onsdag, juli 19, 2006

Hizbollah och luftkonditionerade bussar

Apropå det jag skrev i slutet av förra posten. Dahr Jamail: Hezbollah an emerging political force.

Och så en fundering från Angry Arab:
Why are the large, air-conditioned Hariri buses that were used to carry demonstrators during the Hummus Revolution not being used to carry the displaced people in Lebanon?

10 kommentarer:

Anonym sa...

För att de ända som använde bussar var Hizbollah som importerade folk från Syrien för att demonstrera för det fortsatta syriska ockupationen av Libanon.

martina sa...

Visst 2% kom därifrån övriga var helt vanliga Libaneser.

Vi kan i alla fall konstatera att USA-Israel är så desperata att de riskerar ett tredje världskrig, först Mossads riktade mordattacker och provokationer mot olika ministrar bl.a just Hariri

Sedan försöker man kopiera de "färgkods-revolutioner" väst kastade ut miljoner dollar på i öst, de enda som dök upp var en rik "kristen" medelklass sedan länge sionistkollaboratörer och numera andra klassens medborgare i Israel.

Hezbollah drog hundratusentals shockade USA-Israel och locket lades på i västmedia och nu detta...

Lika välordnad och för Israelerna shockerande var Hezbollas obemannade drönarflygplan som flög in och plottade ut koordinaterna till Haifa och det "superhemliga" kommandocentralen Miron varpå missiler sköts mot dessa mål..

Jakob O. sa...

Läs:

http://expressen.se/index.jsp?a=633368

"Israel är regionens enda demokratiska stat" - Menar Federley att det palestinska valet var riggat, trots att internationella observatörer menar på motsatsen? Eller delar han ståndpuntk med det Israeliska parlamentet - som tagit beslut på att en självständig paletinsk stat aldrig kommer att accepteras? Bombliberaler!

hf sa...

Al Manar, Hizballahs TV-station har dagliga sändningar på de flesta språk som talas i regionen ÄVEN Hebreeiska.

För många Israeliska tittare är detta den enda trovärdiga källan på hur mycket ockupationerna kostar i människoliv

Se ävenDessa shockerande bilder på barn som uppfostras till hat

A-K Roth sa...

Diverse personer tror sig veta att israeliska barn skickar hatiska meddelanden till libanesiska barn! Antar att Alis bloggarvänner i hat tror sig veta att det är libanesiska barn som skickar raketer som dödar israeler utan urskiljning? Vilken vansinnig idé!

Nej ni ensidigt hatande: Barnens meddelanden är säkert riktade mot Hezbollah, den grupp som vill döda just dessa barn, samma Hezbollah som nu mördat tre arabiska barn i Nasaret.

Nyheter från Nasaret:

"Raket mot Nasaret dödar tre arabiska barn
"Ytterst hårda markstrider rasar inne i Sydlibanon - 150 raketer mot Gailéen.

Hizballah avlossade på onsdagseftermiddagen mer än 80 raketer på tio minuter mot norra Israel och enligt preliminära rapporter dödades tre barn i staden Nasaret, när en raket slog ner intill en gård där barnen lekte. Det gick inte att omedelbart identifiera de massakrerade kropparna.

18 andra barn fick mer eller mindre svåra splitterskador på samma gård. Huset intill gården förstördes delvis. Ytterligare tio barn befann sig i svår chock efter explosionen. Angreppet drabbade en palestinsk-arabisk stadsdel av Nasaret. Vilket givetvis bara understryker att Hizballah raketer avlossas utan urskillning.

Andra raketer exploderade längre österut i Galileen: Safed som redan träffats ett tiotal gånger, Rosh Pinah, Karmiel, Avivim och Hatzor Hagalilit men med få materiella skador.

Rakt norr om Safed nära Bint Jebil i Sydlibanon rasade hela eftermiddagen vad som beskrevs som ytterst hårda strider mellan mindre israeliskt infanteri och soldater i Hizballahs led och det uppgavs att minst tio israeliska soldater sårats. Israelerna gick in i området i en intensiv jakt efter raketbataljoner för att slå ut dem och förhindra det utökade raketregnet mot Galileen. Det framgick att lika stira israeliska infanterienheter och commandos utkämpade strider inne i Tyre vid Medelhavskusten där Hizballah haft flera avfyrningsplatser för sina raketer.

