fredag, juli 07, 2006

Mer osynlig rapportering

Igår hade det rasistiska partiet Nationaldemokraterna några aktiviteter i Almedalen. Vänsterpartiet och Ung Vänster har som policy att aldrig låta rasisternas människofientliga propaganda stå oemotsagd. Vi föresätter oss att vara på samma plats, inom 24 timmar. Igår såg Ung Vänster till att vara där samtidigt. Vi gick bland annat under många timmar omkring med papperskorgar där man kunde slänga rasistpropagandan. (Själv fångad på bild här). Många anslöt sig under tiden, uppmuntrade, hjälpte till med papperskorgarna.

Rapporteringen om detta på Expressens Almedalsblogg öppnas med följande text:
Nationaldemokraternas demonstration i Visby möttes av motdemonstranter från bland annat Osynliga partiet.
Initiativet, banderollen och aktivisterna hörde alldeles uppenbart till Ung Vänster, men Expressens dramaturgi kräver lika uppenbart ett kittlande, spekulativt omnämnande av osynliga personer och andas kålsuparteori.

På Timbros blogg är man mer rakt på. ”Extremister möts i Almedalen” är rubriken på Billy McCormacs bloggpost! Det minsta man kan säga är att avgrundshögern i Timbro inte direkt är något bålverk i kampen mot rasism och fascism.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Nationaldemokraternas talare såg väldigt farlig ut, som en nynazist med hår och slips..

Jim sa...

Ovanstående anonyma inlägg talar ju sitt tydliga språk. Vilket språk det är vet jag däremot inte.

Eller kort sagt:

Öh, vad menar du?

A-K Roth sa...

Detta torde vara dagens skämt!:

"...Vänsterpartiet och Ung Vänster har som policy att aldrig låta rasisternas människofientliga propaganda stå oemotsagd..."

Jaha, och när det gäller Ahmadinejad, Hamas och andra rasisters overta judehat vid antirasistmötet i Durban, då steg V och UV fram och opponerade sig? V och UV har också starkt fördömt antisemitismen vid Stockholms moské? Och folkmordet i Darfur, den ultimata rasistiska propagandan, utplåning, vad har V/UV för policy där då?

Snälla Ali, du kan bara inte komma med påståendet ovan. "Har som policy???" Hurra va' vi ä bra? Skrivet som världens mest hycklande religiösa grupper.

Naturligtvis ska man tala emot rasism var det än visar sig. Men det gör du/ni i eran clique inte. Det är ytterst selektivt. Nog sagt. Ändamålen helgar medlen. Ni har ju blivit som dem ni säger er motverka.

Anonym sa...

Det roliga är att extremvänstern uppfattar sig som demokratins försvarare gentemot extremhögern.

För många av oss andra ser det mer ut som en intern uppgörelse mellan HA och Bandidos. Man vet att oavsett vem som vinner uppgörelsen så kommer allmänheten vara den stora förloraren då extremisterna börjar angripa andra företeelser i samhället. Småföretagare, romer, judar, politiska motståndare, bögar, affärer som säljer icke godkända artiklar såsom exempelvis porr/ päls, feminister, ickefeminister etc. Är man extremist så är majoriteten av omvärlden fiender och resten potentiella kollaboratörer.

Det enda man göra är att låta dem hållas och fortsätta argumentera med reella argument. I slutändan vinner förhoppningsvis förnuftet över "känslan".

Anonym sa...

a-k roth. tyvärr är du diskvalificerad från varje diskussion om rasism eftersom du försvarar rasiststaten #1 israel i varje läge. i durban fördömdes israels rasism av världssamfundet. ledsen att du tyckte det var jobbigt.

/j

A-K Roth sa...

Anonymous 2:07 finner om han söker att jag aldrig har "försvarat" Israels aktioner "i varje läge" så anon. kommer med en usel lögn som helgar ändamålet för tillfället.

Däremot står jag upp för den judiska statens rätt att existera.

Angående Darfur så har en ansvarig för mötet kommit ut med en officiell ursäkt för att antirasistmötet helt perverst blev en orgie av judehatande retorik.

Svenska extremvänstern är helt aningslös. Man tror sig verka emot rasism? Hurra va ni ä bra! Lika bra som skenheliga religiösa :)

Anonym sa...

A-K Roth (DmitriWasserman/Alexander Berman) Försvarar den sionistiska apartheidstatens "rätt att existera" dvs rätt att utöva folkmord på de ursprungsinnevånare man ockuperar och rätt att stjäla deras land, möjligheter till försörjning utkomst och vatten.

Med ett sådant fanatiskt brinnande hat mot Palestinier och Araber skulle han vara en ovärderlig tillgång till barnamördarna i "Israel", om han bara vågade.

Att hylla folkmord och ockupation bakom skärmen är en sak, att utöva den i praktiken en annan.

Roth-Alex förstår och talar svenska och Hebreiska väl men med största sannolikhet inte Farsi. Alla som åtminstone förstår språket vet att president Ahmadinejad aldrig någonisin nämnt "judar" eller att de skulle utrotas däremot talar han ofta om den fascistiska grenen av judendomen Sionismen, på vars fascistiska fundament apartheidstaten är grundad och upprätthållen.

Ahmadinejad talar om "en värld utan sionism" och menar då inte enbart den sionistiska ockupationsenklaven i mellanöstern utan även de sionistiskjudiska såväl som kristna ultrahögerkrafter som stödjer den och driver dess ockupationskrig i regionen, i synnerhet USA men också ett EU som väljer att blunda för folkmördandet.

