fredag, juli 07, 2006

Det RIKTIGT osynliga partiet

I Almedalen har man ibland sett ett slags roligt kakmonster i röd dräkt. Det framkommer nu att det är Muf som lanserat sin valmaskot, ”arbetslöshetsmonstret”. Med tanke på att Muf står för en politik som leder till högre arbetslöshet och exploaterande av densamma kan man tycka att det blir lite väl avancerat dubbelironiskt, men låt gå. Desto mer humoristiskt är att hitta en artikel i Dagens media där man kan läsa detta:
I går kväll var monstret på plats och buade åt Fredrik Reinfeldts tal. Han greps då av polisen i tron att han representerade Osynliga partiet.

- Det var väldigt roligt att se representanter från vänsterrörelsen, såsom Ali Esbathi [sic!], protestera när polisen grep monstret. De trodde verkligen att han var en av dem.
Det är bra med informativa massmedier, så att jag kan få reda på denna för mig helt okända protest. Extra bra, eftersom jag över huvudtaget inte befann mig i Visby när Fredrik Reinfeldt talade.

Troligen genomfördes väl den esbathiska protest som Johan Forssell hade rolig åt, på ungefär samma ställe som de 1,5 miljoner som ”inte går till jobbet en vanlig dag” befinner sig.


Dock. Man hoppas ju att människor faktiskt ska protestera om polisen börjar gripa folk enbart med grund att de ”representerar Osynliga partiet”, eller för all del ”i tron att” det är så. Att Johan Forssell inte skulle göra det kan konstateras om man till exempel läser det här blogginlägget om ett polisingripande mot SSU. Forssell uttrycker här sin glädje över att polisen kör bort hans meningsmotståndare och vill ha mer sånt i framtiden. Det bör tilläggas att det i Sverige – ännu – inte är olagligt att demonstrera sin åsikt utan föregående tillstånd från staten.

9 kommentarer:

Jim sa...

Har varit i Almedalen till nu, kom hem förut. Ohly var den enda partiledaren som pratade om de funktionshindrade. Tyvärr var hans tal kortare än de andras. Reinfeldt var roligast, han lät verkligen som en sosse. När han imiterade Persson så satte folk i halsen av skratt i närheten av där jag stod. Men det röda monstret så jag inte till.

Anonym sa...

Håller med om att man bör få demonstrera sin åsikt hur man vill så länge man inte kastar stenar eller dylikt.

Däremot förstår jag inte följande "sanning":
"Med tanke på att Muf står för en politik som leder till högre arbetslöshet..."
Vad grundar du det på? Magkänsla? Med tanke på vad du drar för slutsats skulle jag nog ta och förtidspensionera den magen om jag var du.

Felix Englén sa...

Det är alltid trevligt att Ali uppvisar osynlig kamratskap. Men välj rätt kamrater nästa gång

Anonym sa...

Kakmonstret är harmlöst. Det är page-monstret vi måste akta oss för.

Anonym sa...

Johan Norberg?
Han må ha usel klädsmak, musiksmak, filmsmak och frisyr.
Men han sparkar rumpa med vem som helst inom känslovänstern med sina argument.

Då finns det inte så mycket kvar att göra än att börja klaga på frisyren.

BTW så har han klippt bort den vidriga pagen och ersatt den med någon annan ickefrisyr. Han kommer aldrig att bli någon stilikon men det tror jag inte att han strävar efter heller.

Maud sa...

Jaså? Jag tycker han är snygg jag.

Jonas Grafström sa...

Såg att du stod och hoppade som ett litet barn när monstret fördes iväg, var dock på miljöpartiets tal. för att citera en exalterad Ali: "Precis som på 70-talet!"

Micke sa...

Har ni ägnat er åt nån personförföljelse och lytes retorik mot vänsterpartiet i Haparanda den senaste tiden?

Kanske dags att ta nya tag?

http://www.muf.se/?use=johan&id=631

Anonym sa...

Micke,

Tycker även att Ali borde fortsätta med sin lyteskomik, det enda jag kan hitta med en googlesökning är:

http://esbati.blogspot.com/2006/05/i-saw-sign.html