fredag, juli 28, 2006

"Alla i södra Libanon är terrorister"

Israeliska trupper möter hårt militärt motstånd i södra Libanon. Det har visat sig att den israeliska armén helt enkelt ljög när den tidigare uppgav sig ha tagit kontroller över två byar. Istället har ett antal israeliska soldater nedkämpats i striderna. Därför aviseras nu öppet att fler krigsförbrytelser, mer av upptrappad terror mot civilbefolkningen är på gång. Så här säger Israels justitieminister idag:
"What we should do in southern Lebanon is employ huge firepower before a ground force goes in […] Everyone in southern Lebanon is a terrorist and is connected to Hizbollah”.
Alltså: alla som lever i Södra Libanon är terrorister. Så talar en bottenlöst rasistisk våldsmakt. Byar ska enligt justitieministern jämnas med marken.

86,9% av de tillfrågade libaneserna ansåg enligt en undersökning att Hizbollah gör rätt som gör motstånd mot Israels offensiv (rapporterat bl.a. av TT idag). Det är mer än södra Libanon som Israel måste "jämna med marken" - och de arbetar vidare på det.

Ministern menar också att onsdagens möte i Rom ”gett tillåtelse från Världen” (!) att fortsätta operationen. Det är en ”värld” som begränsar sig till George W Bushs terrorregim och dess svansviftare. En ”värld” som hotar liv, utveckling och rättvisa i den verkliga världen. Och vår regering förhåller sig ”balanserad” till förbrytelserna.


PS. Knäpptidningen Washington Times ”rapporterar” att man talat med ”one U.S. official with access to the intelligence reports” som angående Hizbollah-ledaren Nasrallah sagt: ”We think he is in an embassy” i Beirut. Den iranska ambassaden tycks vara en het kandidat, medan man också helgarderar med den syriska. Uppgifterna ”could lead to an Israeli air strike on the embassy, possibly leading to a widening of the conflict”, därför att attackerna “could be considered an act of war”. Hela artikeln är ett smått fantastiskt stycke bombpropaganda. (Via Kurt Nimmo)

37 kommentarer:

Jonas Barkå sa...

"Hela artikeln är ett smått fantastiskt stycke bombpropaganda."

Och din blog är ett fantastiskt stycke propaganda för Hizbollahs bombande. Same shit.

Mattias Ericson sa...

Läser regelbundet denna blogg. Kan inte minnas många inlägg som propagerar för Hizbollahs bomber. inte ett enda faktiskt. Snarare handlar det för det mesta om avståndstagande från bomber och våld, men oxå ett förklarande av vad Israel och andra krigförande håller på med. Att förklara och förstå är sällan ett rättfärdigande och uppmaning till mer.

/Mattias

Micke sa...

Jonas Barkå said...
"Hela artikeln är ett smått fantastiskt stycke bombpropaganda."

Och din blog är ett fantastiskt stycke propaganda för Hizbollahs bombande. Same shit.
-----------------------------

Vilken är skillnaden i så fall när ni propagerar hos Federley för att Israel ska bomba Libanon?

Vet du vad ordet konsekvens innebär?

Anonym sa...

Alla som motsätter sig det USraeliska värdsimperiet är terrorister.

Jonas Barkå sa...

Vi?

Och var har jag påstått att Federley inte propagerat för att Israel ska bomba Libanon?

Anonym sa...

"Läser regelbundet denna blogg. Kan inte minnas många inlägg som propagerar för Hizbollahs bomber. inte ett enda faktiskt. "

Korrekt, men jag har inte heller sett en enda som tar avstånd från Hizbollahs bombningar. Det liknar mer ett tyst godkännande.

Anonym sa...

"Korrekt, men jag har inte heller sett en enda som tar avstånd från Hizbollahs bombningar. Det liknar mer ett tyst godkännande."