Ahmadinejad hatar sålunda inte judar som medelkonsumenten av västmakternas propagandaorgan lätt kan få för sig, han stöder en enstatslösning för ALLA som bor där inte bara "de utvalda" eller "herrefolket". Han stöder också en fullständig avväpning av den aggressiva fascistregimen och dess atomvapen för att allt tal om fred överhuvudtaget skall kunna bli möjlig, en fred på lika villkor och med folkmördarna inför rätta i därför avsedda opartiska tribunaler.

mia sa...

Bra sagt!

Jag skulle vilja se hela den Israeliska banditligan inför rätta men med rådande maktbalans skulle en tribunal för andra än sådana folk och presidenter som står ivägen för västmakternas globaliserare bli omöjlig.

A-K Roth sa...

Anon. 11:50:

Nu spekuleras om olika signaturer bakom inlägg! Det var lika roligt som Alis påstående att vänstern har som "policy" att tala emot rasism när den dyker upp. Om så vore!!!!

Och du Mia, inte bra sagt av Anon. men det vore nog mycket begärt att du skull förstå. Du och modige Anon ställer er faktiskt vid Ahmadinejads sida och vet vad denne tänker! Man är impad. Vet du, Mia, vad din Ahmadinejad (du håller ju med Anon i hans inlägg) har för tankar om kvinnors rättigheter också, eller? Ni är för roliga. :)

Att ni sedan inte står för en tvåstatslösning visar att ni inte bryr er skvatt om palestinier. Syrien och Iran har för mycket investerat för att ha palestiniers bästa i tankarna. Att ni inte bryr er om terrorkriget riktat mot Israels civila, tusentals raketbeskjutningar från ett nu judefritt Gaza som landar på skolor har ni inte moral nog att tänka på.

Och V och UV har som "policy" att bekämpa rasism? :)

Anonym sa...

Det var en Israelisk/amerikansk PR-byrå som spred ryktet om Ahmadinejads påstpådda uttalande, och västmedia-fabriken ständigt Israellydig, hakade på tills lögnen blev etablerad.

Samma PR-byrå "outade" lite senare att Judar i Iran tvingas bära en gul Davids-stjärna med tydlig hänsyftning, denna lögn var så magstark att bara några Kanadensiska och (givetvis) Israeliska medier gapade ut den på förstasidorna.

Det är också ett känt faktum att samtidigt som vi ständigt och oavkortat får höra Israels och västmakternas massmördarrepresentanter i våra tv-apparater, så syns oliktänkande som Chavez och Ahmadinejad bara genom "ombud", filtrerat och färdigförpackat av PR-byråer som ovan och andra lobbyister varpå fanatiska galningar som A-K Roth/Berman /Wasserman gör sitt för att späda på hatet...

Anonym sa...

Palestiniernas enda "fel" i saken är att de råkade och råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle:
När den sionistiska apartheidstaten med våld skulle etableras.

Ahmadinejad ställde f.ö en fråga som fortfarande väntar på sitt svar:

Varför skall Palestinierna betala med sitt blod för ett påstått brott de aldrig begått?

Sionisterna har (förutom ideologiska likheter) möjligen en ouppklarad affär med Tyskland men definitivt inte med Palestina Irak Iran eller Syrien.

A-K Roth sa...

Anonymusarna, de senaste två inläggen, kommer nu med fler påståenden, det ena mer oinformerat än det andra. Lägg av lögner, antaganden, personangrepp och falska påståenden! Ni gör er löjliga.

Ahmadinejad och hans skyddslinggrupp Hamas står för förtryck och teokrati, islamism, mullsamhälle. Förstår ni vilka det är ni sidar med??? Ali förstår nog men gör det ändå. Däri ligger det vidriga;

Ni som säger er stå för palestiniers rättigheter, stå då upp för deras rättighet att lägga ner vapnen och skapa och bygga upp sitt land, för böveln. Att deras ledare med utländsk hjälp för ett omoraliskt krig (terrorism, kidnappningar, raketer mot skolor) gör nämligen inte folkets liv lättare!

Syrien och Iran har mycket blod på sina händer och inte enbart israelers. Lägg av och yrka på fred!

Det är oacceptabelt att svenskar tar sida med terrorister mot civila, var det än händer och även om andra stater gjort övergrepp! Det är oanständigt!

polhem sa...

Det har ar ju intressant.

Det ar alltsa korrekt och icke rasisitiskt att saga:
-"sionistisk apartheidstat"

Samtidigt ar det Islamofobiskt och rasistiskt att saga:
-"Islamistisk terrorstat"

Jag kan inte halla med ett av de tidigare inlaggen mer som sade att denna demonstation liknar mer en intern uppgorelse mellan HA och Bandidos an tva atskilda politiska partier som demonstrerar.

Nagongang maste ni val sjalva inse hur fruktansvart vinklad och ibland nastan korkade era ideer ar?

Bara for att en grupp manniskor avskyr USA gor det dem inte till anglar hur beundransvart deras hat an kan vara...

A-K Roth sa...

Sagts men inte tagits in:

Detta påstående,

"...Vänsterpartiet och Ung Vänster har som policy att aldrig låta rasisternas människofientliga propaganda stå oemotsagd..."

slår en direkt för att det är så falskt. Eller så har man det som POLICY men struntar i sin egen policy. Hade man haft det som fungerande policy hade man konfronterat all rasism i Sverige. men det gör man sannerligen inte.

Det är nog svårt att konfrontera rasisters människofientliga propaganda inom egna led. Men modiga och ärliga människor kan göra det.

Redhead sa...

Jag tycker det är en rätt bra uppdelning. Högern käftar emot muslimska rasister och vänstern käftar emot judiska och kristna rasister. Typ specialisering eller vad det heter. Båda får vara lite sådär lagomt trevliga och internationalistiska utan att behöva erkänna att de håller med varandra.