Framåt kvällen hade Hizballah avlossat mer än 150 raketer. Det israeliska flyget har bombat en rad hus som fungerat som Hizballahs privata banker. Sådana hus hade bombats så långt norrut som i Baalbek nära den syriska gränsen i nordöstra Libanon. Flyget angriper också gång på gång både mindre och stora infarter i bergsområdena mellan östra Libanon och Syrien för att förhindra att syrierna smugglar in mer vapen till Hizballah.

Och för första gången antydde en regeringskälla i Damaskus att Syrien "gärna" såg att det ingicks en vapenvila i Libanon. Enligt några obekräftade uppgifter skulle Hizballahs ledning inklusive Hassan Nasrallah gömma sig i bergen öster om Beirut i ett kristet område och under beskydd av den kristne exgeneralen Michel Aoun.
© 2006 Richard Haas."

Samma Hezbollah har en ledare, Nasrallah, som har sagt att han vill att alla judar skulle flytta till Israel för då slapp de gå efter dem runt hela världen. Dessa rasistiska massmördande fanatiker är dem som barnen skriver meddelanden till.

Anonym sa...

iransk politik dödar barn i libanon

Aron Modig sa...

När får vi se dig i riksdagen, Ali?

Anonym sa...

Att den "anonyme" sionistgalningen A-K Roth Alexander Berman etc tvivlar på bildbevisen är inget nytt har man bara ögon för hat så ser man bara hat, det är synd om "A-K" mycket synd.

Men det är inte heller konstigt om man betänker det faktum att han själv är uppfostrad i samma anda som barnen på bilden, ett litet barn föds alltid oskyldigt men när de växer upp i en sådan fanatisk sekteristisk ubermensch-anda, beväpnar sig till tänderna med amerikanska vapen och kärnvapen, då är de livsfarliga inte bara för den omärld de föraktar och hatar utan också för en hel värld.

Nazisterna vars tankegods judendomens fascistiska gren sionismen delar, uppfostrade också sina barn till att kriga "för den rena ariska rasen" och utökat "lebensraum".

Byt ut "arisk" mot "judisk" och företeelserna är identiska.
Om man inte stoppar denna vansinniga ideologi och dess indoktrinering kommer kriget för stor-israel och massmorden att fortsätta.


Angående Hezbollas bombattack mot Nazaret finns det en viktig detalj medierna "glömde bort" i sin iver att skönmåla Israel:

strax intill Nazaret har den sionistiska staten byggt en av sina största bombfabriker som tillverkar mordvapen dygnet runt. 90% av Israeliska vapenfabriker är förlagda i direkt anslutning till Palestinska och arabiska bosättningar....

Säkerligen var raketen avsedd för detta mål eller den sionistiska bosättningen "Upper Nazareth" som ligger ovanför.

Detta är ett krig de Israel/USA inte kan vinna med mindre än att hela södra Libanon utplånas att det är tyst i media nu beror med största säkerhet på att motståndsrörelsen skördar nya framgångar varje dag bara idag har oberoende källor vittnat om fyra tanks och ett antal soldater när den sionistiska aggressionen försökte gå över gränsen med marktrupper....

Anonym sa...

Ett litet bildspel med den senaste veckans händelser....

Anonym sa...

Detta gnäll antyder att de som kritiseras är en slags sämre människor. Så typiskt vänstrkritik. Men innehållet är, som den första kommentatorn påpekar, ändå obegripligt. De libaneseer som mobiliserade inom Libanon i demokratirevolutionen är inte de som ska hånas för att ha använt bussar. De bussar som stack ut var de från Syrien för Beirut-demonstrationer av politiska aktivister mot förändring av Syriens och Hizbollahs kontroll av Libanon.

Men vänsteragitatorn Esbati agiterar ju så bra, så vad spelar fakta för roll, i det stora hela!? Några doser misskrediterande ufall är retoriskt aldrig fel, även om det är irrelevant och inkorrekt missrkeditering.

Magnus