Jag tycker faktiskt det är mycket mer akut att kritisera Alis tysta godkännande av att sparka små söta hundvalpar. Jag har inte en enda gång sett Ali skriva en bloggpost som tar avstånd från det. Varför tycker du att små söta hundvalpar ska sparkas, Ali!?

Anonym sa...

Ali har skänkt pengar till PFLP.

Anonym sa...

Jag tycker Hizbollah har all rätt att bomba Israel. Detta då israelerna invaderat deras land och begår massmord på deras civila. Libaneserna har helt enkelt rätt att försvara sig.

Hur bör då Hizbollah gå till väga? De bör sluta mesa sig med att strida mot soldater och istället rikta in sig på civila - såsom israelerna gör. En metod kan vara att se på antalet personer fienden har kidnappat. Jag tycker det är rimligt att då utgå från de proportioner Israel använder sig av - dvs. 700 mördade civila för varje kidnappad egen.

Eftersom 10,000 palestinier och libaneser sitter i israeliska fängesehålor bör antalet döda israeliska civila vid en rimlig vedergällning vara 700 * 10,000 = 7 miljoner.

Av en slump motsvarar detta antal Israels befolkning.

Tyvärr kommer det alltså inte finnas nog av människor kvar när man sedan ska vedergälla för den 60 år långa ockupation, stölder av tullar och skattepengar, lönnmord på politiker osv osv.

Anonym sa...

test
test

Sorry för detta inlägg Ali

Micke sa...

Libaneserna har helt enkelt rätt att försvara sig.
----------------------------

Dom Syriska kolonisatörerna eller libaneserna? Vilka yrar du om?

Robin Hood sa...

Läs "Vänstern och tyranneriet" för att förstå varför vänstern alltid ställer upp på diktaturernas sida mot demokratier.

http://www.timbro.se/bokhandel/books.asp?isbn=9175665352

Anonym sa...

"Läs "Vänstern och tyranneriet" för att förstå varför vänstern alltid ställer upp på diktaturernas sida mot demokratier."

Du menar som till exempel när vänstern stödde Pinochets statskupp i Chile, eller när vänstern levererade vapen och militär underrättelsetjänst till Saddam Hussein i kriget mot Iran, eller?

Robin Hood sa...

Är vissa av amerikanarnas göranden med Pinochet och Hussein ursäkter för vänstern att ställa upp bakom diktaturer?

Anonym sa...

"Är vissa av amerikanarnas göranden med Pinochet och Hussein ursäkter för vänstern att ställa upp bakom diktaturer?"

Det är en indikation på att högern kanske är minst lika skyldig till detsamma, och sedan Sovjets upplösande, betydligt mer.

Robin Hood sa...

De svenska liberalerna är väl om något starkt kritiska till många av amerikanarnas göranden.

Nåväl, har precis beställt Per Ahlmarks bok "Vänstern och Tyranniet", förhoppningsvis ger den insikt.

Anonym sa...

Jag förstår inte det här snacket om att Hezbollah skulle ha rätt att försvara sig. Vad sjutton försvarar dem sig mot och vad försvarar dom? Hezbollah är en armé sponsrad av Iran vars agenda är att utrota judarna och upprätta en islamistisk stat a la Iran. Dom har med vapenmakt tagit utmanövrerat Libanons regering och håller, likt Kokainmaffian i Colombia, Libanon som gisslan i Irans "by proxy"-krig mot Israel.
Hezbollah är inte Libanon utan hög fundamentalistiska fascister, dom försvarar inte Libanon eller gör Libanon en tjänst, dom ställer bara till det och bör avväpnas fortare än kvickt innan dom får ännu farligare vapen.

In med FN och jaga ut Hezbollah i öknen och ta Iran och deras tyranner med av bara farten!

/Brandman

Anonym sa...

"De svenska liberalerna är väl om något starkt kritiska till många av amerikanarnas göranden."

Vilket Sverige bor du i?

marcus sa...

