torsdag, juli 27, 2006

HD

”Uppfriskande är ett adjektiv som mycket väl kan användas om Esbati”.
Carina Waern i en trevlig recension av boken, i Helsingborgs Dagblad.

10 kommentarer:

johanlindahl sa...

Jag är förvånad över att det inte är fler av gänget kring Flamman (och med ideologisk omnejd) som har börjat blogga. Visst finns det utrymme för många fler vänsterbloggar även om alla inte kan bli lika bra som Esbatis.

Daniel Eriksson sa...

Jag delar Waerns omdömen om din blogg: rappa, vassa, välinformerade [...] texter.

A propos medierapportering, har det smugit sig in ett sakfel i hennes artikel. Waern skriver:

terroristlagar [...] som bland annat resulterade i att brittisk polis efter terrorattentatet i London förra sommaren sköt ihjäl en helt oskyldig latinamerikan, springande med ryggsäck, i tunnelbanan i London.

Jean Charles de Menezes sprang inte utan gick genom spärrarna och tog sig långsamt ner till perrongen. Sedan skyndade han sig visserligen över perrongen för att stiga på tåget som just anlänt. När han avrättades satt han ner. Han hade inte heller någon ryggsäck.

Däremot var han naturligtvis helt oskyldig.

Anders sa...

johan, jag tror flammans chefredaktör Aron Etzler skulle bli en fanastiskt bra bloggare. Problemet är väl att om han börjar blogga försvinner typ 90% av flammans existensberättigande eftersom det enda tidningen har att bidra med är välformulerade opinionstexter. I övrigt är den i bästa fall en halvdan samling notiser om interna angelägenheter hos vänstern och i värsta fall fylld med undermåliga utrikesreportage med väldigt starka pravda-vibbar. Det är synd men jag har väldigt svårt att se hur man skulle kunna få en sån drastiskt kvalitativ höjning att den blev värd att betala pengar för.

Pengarna som nu plöjs ner i flamman skulle kunna användas till att ge vänstern ett försprång inom nätmedia, bloggnätverk osv men jag tror myten om att vi absolut måste ha en papperstidning, oavsett om den stinker och ingen läser den, är för stark. Tyvärr.

Emil Lindahl Persson sa...

Som gammal Flamman-redaktör kan jag upplysa om att de enda pengar som "plöjs ned" i den tidningen från vänsterpartiets sida var en femtilapp för att köpa en andel i tidningen 2001.

För övrigt så tycker jag faktiskt att Flamman idag är riktigt bra, men att den naturligtvis har betydande brister också. Mycket beroende på brist på resurser.

johanlindahl sa...

Ett alternativ skulle ju vara att Flamman skaffade sig en bättre hemsida och la ut allt material. Jag tror inte att det är många av de som idag köper tidningen som skulle ge upp det för att materialet fanns på internet! Och sen kunde Flamman ragga upp lite folk som bloggade på sidan?

AUTONOM sa...

Du har flere interessant poster, men du beveger deg kontinuerlig i en sirkel, som mange som lar seg innskrenke av marxisme gjør. Ditt citat av Gramsci, finner jeg dog forsonende, Gramsci forsto kulturen som grunnlag for forenenede orientering bortenfor klassespørsmålet. Holder med deg i din kritikk av Israel/jødene, men det er stort MEN. Både HAMAS og Hezbollah er revolusjonær på religiøst og kulturelt grunnlag, og ders sosiale engasjement hvilder på dette, men er ikke del av en "antirasistsik" svada kampanje, ettersom de kjemper for sin identitet mot andres rett til å oppløse den. Din politisk korrekte argumentasjon om rasisme etc. er komplett forfeilet, da disse ikke vil anamme noen monokulturell, liberal-marxistsik utopi, men leve på egne premisser utenfor den globale såkalt demokratsike sfære. Og her er poenegt; i våre dager er det det eneste revolusjonære, nemlig det å kjempe for sin identitets autonomi mot global ensretting, enten det kommer fra marxistisk eller liberalistisk hold. Retten til å velge samfunnsform og fellesskap, er AUTONOMs hovedanliggende. Derfor støtter AUTONOM Jihad såvel som ETA og IRA, og enhver som ikke vil innordne seg global monokultur. Hva med å gå litt dypere inn på Gramsci og se hvordan han forstår kulturell identitet.

Anonym sa...

En annan kille som "bloggar" är Robert Fisk. Det intressanta med honom är att han är på plats - han bor i Libanon! Det går att läsa honom:
In past years, I have spent hours with their comrades in this UN position, which is clearly marked in white and blue paint, with the UN's pale blue flag opposite the Israeli frontier. Their duty was to report on all they saw: the ruthless Hizbollah missile fire out of Khiam and the brutal Israeli response against the civilians of Lebanon.

Is this why they had to die, after being targeted by the Israelis for eight hours, their officers pleading to the Israeli Defence Forces that they cease fire? An American-made Israeli helicopter saw to that.


Och här är hans hemsida:
http://www.robert-fisk.com/

Anonym sa...

"Flamma" på, vem saknar inte alla dessa glansdagar under Komintern och Stalin.
Ja, djävlar vad historien upprepar sig. Har ni inget enda lärt efter alla dessa år av totala misslyckanden?

Tobias Struck, etnolog sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Tobias Struck, etnolog sa...

Jag tycker inte att du är uppfriskande, Esbati. Jag tycker att du är upprörande.

Kan vi enas om en kompromiss:
Du är tråkig.

Kaxa dig mot det här
(det blir också en bok snart, med SNYGGT omslag):

www.tobiasstruck.blogspot.com

En tant på Skansen tyckte att jag var "Uppgiftslämnande". Slå det.