.

Sverige är världens bästa Kalle Anka land. Som sagt alla skall med in i den totala dumheten.

Anonym sa...

Nyliberaler i hela riket, lyss till er profet "botnia"! Sky valurnorna likt pesten!

:-P

Anonym sa...

Anonym,..., det ger dig och de dina åtminstone en möjlighet att vinna valet med era ynka procent. Du är mig faktiskt tacket skyldig.

Anonym sa...

"Botnia said...
Partierna förmår inte längre värva medlemmar, samma sak med LO, men som genom sin unika position och obligatoriska medlemskap, göder en partibildning som är djupt odemokratisk."

Jag vet inte hur det är nu när metall och Industrifacket har gått ihop men tidigare gav inte gruv till sossarna. Det är typiska argument att arbetare inte kan tänka själva. Har nog med den liberala ideologin att göra.

"Botnia said...
Vägra rösta är mitt råd."


Hoppas ditt råd når alla borliga väljare.

"Botnia said...
Sverige är världens bästa Kalle Anka land. Som sagt alla skall med in i den totala dumheten."

Inte om vi röstar mot borgarna.

Anonym sa...

Sverige är världens bästa Kalle Anka land. Som sagt alla skall med in i den totala dumheten.

--------------------------------
Prozac?

Anonym sa...

Håller med botnia, allt är ett tomt spel. Vad skulle en röst på sossarna light ge? och varför skulle det förändra nåt att rösta på de som redan haft makten nästan hela förra århundradet?

Under hela debatten sa Presidenten att han skulle "förbättra" pensionerna, "förbättra" sjukförsäkrningarna osv. Reinfeldt försökte också lova saker, men det är svårt att slå Regerings-Partiet/LO på deras egen politik.

Människorna mutas med sina egna pengar. Den som lovar mest vinner, utan att krävas på något som helst ansvar. Om inte det är ett tecken på dumhet så undrar jag vad som kan vara det.

Anonym sa...

Ett av problemen är att folk har svårt att föreställa sig vad de skulle kunna göra om de hade fått ha kvar pengarna själva.

När en politiker säger att han vill "satsa på högre ersättningsnivåer" så tycker kanske många att det låter bra, men om de hade fått behålla pengarna så hade de kunnat valt precis vad de vill, inkl. en tilläggsförsäkring för att just få högre ersättningsnivåer. Det vore som om politiker skulle förorda att alla ska tvingas äta kyckling på fredagar. Ingen vinner på det, inte ens de som redan äter kyckling pga all dyr byråkrati som krävs för att se att det efterlevs.

Alltså, alla partier i Sveriges riksdag - från höger till vänster - förespråkar mindre frihet och ökat tvång. Det är som att välja på om man vill ha ytterligare en snyting eller 10 piskrapp till. Ja, en snyting är bättre än piskrapp men jag vill inte utsättas för mer tvång/våld än jag redan gör, och att rösta för en snyting är bara att legitimera tvånget.

Anonym sa...

skatteintäkterna på 1200 miljarder delat på 9 miljoner blir 133 000 kronor per invånare. Det är inte lite penga de mutar med. Dina egna pengar.

Anonym sa...

Om du har bestämt dig för att censur är rätt?

Besök Esbatis blogg.

Anonym sa...

Visst är det våra gemensamma pengar. Men vad ni menar är att man med minskat skattetryck och mer privatisering omfördelar pengarna från Staten till en massa privata försäkringar. Det vet man ju hur det går. Premierna stiger och självrisken ökar och tillsist kostar det så mycket att göda och föda en massa försäkringsdirektörer (se Skandia)att en vanlig löntagare inte kommer att ha råd. Nä en skattefinansierad välfärd lämnar ingen i sticket.

Anonym sa...

Gruv arb,..... Nä, inte lämnades Anitra Steen i sticket precis. Fattar du åtminstone inte att du är blåst. 140 miljarder snodde tjocksmocken ur dina pensionsfonder för några år sedan.

Anonym sa...

Nä en skattefinansierad välfärd lämnar ingen i sticket.

Hahahahahaha! Nä, just det....

Anonym sa...

Enligt Göran Persson så fattas 74 procent av alla riksdagsbeslut över blockgränserna - kul!

Men vi har ju ingen lotsas demokrati, för om vi vill kan vi rösta bort dem som sitter där nu. Det finns ju fler än bara sju partier.

Den som inte tar sitt ansvar och röstar har ingen rätt att klaga - varken förr eller senare.

Anonym sa...

Gruv.arb: Skandia sysslar inte med pensionsfonder det gör däremot deras dotterbolag Skandia liv. Sedan så står det dig fritt att ha kvar sina pengar i Apfonden såsom de flesta har.

Anonym sa...

