tisdag, juni 06, 2006

Nationaldag

Nytillkomna läsare vill jag gärna hänvisa till en längre text jag skrev på bloggen i samband med flaggjippot förra året: Sverige.

Nu ska jag till Hötorget, där vänsterpartiet ordnar torgmöte 11-14 med bland andra Lars Ohly.

18 kommentarer:

Anonym sa...

En gåva från staten till extremhögern: En egen helgdag! Resten av folket tillhålls från ovan att "fira". Fascisterna satsar stort av egen kraft och med riksdagens hjälp.

Anonym sa...

Denna dag är verkligen värd att fira. Att det skulle vara en dag endast för rasister är ett löjligt påstående.

Varför skulle man inte fira sitt eget land?

Anonym sa...

Sedan något dussintal år tillbaka är 6 juni nationaldag, och nu har den även gjorts till helgdag. Statsmakten försöker verkligen få oss att fira nationen. Kommunister förkastar myten om den nationella solidariteten och hävdar att svenska arbetares allierade inte är svenska direktörer, utan arbetare och fattiga i hela världen.

Den internationella solidariteten har varit en stor poäng i de socialistiska skrifterna, om vi räknar från Marx och de första internationalerna och framåt. I det kommunistiska manifestet från 1848 står det att läsa ”Arbetare har inget fosterland.” Och det ligger lätt till hands att dra slutsatsen att det är arbetarrörelsens generella inställning.
En annan poäng är att, fortfarande enligt manifestet, klasskampen är en internationaliserad kamp, eftersom kapitalet till sin natur är internationaliserad.

Anonym sa...

Inget egentligt fel på en nationaldag om vi nu månar så mycket om att bevara invandrarnas kulturer och nationella identiteter så varför förneka vår egen? Sådan självförnekelse verkar snarare förvirrande och leder till förakt.

Däremot kan man fråga sig varför den kommer NU när Sverige som sådant i praktiken upphört som självständig nation och administreras och styrs från Bryssel, Bankir & fascistunionen har ju lagt ner miljarder på att konstruera en "€Uropeisk identitet" som aldrig existerat, är man bara "lite" sen som vanligt?

Anonym sa...

Den 6 juni är i realiteten mest en fascisternas helgdag av den enkla anledningen att svenska folket firar på uppmaning medan fascisterna gör det av egen kraft.

Anonym sa...

Frågan är snarare varför pingst blev vanlig och vi itället fick en påtvingad nationaldag.

En relevant fråga så här på dagen 2006.06.06. Vem eller vilka har ont av en kristen högtid? Varför har €U standardiserat adventsstjärnor så att de inte kan hängas upp på annat sätt än att de bildar djävulspentagramet?

Varför paraderar sodomiter och blodskamsutövare i det offentliga rummet?

Anonym sa...

Nationaldagen är löjlig och urfåning. Det räcker väl med 1 maj när alla byfånar är ute och demonstrerar för en förlorad sak.

Anonym sa...

Jag passerade Hötorget i ett helt annat ärende, men när jag såg att Esbati stod och pratade var jag tvungen att stanna till och lyssna. Bra talat.

Jag tog en bild och lade ut på min blogg, jag frågade först givetvis :).


Annica

Anonym sa...

Jag tycker att vi gör helgdagar av viktiga demokratiska milstolpar som Hiroshima & Nagasaki Sydafrikas (tidigare) nationaldag, staten Israels
Avsättandet av tyrannen Allende i Chile och upprätthållandet av demokratiska värderingar i åratal framöver på den kontinenten och inte minst demokratiseringsprocessen som tog sin början i första anfallet på skitstaten Irak Balkan Irak 2 och nu snart Iran.

När den demokratiska muren i Israel står klar och Mecka och Medina kärnbombats av den demokratiska staten Israel skall vi hurra unisont tillsammans.

Har jag glömt något?

Anonym sa...

Då kan jag fylla i med det demokratiska anfallet på Sabra och Shatila liksom dagliga demokratiska likvideringar av Araber och andra terrorister i regionen.

Anonym sa...

Fira gärna nationaldaen, men aldrig bara för sakens skull. Konstigt att det oftast är dem som klagar mest på Sverige i vanliga fall, som den 6 juni går ut och vitar med sina flaggor

Anonym sa...

Fy fan vad trött jag är på alla jävlar som ska tala om för mig hur och varför jag ska fira nationaldagen, det är ju för helvetes jävlar ett helt jävla normalt beteende i alla andra länder, varför ska de vara så skambesudlat i vårt stackars rike? En ynka dag om året kan man väl får fasen få vara svensk?!

Anonym sa...

Nationaldag är fel i Sverige. Det funkar inte här. Det är pådyvlat uppifrån, nu liksom förra gången (1900-talets början). Överheten vill ha oss till detta nu igen. Förra gången var det för att kunna få folket att delta i krig, den här gången för att folk ska acceptera EU-anpassningen om de viftar med Sverigeflaggor. I båda fallen är nationaldagen skit.

Anonym sa...

Klicka för att se den svEnskU flaggan

Anonym sa...

Ett fel med somliga vänsterjönsar är att de måste ta allt på så jävla blodigt allvar. Nationaldag - vifta lite flagga, ät en bakelse, kolla knugen på aktuellt. So....? (OK, egentligen vet ju jag med att allt är en överklasskonspiration.)

Ett annat fel är att de polariserar så inihelvete. Finns bara rättrogna vänsterpartister och direktörstyper. Ni verkar inte se den myriad av människor som finns däremellan.

Anonym sa...

Postade inte ali 11.16 den 6/6, betyder inte det att missade manifestationen mot rasism?

Anonym sa...

hehe, visst är det så - de tar sig själva på så pompöst allvar. Jag undrar hur de förklarar att drygt hälften av Sveriges befolkning röstar borgligt, klasskamp?

Sedan är det alltid lika roligt att se att de på allvar tror att högern vill göra de rika rikare och de fattiga fattigare. Det är som vi skulle säga att vänstern faktiskt vill köra hela befolkningen bankrutt, bara för att få fler röster. Fast det är klart, kollar man på deras förslag så kan man ju tro att det stämmer.

Anonym sa...

Det är konstigt att Ali Esbati är så pass cynisk och nonchalant när det gäller svensk nationalism och stolthet över vårt land, medan han kämpar med näbbar och klor för att det fascistiska och rasistiska Hamas ska få starta en egen stat i "Palestina".

Varför är Sveriges nationalkänsla så mycket fulare än Hamas-palestiniernas?
Än så länge har ju inte svenskar sprängt gravida kvinnor i luften för den svenska nationalismens skull...

Vore tacksam för en intelligent debatt om detta. Utan en massa sarkasm och skitkastande.