Nåväl, har precis beställt Per Ahlmarks bok "Vänstern och Tyranniet", förhoppningsvis ger den insikt.

aaaahahahahahaha *pust flämt* hahahahahahaha

Anonym sa...

På tal om vad som har sagts och inte sagts på denna blog så har det varit alldeles fantastiskt tyst om Iran

Anonym sa...

Vad har Iran med konflikten att göra?

Walle sa...

Alltså... Anonym 11:11 att säga att Hezbollah ägnar sig åt ett uteslutande försvarskrig är helt enkelt inte sant. Är man ute efter sans och förnuft är Judar för en Israel-Palestinsk fred ett bra tips. De hävdar att tillfångatagandet av en Israelisk soldat från palestinsk håll var legitimt, medan Hezbollahs attack inte var det. Samtidigt menar de att israels svar var orimligt. De är helt enkelt rimliga. Israels respons på attacken var ett tydligt tecken på att man inte vill ha en funktionell Libanesisk stat. Då hade man gett dem en sista chans att be om internationellt stöd för att ta bort Hezzbollah milisen i södra Libanon och ersätta dem med en stärkt militär. Det var faktiskt väldigt nyss som Syrien lämnade och det bildades en chans för ett verkligt suveränt Libanon.

Anonym sa...

Walle

Jag tycker generellt JIPF är en bra fredsälskande organisation, men i fallet om Hizbollahs attack håller jag inte med dem. Israel har länge ockuperat ett bördigt område som heter Sheebagårdarna och det var på detta område som Hizbollah kidnappade de två israeliska soldaterna. Soldaterna bör alltså ses som krigsfångar i en legitim militär operation mot en ockupant.

För övrigt var det en intressant artikel i dagens GP. Hittar den inte på nätet, men i pappersbilagan heter den "Libanon fungerar inte, säger parlamentariker" på första Utlandssidan. I artikeln radar man upp de krav Hizbollah ställer för att avväpna sig. Jag tycker alla krav är rimliga och sådana som omvärlden bör pressa Israel att uppfylla:

- Vapenvila och förhandlingar som leder till att Israel lämnar Sheebagårdarna, som enligt såväl FN som Libanon är ockuperat område.
- Att fångarna i de israeliska fängeserna släpps.
- Att Israel överlämnar kartor på de minfält man lämnat efter sig 1983-2000 i Libanon till Libanons regering.

"Om detta genomförs kan Kibanons armé gå in i södra Libanon och Hizbollahs väpnade organisation upplösas" säger ledamoten av Libanons parlament Ghassan Mukhaiber.

Micke sa...

Soldaterna bör alltså ses som krigsfångar i en legitim militär operation mot en ockupant.
--------------------------------

Vlket i klartext innebär att du anser att Hizbollah företäder det Libanesiska folket trots att dom har en demokratiskt vald regering. och att det finns beslut om att alla milisgruper i libanon ska avväpnas.

Tycker du att Ira eller Paisleys förtrupper ska agera oberoende polis på Nordirland också?

Anonym sa...

Micke

Hizbollah har starkt stöd hos Libanons befolkning som en befrielserörelse. Även den folkvalda regeringen har erkänt Hizbollah som en legitim motståndsrörelse mot ockupationen. Läs följande från Wikipedia:

"According to a poll released by the "Beirut Center for Research and Information" on 26 July during 2006 Israel-Lebanon conflict, 87 percent of Lebanese support Hezbollah's fight with Israel, a rise of 29 percent on a similar poll conducted in February. More striking, however, is the level of support for Hezbollah's resistance from non-Shiite communities. Eighty percent of Christians polled supported Hezbollah along with 80 percent of Druze and 89 percent of Sunnis.[17]

The Lebanese government confirmed it as a legitimate resistance against occupation.[18][19]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Hezbollah

Hizbollah har således moraliskt stöd inte bara från mig, utan även från alla folkgrupper inom Libanon, att bekämpa de israeliska inkräktarna.

Staffan W sa...