"Botnia said...
Gruv arb,..... Nä, inte lämnades Anitra Steen i sticket precis. Fattar du åtminstone inte att du är blåst. 140 miljarder snodde tjocksmocken ur dina pensionsfonder för några år sedan"

Nå, inte är det rätt när direktörer skor sig på företagen dom så att säga arbetar för. Det är oavsett om dom är privata eller Statliga. Det går som en löpeld bland direktöret att berika sig själva utan några moraliska betänkligheter. Systembolaget är en skam för Svenska folket med tanke på mutskandalerna.
Kanske är jag blåst men inte är jag så aningslös att jag tror att privata lösningar där profiten styr företagen har mitt för sitt bästa. Inte tror jag det blir billigare i längden och inte blir det bättre om jag måste ta privata sjukförsäkringar i ex. Skandia. Marknaden går att manipulera för skrupelfria direktörer (Enron som ex.).

##Anonymous said...
Gruv.arb: Skandia sysslar inte med pensionsfonder det gör däremot deras dotterbolag Skandia liv. Sedan så står det dig fritt att ha kvar sina pengar i Apfonden såsom de flesta har.""

Nä, kanske man har ett dotterbolag som gör det, men om det ägs av Skandia så är det Skandia oavsett olika kreativa företagsbildningar.

Anonym sa...

Gruv arbetare,...., jag har inte sagt att du är blåst,....du har i likhet med alla andra i detta land blivit blåsta och lurade av sossarna med stödpartier. Just nu balanserar fonderna på gränsen och det krävs ytterst lite för att din pension kan komma att skrivas ned. De 140 miljarderna änvändes av Persson till andra ändamål istället för till pension. Det är dina, mina och andras besparingar han stjäl. När det gäller dem själva finns andra regler som exempelvis fru Steen, 100 000 per månad livet ut, jo,... jag tackar..
Själv har jag blivit blåst å det värsta. Betalat över brytgräns i styvt 30 år. Dessa pengar är förskingrade av sossarna och den lilla pension jag får efter ett långt arbetsliv är skrattretande.

I Schweiz hölls vid samma tid som vår forna ATP folkomröstning om saken, d v s om besparingarna skulle avsättas på egna personliga konton eller "misskötas" av klåfingriga politiker som skor sig själv. Vem tror du fått det bästa utfallet??? Den Schweiziske arbetaren eller den svenske?

Anonym sa...

Gruv arb,..., sen skall du veta du i praktiken är förhindrad till eget pensionsparande. En sådan måste ske med beskattade pengar, du får som arbetare inte göra avdrag före skatt och efter eget val disponera din livsinkomst. Nej, det bestämmer staten för dig med känt resultat. Eget pensionssparande beskattas istället 2 ggr.
Är det så du vill ha det i solidaritetens namn????????

Som sagt vi är blåsta av dessa sossar som bara skor sig själva. Förvalta pengar har de aldrig kunnat heller, det visar historien.

Anonym sa...

"När en politiker säger att han vill "satsa på högre ersättningsnivåer" så tycker kanske många att det låter bra, men om de hade fått behålla pengarna så hade de kunnat valt precis vad de vill, inkl. en tilläggsförsäkring för att just få högre ersättningsnivåer."

Dimridåer från nyliberalerna som vanligt. Generella offentliga socialförsäkringssystem gynnar de som har låga inkomster på bekostnad av de de som har höga, det är såklart där skon klämmer, som vanligt. Försök inte slå i människor något annat, det är falsk varudeklaration.

Anonym sa...

Staffan,...., förklara istället varför en arbetare med säg 25 i månaden inte får avsätta ex 2 för eget pensionssparande före skatt. Det är arbetarens egna pengar vi pratar om.

I det röda kuvertet skulle pensionen öka med minst 50%, kanske 70% efter 30 år. Trodde du värnade om arbetarklassen eller är arbetaren bara en korkad idiot som varken kan tänka eller får disponera frukten av sitt eget arbetes svett?????

Det har inget med liberalism att göra utan rätten att äga och disponera sitt eget arbete.

Anonym sa...

Botnia....., Nu är inte jag någon klippa när det är gäller ekonomi men om jag inte missminner mig så var det meningen att ATP systemet skulle finansieras av Löntagarfonderna. När Borgarna fick bort fonderna så fanns inte pengar att finansiera ATP. Därför är det dåligt med pengar i fonderna. Vad gäller pensonssparande så är det väl så att man får avdrag i deklarationen för pensionssparandet men måste skatta när man tar ut pengarna. Det är förmånligt då jag får lägre skatt nu då jag tjänar mer men skattar då jag har lägre inkomst (Är dock ingen fena på detta så ni kan rätta mig om jag är ute och cyklar).
Nå, jag avsätter pengar i en pensionsförsäkring (ca:500kr i mån vilket inte är så lätt med en ynklig lön) men jag har då fått höra att man får avdrag för det men kanske är man blåst igen, skulle dock icke förvåna mig ett dyft om så vore fallet:S.

Anonym sa...

