tisdag, juni 13, 2006

Chockbesked i helgen: vänsterpartiet står för vänsterpolitik!

Det är stor underhållning att läsa SvD:s indignerade ledare om vänsterpartiets ekonomiska policydokument:
Och vi talar alltså inte om önskedrömmar, som kokats ihop av skogstokiga ungradikaler i någon källarlokal, utan om krav från en enig partistyrelse.
Se där riskerna med att faktiskt ha trott på sin egen nyhetsrapportering. Att skogstokiga gammelreaktionärer i någon redaktionlokal inte bildar stödtrupp till en politik för modernisering och rättvisa, är dock klart mindre överraskande.


Tidigare kommentar här.

3 kommentarer:

Kulturella fåror sa...

Javisst är det underligt. Men det är inte enbart i storsta'n som V och Ohly får utstå spott och spe.

På ledarplatsen i dagens NT (Norrköpings Tidningar) så jämförs Ohly med Hoxha, Stalin, Lenin och självklart Mao. Allt utifrån frågan om EU-medlemskap - om inte förtal ligger nära till hands så kan Karl-Åke Bredenberg (chef red. på NT och författare till artikeln).

Adressen till texten är:
NT ledarplats

Önskas det sedan kommentera chefredaktörens påhopp så kan man maila karl'n på:

chefred@nt.se

Anonym sa...

Vafalls!
Är det någon som kritiserar Ledaren?
Det går då rakt inte för sig. Jag själv ser klara skillnader mellan Ohly och Lenin. Lenin skulle aldrig tolererat såna dumheter. Skriv och förfölj.

Kulturella fåror sa...

Ohly är ingalunda någon ledare vilket jag skulle få för mig att följa. Däremot så är chefred. på NT ute och cyklar i sin analys av V:s ekonomiska och europapolitik.

Är Junilistan också Stalinister? Eu-kritiska borgare likaså?

Eller är det så att dom som är för EU och Emu medlöpare till det stortyska riket som Adolf med anhang planerade? Där fanns ju gemensam valuta och liknande idéer med i bilden.

Självklart är det icke så - men retoriken är densamma.