"De svenska liberalerna är väl om något starkt kritiska till många av amerikanarnas göranden."

Hehe, det där var humor på hög nivå...
När då? Möjligtvis Fpu under den mest radikala eran på sjuttiotalet?

A-K Roth sa...

Mattias Ericson:

Inte ett ord faktiskt. Och inte ett ord emot Hezbollahs mål och metoder som stöds helt av Iran som en anonymous inte fattar är inblandad. Det är väl inte relevant? Är det för att Hezbollahs mål sammanfaller med denna sajts ensidiga smutskastare? Många här knusslar inte med sitt hat.

Dem som inte protesterar högt så det hörs om Hezbollahs upptrappning och framfart stöder en rasistisk, fascistisk, teokratisk, förtryckande organisation och det krig det för mot civila israeler. Det är ett ensidigt och skamligt ställningstagande.

olydig sa...

Dem som inte protesterar högt så det hörs om Israels upptrappning och framfart stöder en rasistisk, fascistisk, teokratisk, förtryckande organisation och det krig det för mot civila palestinier och libaneser. Det är ett ensidigt och skamligt ställningstagande.

Micke sa...

Skitsnack.
Det är en sak att Israels angrepp på Libanon är oproportionellt men så länge du håller käften om dom andra aktörerna i området som driver konfliketen bör du låta bli att tala om för andra vad dom ska och inte ska göra.

Micke sa...

Hizbollah har starkt stöd hos Libanons befolkning som en befrielserörelse

---------------------------
Nej det har dom inte.Hade dom haft det så hade deras företrädare vunnit dom legitima val som hållits.

Det gjorde dom dock inte och det kanske ine räknas?

Anonym sa...

"Nej det har dom inte.Hade dom haft det så hade deras företrädare vunnit dom legitima val som hållits."

Man kan stödja dem, men stödja andra partier mer. Ungefär som att en moderat inte tvunget måste hata folkpartiet.

Anonym sa...

"Det är en sak att Israels angrepp på Libanon är oproportionellt men så länge du håller käften om dom andra aktörerna i området som driver konfliketen bör du låta bli att tala om för andra vad dom ska och inte ska göra."

Man måste även komma ihåg, att varje gång man får för sig att kritisera nazismen, måste man även ta upp alla missdåd som begicks av motståndsrörelserna. Annars är man nämligen hycklare och terroristkramare.

olydig sa...

Manuell trackback:

Democracy strikes again

Micke sa...

Man måste även komma ihåg, att varje gång man får för sig att kritisera nazismen, måste man även ta upp alla missdåd som begicks av motståndsrörelserna. Annars är man nämligen hycklare och terroristkramare.
---------------------------

Nej men det hade åtminstone varit klädsamt om det...........en enda jävla gång.........påtalades från vänstern att det är två sidor som för detta krig och att det är två sidor som har herrar som drar i trådarna.

Ni som inte gör det är i själva verket inget annat än verktyg.

Micke sa...

Man kan stödja dem, men stödja andra partier mer. Ungefär som att en moderat inte tvunget måste hata folkpartiet.
--------------------------

Ok.Så om vänstern vinner valet är det ok om Folkpartiet startar egna polis styrkor som agerar helt fritt från den demokratiskt valda statsapparatens?

LÅter ju inte rörigt alls.

Anonym sa...

"Ok.Så om vänstern vinner valet är det ok om Folkpartiet startar egna polis styrkor som agerar helt fritt från den demokratiskt valda statsapparatens?"

Nej, men om Sverige invaderas får folkpartiet naturligtvis starta egna motståndsceller, och jag ska med glädje samarbeta med dem.

Micke sa...

Nej, men om Sverige invaderas får folkpartiet naturligtvis starta egna motståndsceller, och jag ska med glädje samarbeta med dem
---------------------------------

Vilka ockuperade Libanon innan Israel gick in nu??

Vad bestod vänsterns motstånd i genetmot den ockupationen i?
Den bestod av total tystnad.