¨Gruv arb,..., var säker på att de blåst dig. Löntagarfonder har inte ett dyft med saken att göra utan var ett medel för staten att överföra medel från vinstrika företag för att förvärva aktier i nämnda bolag o så småningom ta över makten. Ikea, Raussin m fl drog från landet av det skälet. Borgarna upplöste dessa fonder och överförde åtminstone en del (tror jag) till pensionsfonderna för allas bästas. Persson tog dem tillbaka och så var det med det.

Även 500/per månad blir under 30 år en avsevärd slant. Beroende på placering o tillväxt, men ändå det mesta i säkra statspapper, har du säkert 0.6 till en million i slutändan att disponera vid ålderns höst.

Soosar och VP har aldrig gillat privat sparande. En flitig och arbetsam arbetare kan ju av egen kraft bli rik. Usch fy, det värsta som kan hända och all deras tomma retorik faller platt till marken.

Allt är en bluff och märker du inte hur tyst det blivit från tokvänstern. Ingen ens vågar bemöta mig i sak. De vågar inte, oftast unga överklassglin som aldrig lyft ett handtag.

Även storgurun Ali är knäpptyst, detta är en debatt han aldrig vågar ta eftersom jag är påläst.
Sossarna

Anonym sa...

Om löntagarfonder tror jag att du har fel men då jag inte är hundra så lämnar jag det.

""Botnia said...
Soosar och VP har aldrig gillat privat sparande. En flitig och arbetsam arbetare kan ju av egen kraft bli rik. Usch fy, det värsta som kan hända och all deras tomma retorik faller platt till marken.""

Det finns mig veterligen ingen arbetare som blivit rik på enbart arbete. Det finns en del som har gnetat ihop en ansenlig mängd pengar men nog har dom haft ett fattigt liv. Sitta i huset med ylletröjan på och stearinljus som belysning, sill o potatis på matbordet varje dag typ och aldrig unna sig något.
Sedan känner jag en del både sossar och VPare (ja, även SKPare)och inte vet jag om dom har något emot sparande som jag har sett och hört iallafall bara det är hederliga pengar.

Vad gäller privat lösning som jag har är inte bättre för de flesta arbetare då det faktiskt är svårt att få pengar över. Det går men det kan vara tufft. Vad vet jag vad herrarna i bolagsstyrelsen hittar på med mina besparingar, hux flux kanske dom tycker att bonusen är för liten och plundrar mig på det jag har gnetat ihop. Det är bara att kolla Skandia.

Vad gäller tystnaden så har vi gissar jag hamnat lite vid sidan av vad Ali tog upp om Partiledardebatten (Jag har sett den och tycker att Persson var betydligt säkrare) där

Reinfeldts problem är att övertyga väljarna om att moderaternas politik inte enbart går ut på att tvinga ner lönerna

enligt DN.

Anonym sa...

Gruv arb,...., Skandia är en sak för sig och ett ordentligt svineri. Forna ledningen skulle ha ett skott i pannan, men ursäktar för den sakens skull inte politikernas roffande vid de offentliga köttgrytorna.

Sedan, det är svårt att bli rik på eget arbete, men glöm då heller inte att du som gruvarbetare av någon anledning är hårdast beskattad i världen.

Sådana här frågor hamnar alltid vid sidan för Ali o tokvänstern, den debatten vågar de aldrig ta. De upphåller myten om att de rika skall sättas åt och beskattas, sanningen är de klarar sig alltid och med fri rörlighet av kapital inom EU är det ju bara att dra till något land med platt skatt om 20%. Således åter bara tom meningslös retorik för den egna karriären. Massa myndigheter o annan skit startas i parti o minut, horder av fack- och partifolk skall ju få arbete, d v s leva på dina o mina skatter.

Nä, de som drar lasset med skatter är arbetarna och medelklassen, de som vänstern säger sig värna och samtidigt skattar sönder och samman. Det nya proletariatet är de som står utanför. 1-1,5 miljoner invandrare och svenskar som dessutom skall betalas av skattebetalarna istället för att sättas i arbete.

Jag orkade inte med den löjliga debatten, stängde av, det är bara tröttsamt. Noterar dock att en godsherre numera är högste representat för SAP och arbetarrörelsen. På fråga säger denne tjocksmock att har har turen att ha en rik fru (med fet pension). Han har själv utnämnt henne till VD med den korrupta utnämningsmakten. Kärringen vet inte ens hur man driver företag och saknar alla kvalifikationer. Både du och jag skulle klara det bättre, förmodligen dessutom på halvtid. Det är en skandal och Per Albin roterar nog i sin grav över detta grava missbruk.

Facken nyttjar också arbetaren och hyser massor med tjänstemän/ombudmän som inget vettigt gör.

Europakonventione o svensk lag ger rätt att starta egen fackförening. Jag hoppas att någon snart drar igång en obunden opolitisk fackförening där medlemsavgifterna reduceras med 75%. Det är enligt min mening fullt möjligt. It-revolutionen förenklar även denna hantering, men LO sitter där med sina gamla strukturer och det gäller att hålla gamla kompisars plats kvar också vid denna köttgryta.

Sverige är ruttet.