tisdag, juni 13, 2006

Folkets revolutionära kultur - nu som blogg

"Varför anser vi Marxist-buggister då att en vidareutveckling av klasskampen är nödvändig?

I många år har vi sett en kulturell stagnation inom vänsterrörelsen. Ensamma män med gitarrer som sjunger om hur det var förr, har inte längre den attraktionskraft de en gång hade. Detta har i sin tur lett till att vänsterrörelsen inte längre har ett kulturellt språkrör som kan mobilisera massorna och på så sätt bygga en kraftfull folkrörelse.

Vi Marxist-buggister tittar då ut och upptäcker ganska snart att en rörelse som trots motgångar lyckas frodas är dansbandsrörelsen.

[…]

Varje partiförening varje ungdomsklubb varje län och varje kommun ska ha sitt eget Marxist-buggistiska dansband bara då kan vi mobilisera massorna och göra revolution."
Från landets folkparker och danslokaler sprids upproret. Dansskorna är knutna, kråsskjortorna är strukna, tusentals dansbandsälskare från Värmlands djupa skogar till Göteborgs vackra skärgård är redo att bugga sansen ur alliansen. Lazze Ohlyz - norra Europas första marxist-leninistiska dansbandsduo är här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra förslag, Direktör Esbati.

Den största attraktionen ett sånt förslag har är dock på de närhetstörstande ensamma män som lärde sig spela "Dra, dra din gamla oxe" på kammaren för att så småningom gå över till "Hotell California" på beachpartyt. Blanda det med lite Hoola Bandoolalåtar så är (o)lyckan total. Oemotståndligt för såväl 15- som 50-taggare av det motsatta könet.

Steg 2 vore att ha en obligatorisk dikttävling om "revolution och kärlek".

Kristoffer sa...

Åh, påminner ju starkt om Phil Ochs försök, en gång i tiden, att bli en revolutionens Elvis (Gunfight at Carnegie Hall).